Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
käeluumurd
 
tiit 13. oktoober 2008, kl 13.18
õnnestus käsi ära murda nüüd on kipsis-öeldi,et 3 nädalat...kel olnud käeluumurd jagage kogemusi...kaela mu teda ei riputatud ehk peaksin, sõrmed on vabad, neid saaks treenida ja mis valuvaigisteid kasutasite?
 
minul ka... 13. oktoober 2008, kl 15.45
käsi kipsis, läheb teine nädal aga ennustati, et enne kuud aega sellest kipsist küll lahti ei saa. Söön Ibumaxi ja Ibumentini ning paaril viimasel päeval olen juba väikeste kogustega hakkama saanud.
 
jõudu teile 13. oktoober 2008, kl 18.04
Parem kaela siduda, eriti pikemate käimiste ajaks, kodus vast ükskõik. Mina ei tarvitanud mingeid valuvaigisteid, ei valutanud, sõrmedega püüdsin sporti teha et lihased ei kärbuks. Kipsis olin neli nädalat, käsi oli kui sült kui vabaks sai, nädala pärast enam- vähem, ja jälle tööle.
 
viki 13. oktoober 2008, kl 18.47
mul õnnestus saada korraga kipsi nii käsi kui jalg. ühtegi valuvaigiatsit ei kasutanud - polnud mingit valu , samuti ei olnud paistetust. kui sõrmed sain vabaks (teisel nädalal), siis oli elu juba lill - õmblesin, kudusin jne. kusjuures mul oli parem käsi. käsi oli täiesti ok, kui kipsist välja võtsin (tegin seda ise ja oluliselt varem, sest arsti juurde pidin minema jalaga, mille kips eemaldati hiljem). jalaga sain õnneks teha korralikke jalgsirännakuid, sest oli põlv. taastusravi peale ma isegi ei pidanud mõtlema ja praeguseks on kõik unustatud. soovitan nii palju liigutada kui vähegi võimalik ja positiivne suhtumine aitab alati kaasa.
 
karv 31. detsember 2010, kl 19.36
mul oli ka kunagi käeluu murd. jube valus oli. kukkusin jää peal , päris õnnetult. see oli 4 aastat tagasi juba . mäletan seda päeva. sõbranna ei uskunud et mul valus on ja siis kui õhtul traumapunkti sai mindud , siis öeldi et kohe kips ära ja mis ikka. kips oli vist 3 nädalat. valuvaigisteid ei võtnud, LUCKY ME !
 
randmeluu 31. detsember 2010, kl 20.37
mul randmeluumurd ja käsi pandi kipsi, aga mitte sirgelt, vaid konksu :S on kellelgi veel nii olnud? kuidas ta pärast siis sirgeks saab?
 
eelmisele 01. jaanuar 2011, kl 01.03
mul oli ka käsi randmest painutatult kipsis. nii tehakse seepärast, et luu otsad paremini üksteise vastu suruks. esimene kips oli vist kaks nädalat. siis tehti uus röntgen ja pandi uus kips sirgele käele. arst painutab enne kipsi panemist käe tasapisi otseks. kokku oli käsi kipsis kuu aega.
 
anni321 02. jaanuar 2011, kl 00.06
mina soovitan purerelief akukleebiseid kuid need peaks asuma võimalikult murdumiskoha läheda kui võimalik samuti hoku punkti käel. lisan viited.
http://akupunktuurcieaura.blogspot.com...
http://www.tukaram.cieaura.com/pure-relief...
 
luu 03. jaanuar 2011, kl 13.34
soovitati võtta käluumurru puhul paracetamoli, et soodustb luude kasvamst. mida arvate
 
n56 03. jaanuar 2011, kl 19.13
Mulle ei soovitatud midagi, ise ka ei võtnud midagi sest ei valutanud, kasvas kokku ilusasti. Neli nädalat kipsis, üks nädal ilma kipsita ja tööle.
 
rainer 10. jaanuar 2011, kl 10.17
ostsin ka need purereliefi kleepsud ja valu puhul toimised hästi. Anni kas need aitavad ka luukinni kasvamist kiirendada?
luu: perearst et see on küll jama et paracetamol aitab luu kinni kasvatada.
 
B.. 10. jaanuar 2011, kl 12.21
ma see õnenilk, kellel lausa kaks käeluumurdu selja taga.
Esimene kord randme juurest, siis topiti kaela. Umbes 3 nädalat, ei mingeid valuvaigistit. Kõike võisin teha, aga muidugi käele puhkuse andmine on parim mida teha saad. Kui rabeled, siis tahad varem või hiljem kätt kaela, sest eks kips ju kaalub ka midagi.
Teinekord oli rangluumurd. Siis seoti tavalise sidemega keha külge. Läks umbes 4 nädalat. EI migeid valuvaigisteid. Ainus nõme asi oli see, et kaenlaauku topiti vatti, aga suvisel ajal läks see koht ikkagi hauduma ja kui kips ära võeti pidin võitlema veel mädapaisega. Algul oli käsi iseenda jaoks vähe ebaloomulikus asendis (ikkagi neli nädalat kõveras olnud), aga siis harjus ära ning kõik tibens-tobens.
Pole vaja põdeda!
 
luu 10. jaanuar 2011, kl 16.05
mina ikka ei saa aru, et kui käsi on randmest painutatult kipsis- kuidas siis seda pärast sirgeks saab väänata, ilma et luu jälle ei murduks, miks seda siis kohe sirgelt kipsi ei panda? ma olen tõesti loll! :( äkki keegi oskab väga lihtsalt lahti seletada. tänud ette!
 
anni321-le 10. jaanuar 2011, kl 16.06
aitab juba nende plaastrite promomisest!!!
 
Rex 11. jaanuar 2011, kl 14.24
Minul kah käsi kõveralt kipsis, arst lihtsalt ütles: küll pärast sirgeks saab! Aga kuidas, tahaks ma ka teada.
 
Bibi 02. aprill 2011, kl 18.05
mul pandi käsi kipsi üleeile. Kolmandas sõrmes mingi mõra, 3 nädalat. Aga kas nt varem ei tohi ära võtta? ja kas on olemas asju mis soodustavad kiiret paranemist? nt piim ?
 
urrrr 02. aprill 2011, kl 18.23
hoia ikka kipsi niikaua peal,kui arst ütles. ega ta kiiremini ikka parane. lisaks siis kõik mis kaltsiumit sisaldab juust,täispiim!,pole mõtet juua seda 2,5% piimajooki.vitamiinid d,c magneesium-võta parem üks karp polüvitamiine koos mineraalainetega-seal kõik ilusti olemas.kannata ära see kolm nädalat. head paranemist!
 
02. 04. 2011 04. aprill 2011, kl 08.39
kas inimeselehalise salme käeluud on terved,telefonide pealtkuulaja.
mis see sinusugusesse rämpsu puutub mida eakas ema oma tütele räägib.
vaata et su enda luud terveks jääksid: suhkru-, kopsu-, närvi-, sapi-, vähi- suguhaige
 
urrile 05. aprill 2011, kl 12.25
kriba kuda inimeselehalise salme luud kondid liiguvad
 
urrrr 05. aprill 2011, kl 13.42
to:urrile.mis sa sellega öelda tahad? ära enam peale võta!!
 
viimasele 05. aprill 2011, kl 14.59
katsu mitte üle tarbida muidu lähevad oma luud karmaseaduste järgi
 
urrrr 05. aprill 2011, kl 16.02
ehk keegi selgitab,mida selle inimeselehalise salmega öelda tahetakse? to:viimasele-kui sa midagi asja kohta selgitavat öelda ei mõista,siis ära tühja totuta !
 
urisejale 06. aprill 2011, kl 09.01
sinusugust ei aita ei arst ega rohi, ära kuluta arstide/apteekrite aega.
kas kondid on veel terved?
 
urrrr 06. aprill 2011, kl 11.47
minu kondid on terved.ma ei saa aru,kellele ma nüüd liiga olen teinud-olen ainult häid soovitusi jaganud siin,aga jah,ükski heategu karistuseta ei jää!mis kurat te siin mulle selga hüppate,milles asi? kas ajate mind kellegagi segi?to:urisejale-räägin siis keeles mida siin paremini mõistate-hoia oma konte,haukuja!selgitan su ip aadressi välja,ma ei lase, kurat, kellelgi omale põhjuseta ninna hüpata!kui sa siin foorumis ei taha selgitada mulle turja kargamise põhjust,siis selgitad mulle seda silmast silma!pea meeles,et põhjuseta süüdistamine tuleb sulle valusalt tagasi!
 
= 06. aprill 2011, kl 12.11
nii oma ähvardused kui kuraditega vandumine jäta endale.
raviskeemid/ravimid määravad arstid kes on saanud erialase koolituse.
silmast silma vahi iseenda ja oma kommentaaridega.
 
urrile 11. aprill 2011, kl 11.30
kuidas ähvarduste täideviimine edeneb, vihast tagusid rusikad vastu lauda puruks. nii räägitakse.info liigub kiiresti
 
HULLJULGE 07. aprill 2015, kl 22.13
Murdsin käeluu kahest kohast (õlavarreluu ja randmeluu) luumurd uldse ei valutanud.
Tana voeti kips ara ja treenin kätt harjutusi tehes. Käsi kuunarnukist hetkel sirgeks ei lahe.

Koike parimat

HULLJULGE
 
Luisa 06. veebruar 2020, kl 10.34
ja mina kukkusin eile libedaga ja murdsin randmeluu - parem käsi nüüd kipsis. Alles täna vaatasin, et vasaku käe pöal on ka valus ja paistes. Panin elstiksideme ümber. Kuidas te küll kodu olete hakkama saanud, kui kipsis olete, mina ei saa kääridega suvalist pakki avatud? See on küll vana teema, kuid ehk on keegi veel lugemas.
 
Margit 08. veebruar 2020, kl 17.56
Mina murdsin 11 jaanuaril hüppeliigese. Elu esimene kips- ei saa öelda jah et eriti kerge on. Seda enam et öeldi et 6-7 nädalat kips ja jalg peab taeva poole olema kogu aeg. Kuna aga karkudega mööda maja liigun, siis muutus parem õlg valusaks kui karke kasutan ja eile käis jube plaks ja õlas kõõluse venitus. Käsi kaelas ja liigutada ei saa. Vasak jalg ja parem käsi töövõimetud. Hetkel on elu jube :(
 
Luisa 11. veebruar 2020, kl 14.37
Hea, et keegi minu halale reageeris - arvasin, et delfi naistekas enam rahvas suurt ei käi. Minul ka see esimene kips, kuigi olen 50+. Sellistes olukordades peaks olema keegi kodus koguaeg abiks, mina nädala sees üksi, nädalavahetusel tuleb sõber appi. Kas selle õlas kõõluse venitus diganoosi ütles arst ja kas siis ongi vaja käsi kaelas olla? Tegelikult sellistes oludes kõik muutub - saab aru, kui oluline on terve olla, samal ajal jutkui õpib raskes olukorras kuidagi toime tulema. Olen lugenud igatsorti kirjandust neil päevil ja sain aru, et sellised asjad juhtuvad, kui on eelnenud mingisugune vihastamine ja minul just seda oligi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!