Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kõhugaasid
 
õnnetu 28. veebruar 2008, kl 21.56
Ma ei saa aru ,mis viimasel ajal lahti.Kõik söögid tekitavad gaase.kõht on punnis..ebamugav on pärast söömist.Eriti tekib see väljaspool kodus söömist!Millest abi saada?
 
ju-ju 28. veebruar 2008, kl 22.02
mina olen abi saanud kummelitee joomisest .Väga hästi aitab ka bittneri palsam. Võta 1 tl. veega lahjendatult 3 x päevas .
 
memm 28. veebruar 2008, kl 22.06
Ja isegi lapsed on tänapäeva toitudest gaase täis, haisutavad nii et põgene minema, säärast asja nagu varematel aegadel ei täheldanud. Ise arvan, et seda tingib toitainetele lisatavad säilitusaineid.
 
M 28. veebruar 2008, kl 22.20
võta söetablette 2 tükki korraga ja kui see ka ei aita , siis pöördu arsti poole.
 
Krissu 28. veebruar 2008, kl 22.21
Mina söön espumisani(kuidas iganes seda kirjutatakse:D).
 
M 28. veebruar 2008, kl 22.29
proovi söetablette, need on süütud ja ei tekita teisi muresid.
 
Laura 29. veebruar 2008, kl 00.46
Mul on täpselt sama mure - kõik, mida söön, tekitab gaase. Olen proovinud espumisani, söetablette - ei midagi. Tulemus on see, et töö juures ei julgegi enam midagi süüa. Niipea kui midagi söön, tekivad kohe kõhugaasid ja siis piinlen ülejäänud tööaja. Hoiad kogu aeg kinni ja õudusega loodad, et keegi midagi ei tunne. Olen kusjuures täiesti kindel, et see närvitsemine teeb asja ainult hullemaks.

Äitäh selle balsami soovituse eest, eks proovin seda ka
 
Kabi 29. veebruar 2008, kl 01.32
Lase ikka gaasid tööjuures välja.Teistele ütle,et las harjuvad,loomulik vajadus.
 
Minna 29. veebruar 2008, kl 08.47
jaa jah,,, ega tulijat keelata saa ;)))
 
See 29. veebruar 2008, kl 10.09
on kõik selle kaasajal propageeritava "tervisliku" toitumise tulemus - olete oma mao p-sse keeranud. Toidud enam ei seedi, vaid lihtsalt käärivad ja mädanevad sees. Mida rohkematest (mitmekülgsem?) ainetest toit koosneb, seda raskem on maol välja mõelda maomahla koostist selle seedimiseks. Üks toidukord peaks koosneb kahest (maksimaalselt kolmest) toiduainest, ja neid tuleks süüa eraldi, et toit ladestuks makku KIHINA, siis sellele üksikule kihile on magu suuteline õiget maomahla looma. Pole mõtet balsameid või muid kemikaale tarbida - peate oma ORGANISMI täies mahus hakkama taastama. Vaadake kasvõi telereklaami, kus kaks neiut süües (toit veel suus) võtavad peale lonks colat. See on ka ÜKS kindlamatest viisidest oma seedimine rikkuda.
 
k 29. veebruar 2008, kl 10.26
jutt jumala õige see-l
 
siilike 29. veebruar 2008, kl 10.45
see-l on tõesti õigus. olen ka gaasidega hädas olnud, aga sain korda. Pöördusin selleks ka alternatiivravi poole (massaaz jms). olen muutnud toitumisharjumusi, nt lõunasöögi kõrvale enam ei joo (ei vett, ei keefiri ega muud), tulemus see, et pärast sööki pole enam rasket täiskõhutunnet ja uniseks ka ei muutu enam. vett joon päeva jooksul u 1,5 l ja nii polegi enam vajadust toidu kõrvale juua.
stressi olen ka vähendanud, see kõik on posit. mõjunud
Omast kogemusest julgen öelda, et gaaside põhjusi on väga palju ja erinevaid, mis ühele aitab,see teisele ei aita jne. soovitan ikkagi pöörduda perearsti poole, vajadusel edasi günekoloogi juurde, lasta teha vereproove, kui vaja, ka ultraheli, et ega seal kusagil liigset vett pole jne. mul nt oli lisaks gaasidele ka ka kõht punnis, stressis siseorganid, sain massaazist abi.
 
ann 29. veebruar 2008, kl 14.43
Minul tekitab kõhugaase ja punnis kõhtu Kodupaiga rukkileib. Teiste leibade söömisel kõik ok.
 
vahi tarka 29. veebruar 2008, kl 17.28
tervislik ja mitmekülgne toitumine nüüd küll seda ei tähenda, et sööge võimalikt segi kõike, kloppige aga kokku. vaid et ei tohi mugida ainult saiatooteid, magusat jne.
 
pille 29. veebruar 2008, kl 20.46
Sügisel algasid jubedad gaasid. hiljem hooti tugev kõhuvalu, mida varem polnud.arstlik kontroll tõestas minu kahtlusi-ei talu enam piima. lõpetasin piima joomise ja piimast valmistatud toitude tarbimise. joon veidi keefiri,jogurtit .laktoosivaba piim on imelik ikkagi maitselt.seda kallan sörtsu tee sisse.
muidu söön ikka kõike mida varem ja kõik on ok.
 
pettunud:( 29. veebruar 2008, kl 23.27
Kas sa piima jood palju? Mul oli ka selline jama ja päris hirmus, igasugu hirmsad m6tted hakkasid juba pähe tulema, et mis minuga lahti on. Siis selgus, et mul on laktoositalumatus. Ausalt öeldes ei uskuned seda kohe, sest ma olen eluaeg piima joonud, ja palju. Proovisin siis kolm päeva ilma piimatoodeteta olla ja need vaevused kadusid. Nii et t6esti, ma ei saa enam isegi jogurtit syya, nii kohutavalt kahju.

See massiline laktoositalumatus on ju suht uus nähtus. Ma ikka kahtlustan, et tänapäeval töödeldakse piima liiga palju ja sellest äkki ongi. Ma ei tea...
Lääne-Euroopas on laktoositalumatus juba ammu levinud nähtus, nyyd on ta siis meile ka siginenud. Varem oli se Eestis ikka harv nähtus. Varsti tulevad ilmselt ka allergiad järgi. Ei tea, kas on ikka vaja teha alati k6ike nii nagu teised ees.
 
veel 01. märts 2008, kl 08.48
soovitan piimhappebaktereid lisaks, mina sain süsteemi enam-vähem korda:)
 
ma arvan ka 01. märts 2008, kl 13.31
Et toiduga on midagi lahti ja minulgi laktoositalumatus. avastasin ise peale aastast kõhulahtisust, kõhugaase, kõhuvalusid jne. nüüd laktoosivaba toit ja kõht on korras, söö mida tahad aga laktoosita.
 
Saale 01. märts 2008, kl 14.49
Kui gaasid väga hulluks lähevad,nii et enam isegi peeretades välja ei tule, tuleb haigele paigalda 40 cm sügavusele soolde gaasitoru ja juhtid selle ots ämbrisse....parem kui on üksikpalat või sirm ees.
 
sss 02. märts 2008, kl 20.19
hmm ma olen ka proovinud ilma joomata süüa (noh et ei joo söömise ajal) aga ei saa ju nii süüa, toit jääb kurku kinni...
 
maari 31. märts 2009, kl 01.34
tere ..olen 18 aastane ja mul on õudsad probleemid gaasidega ,puuviljade poole ei julge vaadatagi..sest tundub et need teevad asja hullemaks....aga samas mõni päev on hullud gaasid sees kuigi pole puvilju söönud..lõpuks lõõb kõhtu sellised krambid et tahaks nutma hakata..aga avalikus kohas ei hakka ju valla laskma ka gaase.....kas keegi saab aidata?
 
südameasi 31. märts 2009, kl 07.27
sööge väikestes kogustes, aeglaselt ja mäluge toit hästi läbi. väga hästi aitab. puuvilju süüakse pool tundi enne või tund pärast toidukorda iseseisva toiduna (kodumaiseid marju võib ka kohe).
ja see on ka õige, et mida rohkem erinevaid komponente, seda hullemad gaasid tekivad.
tegelikult hädasolijad võiksid kaaluda lausa süsivesikuterikka ja valgurikka toidu eraldi tarbimist.
piima asemel jooge rõõmuga petti või keefiri, ei pea ju jogurt olema (kui, siis proovige maitsestamata jogurtit ja lisage ise sinna midagi).
 
südameasi 31. märts 2009, kl 07.28
lisaks,
tegelikult närvitsemine võib ka gaase tekitada (aga ei olda ju kogu aeg närvis)
 
Liisu 31. märts 2009, kl 07.52
Gaasid on väga sageli psüühikaga seotud- eespool on väga tarka juttu juba räägitud toitumise kohta. Ise veel soovitaksin vähendada valge suhkru, kohvi, musta tee, valgest jahust ja pärmist toodete osakaalu ning just süüa toorest ja kiudaineid. Tänapäeva suur probleem on pärmseene vohamine sooltes ja kui muuta menüüd, siis paar esimest päeva võib gaasitamine suureneda, kuid sealt edasi märkate kindlasti muutust.

Pärmseene vastu muidu nii looduslikke preparaate (piimhappebakterid, taimede baasil Dida, Citrosept, küüslauk)

Lisaks konkreetselt gaaside leevenduseks soovitan apteegitilli e. fenkoli e ristiköömne teed. Apteegis (vahel ka poodides) maksab pakike nii 10-15 eeki
 
KASUTAN 31. märts 2009, kl 11.12
juba pikka aega Probiotikumi ja on paremad lood nii gaasidega kui pidevalt kimbutava seenega.Mul olid pidevad jamad küll gün.seen,kõhu jamad,küüneseen ei allunud nendele kallitele ja mürgistele seene ravimitele(nimi ei meenugi kohe),aga nüüd pool aastat kasutanud ja isegi küüned kasvavad korralikult välja,muud eeskirjeldatud häired kaasa arvatud.preparaat maksab nii 100-117 kr 30 tbl.
 
Mel 11. mai 2010, kl 20.04
on sama mure olnud ja ostsin seda espumisani, mis peaks kiirelt toimima, igaksjuhuks ostsin, et kuskil ei tekiks piinlike olukordi, aga ei aita ja eriti viimasel ajal on piinanud ka gaasidega kaasnev valu, üritan muidugi jälgida ka toitumist jne. aga seal espumisani lehel oli kirjas, et gaase võib tekitada ka lisaks valele toitumisele suitsetamine, alkohol, liigne õhu neelamine või siis füüsilise tegevuse piisav puudumine. :) head paranemist !
 
otsi vanu teemasid 11. mai 2010, kl 23.50
gluteenitalumatus.
 
k 12. mai 2010, kl 00.46
mul on ka probleeme gaaside ja organismis vohava seenega. kas need Dida preparaadid on apteegis käsimüügis ja kas need aitavad ka suukandidoosi vastu?
 
Thorn Ado 12. mai 2010, kl 10.27
Bittneri palsam on traditsiooniline taimne ravim, mida kasutatakse:
-seespidiselt: üldtoniseeriva ravivahendina (vaimse ja füüsilise seisundi parandamiseks);
seedekulgla häirete ja sapierituse suurendamiseks.
-välispidiselt: lihas- ja liigesvalude korral ning putukahammustuste järgselt sügelust leevendava vahendina.
-suuõõnesiseselt: suulimaskesta haavandite ning neelu- ja igemepõletike korral.
...

Tean eakat inimest, kelle jalad paranesid küüneseenest Bittneri palsami pikema aegse tarvitamise järel. Siit järeldub, et vbl hävitab ka teisi "seeneliike"
 
ma 13. mai 2010, kl 15.53
ma ei viitsinud kõike eelpool kirjutatut läbi lugeda, võibolla keegi juba rääkis sellest, kuid mina piinlesin ca aasta aega sama mure käes ning siis hakkasin võtma seedimiseks looduslikke ensüüme ja häid baktereid ja uskuge, need ensüümid aitavad, järelikult oli mul neid puudu, siin ka nats infot http://www.biolatte.ee/index.php?go=hiivax ise võtan Hiivaxit ja Originali ja sellest ajast on kõhuprobleemid kadunud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!