Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
wellbutrin suitsetamisest loobumisel
 
L. 15. september 2008, kl 11.20
kas teil on kogemusi antud rohuga? pole seda veel välja ostnud-st. et pole ka pakendi infolehte lugenud ja olen täiesti informeerimata võimalikest kõrvalmõjudest jne. kopsuarst ütles et muretsemiseks pole põhjust kuna võtma peaks seda ainult paar kuud, kuid olen siiski kahtleval seisukohal.

sisimas loodan, et on siit tuleb ka midagi positiivset.
 
kasutasin 15. september 2008, kl 11.30
kasutasin seda ad, küll mitte suitsetamisest loobumisel, vaid muude närviprobleemidega. Kõrvalmõju polnud.
 
wellbutrin 15. september 2008, kl 13.04
on jah depressiooniraviks. Kasutatakse ka suitsetamisest loobumise puhul, kuid siin see töötab põhimõttet, et inimene selle rohu all saavutab sügava tuimuse kõikide ja kõige vastu - et ei taha enam ei naabri "Mihklit" ega ka suitsu. Lihtsam oleks kasutada ikka midagi muud, otse suitsetamise vastu mõeldut.
 
L. 15. september 2008, kl 13.16
sellega, et see on AD, olen ma kursis. See mulle muret tekitaski..küsisin ka arsti käest, kas see võibn muuta apaatseks, tuimaks jne..kuid ta ütles, et arvatavasti mitte kuna võetakse seda u 3 karpi ja 2 kuud.
to 13:04: kas ise kasutasid?
 
gin 15. september 2008, kl 15.21
ei tea kas ta alkoholist loobumise korral ka abiks on?!
 
deep 15. september 2008, kl 16.20
Vastupidi, see ei tee tuimaks vaid erksaks. See on ju mõeldud apaatse depressiooni korral, kus just oleks vaja teotahet, aktiivsust jne tõsta. Kõige vähemate kõrvalmõjudega ad. Aga nüüd uue nimega. Mingi elontril vist oli. Küsi apteegist. Suitsetamisest loobuda aitab küll. Ise jätsin niimoodi maha. Vähendab nikotiini tahtmist ja peale selle võtsin veel 4 kilo alla!!
 
loobusin suitsust 15. september 2008, kl 17.24
aga minu arst soovitas hoopis Champixit . uus ravim ja ainult suitsust loobumiseks, teiste kohta ütles ka, et need on rohkem AD-d. No minu puhul Champix on väga hästi mõjunud - ei mingitki suitsuisu. Mitte kõige vähematki!
 
L.(autor) 15. september 2008, kl 19.12
to loobusin suitsust:

selle champixi kohta just lugesin enne siitsamas delfist, et pidi olema kohutavate kõrvalmõjudega väga ohtlik rohi. leidsin selle siis kui panin tervisemure otsingusse wellbutrin ja tuli ainult 1 vaste. loe sealt, mitte et hirmutada tahaks :)

to deep: see oleks nüüd küll väga tore, deprekas on nagunii mida ma muidu AD-dega ravima pole nõus olnud.see sellex. kuid kui see oleks seesama rohi siis loogiliselt võttes oleks see retseptil kirjas, kuid retseptil siiski wellbutrin, just kirjutati kopsuarsti poolt välja.

kui keegi tõesti oskaks veel midagi midagi öelda, oleksin väga tänulik.
 
Marbs 15. september 2008, kl 22.00
Tänu wellbutrinile juba pikalt suitsust puhas. Mulle mõjus see rohi hästi, tegi justkui enesekindlamaks ja tasakaalukamaks, kadusid samuti mõned kilod. Sõin tabl 6 kuud kuna suitsuisu oli justnagu olemas ja ei riskinud tablettidega igaks juhuks nii kiiresti lõpetada. Kõik see toimus arsti järelvalve all.
Minu abikaasale aga see rohi ei sobinud, võttis 3 nädalat hakkas peavalu ja rahutust kaebama. Suitsust pidi lahti saama seega vaid tahtejõu abil. Mõtlesin siis, et järsku mul oli mingi väike saladepressioon tulemas, et tabletid mulle nii hästi sobisid.
 
L. 15. september 2008, kl 22.41
aitäh Marbs. ehk läheb mulgi nii..kui sa veel juhtud seda teemat lugema võiksid kirjutada kas see tegi ka uimaseks või andis pigem enrgiat nagu eelpool keegi kirjutas.

ja loomulikult ma tean et igale inimesele on rohu mõju erinev:)
 
deep 16. september 2008, kl 19.05
Wellbutrin ja Elontril on üks ja sama- toimeaine bupropioon. Welbutrin kaob varsti müügist. Elontril on sama aga pikatoimeline. Kui wellbutrini peab kaks korda võtma , siis elontrili üks kord päevas. Mind tegi tõesti aktiivseks. Natuke isegi tekitas unehäireid, kuna lihtsalt olin ergas koguaeg. Edu sulle suitsetamisest vabanemiseks. Ja selles on sul õigus-iga rohi kõigile ei sobi, individuaalne värk.
 
L. 16. september 2008, kl 19.56
aitäh, deep! küsikas AINULT 1 asja veel..kuidas sellest võõrutamine kujunes. wellbutrini pean silmas. isegi kui roht sobib-äkki sobib nii hästi et ei tahaks nagu loobuda lõpuks.
 
wellbutrin 16. september 2008, kl 20.04
ei tee otseselt ei tuimaks ega ka erksaks, nagu siin mõned väidavad. ENAMUS aju keemiat mõjutavaid rohtusid toimivad sellel põhimõttel, et nad soodustavad seda, mida inimene alateadlikult või teadlikult tahab. Nüüd enam ammu aastaid ei toodeta, kuid minu nooruses oli selline rohi, kui centetrini. See soodustas eriti võimsalt seda, mida teha tahtsid. Näiteks, võtsid 3-4 tabletti ja ütlesid endale, et tahan magada, siis võisid rahumeeli 2-3 päeva jutti magada. Aga oli ka teistpidi... tudengipõlves sai eksamiperioodil pikalt pidu pandud, mitu ööd magamata, ning kui järsku taipasid, et õppida on vaja, siis jälle paar pisikest tabletti sisse ja ...tundsid, MILLINE MÕNU oli tegeleda vaimse tööga, ei väsimust, ei unisust. Kõik jäi väga hästi meelde...keskmised hinded 4-5. Ainuke viga - eksamiruumist välja tulles, kui organism nagu lõtvus, siis ei suutnud korraga meenutada, mis Su pileti number või sisu oli.
 
L. 16. september 2008, kl 20.17
ma soovin teadlikult et ma oleksin hullumoodi rikas. arvatavasti lähen nüüd siis panka röövima..:) ostsin rohu välja ja uue nimega tuleb ta tõesti. mul on siiski suhteliselt keeruline aru saada mismoodi see saab mõjutada suitsuisu kui ta iiveldama just ei aja..kuid siiski.eks ma usun teid!:)
 
R 22. mai 2009, kl 23.42
Tegelikult ei muuda wellbutrin kuigi tuimaks ja pigem ergutab, sest on stimulant. Seksuaalne iha tõuseb. Unikaalne antidepressant, väga lahe asi. Olulisemad kõrvalmõjud minu puhul närvilisus, unetus ja peavalu kuid need pole kuigi tugevad ja vähenevad oluliselt mõne nädala möödudes. Vähendab ka söögisu. Maksale on väga raske, seetõttu pole soovitatav koos alkoholiga kastada. Tegelikult pole ühtegi psühhoaktiivset rohtu mõtet alkoholiga manustada, sest me ei tea tegelikult kuidas see mõjub. On ka krambioht. Muidu väga hea antidepressant kui on vaja energiat hommikul ülessaamiseks ja muudeks toimetusteks. Ärevatele inimestele pole soovitatav.
 
loobunu 23. mai 2009, kl 17.57
Jätsin maha Champixi abiga eelmisel suvel. 2 nädalat tegin testkuuri, siis ostsin 1-kuulise kuuri (1200.-), tegin selle läbi ja ei mingit suitsunälga kogu selle aja jooksul. Minu arst ka ravimi määramisel arutles selle ja tolle üle, et on AD-d kuni pakkus Champixit. Mul küll mingeid kõrvalnähte ei olnud ja suitsuisu kadus täiesti.Pole seda ka kuni tänaseni tundnud.
 
kolmas päev 22. september 2010, kl 14.28
Mul on täna kolmas suitsuvaba päev. Olen N 39. Täna on kolmapäev. Esimese Elontrili võtsin 5 päeva tagasi, reede lõunal. Soodusravim, maksin miskit 250 krooni 150 mg, 30 tk. Reedel tegin peale tableti võtmist veel 3 või 4 suitsu, aga ega eriti nagu ei tõmmanud suitsetama, lihtsalt lummas see tunne - ma olen 23 aastat suitsetanud pakk päevas... Lahe tunne on, et teen siis suitsu kui tahan ja mõtle, eriti ei taha. Laupäeval tegin kokku ca 6 suitsu, pühapäeval ca 4, viimase kell 17 paiku. ROHKEM POLE SUITSU TEINUD. Terve esmaspäeva tundsin, et ei vaja enam suitsu- võimas tunne, õhtul olin väga õnnelik ja energiline. Teisipäev oli töö juures kõige raskem, eriti pelae lõunat, kuid kuna alates 4. päevast peab võtma 1 tbl hommikul, teise õhtul, siis koju jõudes ja tbl manustades läks kõik korda - suitsuisud läksid üle.
Rohi teeb erksaks - üleeile öösel jäin ca kell 12 magama ja kell 2 olin täiesti ärkvel ja tundsin end väljapuhanuna. Täna öösel sama lugu, terve öö keerasin külge ja higistasin nagu neeger, kell 4 tõusin üles ei viitsinud enam voodis passida. Söögiisu oleks nagu väiksem ja enne tableti võtmist (reedel) hommiku kaalusin 83,2 kg, täna hommikul 80,8. Täiesti müstika. Liiga hea, et tõsi olla... Muide, täna pole tbl võtnud ja mingeid tagasilööke pole veel ilmnenud... Kui isud ei naase, siis rohkem ei võtagi äkki?
 
Champix´i abiga 23. september 2010, kl 18.13
sain mina 2,5 aastat tagasi suitsetamisest priiks. Mul küll ei olnud mitte mingeid kõrvamõjusid. Muude ravimite kasutamist kaaludes ütles ka minu arst, et need on rohkem AD-d ja kuna mul närvidega probleeme ei olnud, siis kirjutaski Champixit. Mu mäletamist mööda lubati ravi esimesel nädalal suitsetada endises mahus, aga mul ei läinud rohkem vaja kui 1 hommikul ja teine õhtul. Veel enne esimese nädala lõppu ei tahtnud enam üldse. Ja jumal tänatud, seda tahtmist suitsu teha pole siiani tekkinud!
lisrataee 27. juuli 2020, kl 18.25
Wellbutrin SR (Bupropion) - http://onlinecheappills.com Soovitan.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!