Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
seljavalu läks jalga
 
ysna nöutu 12. veebruar 2009, kl 00.16
nyyd ma ei oska enam midagi oletada.Seljavalu ,rohkem alaseljas ja paremal pool läks nyyd edasi paremasse jalga.Eriti hull lugu on peale ärkamist , pysti töustes lööb sellise erilise valu et olen mitu korda voodisse tagasi potsatanud,siis ennast kövasti liikuma sundides annab tasapisi järele.Esimesed sammud on väga piinavad.Viimased päevad venisid ylemäära pikaks aga ikka löppesid ära.Eile leidsin välistelt suguelunditelt mingid hernetera suuruse punni,täna on neid juurde tulnud.Olen siin lugenud kliinik.ee jne. kui seda asja ei jaga siis läheb juba nii kirjuks et vöivad köik haigused olla.Tegelikult ei tohiks ju suguhaigust olla, laps 3.a ja köik proovid on korras olnud.Mees väidab sama,et tema terve ja teisi partnereid pole.Ei pääse kohe oma arstile,oleme töö pärast veel 1,5 kuud välismaal.Ma ei tea mida möelda vöi mida teha.Et just selline eriline,tugev valu lööb jalga.Kas keegi pole midagi sarnast kuulnud ja oskaks mind aidata mis suunas ma peaks edasi asja uurima.
 
b 12. veebruar 2009, kl 00.52
närvivalu rändab igale poole. küsi perearstilt valuvaigistit. korralik retseptiravim on vaja. diclofenakk võtab närvivalu ja ravib ka põletikku - sellega seda ravitaksegi. aga las arst räägib ja määrab ravi.
 
normaalne 12. veebruar 2009, kl 09.50
nii juhtubki .ketas istub närvi peal ja alguses on valu alaseljas. kui veel liigub siis läheb valu jalga ja kui pärsi varbani jõuab on ees operatsioon. nii et mine arsti juurde. mingi tablett sulle vaevalt aitab. loe siit arhiivist sama murega inimeste asju ja leiad edasi mis ja kuhu minna
 
toots 12. veebruar 2009, kl 10.09
 
Nuks 12. veebruar 2009, kl 10.18
Võta perearstilt saatekiri neurokirurgi vastuvõtule. Kui seljavalu jalga kiirgab, siis on tegu sopistunud diskiga (disc prolaps). Väga oluline on, et seljast radioloogiline uuring tehakse kui hullult disk välja on libisenud ja kui hullult närvikanalitele surub. Kui disk peaks närvikanalid läbi lõikama mõne vale liigutuse tagajärjel, tähendab see alakeha halvatust. Kui seljapilt on väga hull, sekkutakse kirurgiliselt.
 
N 12. veebruar 2009, kl 11.46
Minu on sama häda. juba kolmandat nädalat parem jalg jõuetu ja valu kiirgab seljast puusa, jalga. Uuringute tulmusena selgus, et kaks diski väljas. ootan oppi
 
ysna nöutu 12. veebruar 2009, kl 12.03
minul ka umbes 3 nädalat,täpselt ei mäletagi enam.Kas oleks parem seljale puhkust anda vöi ikka valu trotsida ja liikuda.Täna yritan ujuma minna - tahaks teada kas annab pisut leevendust
 
n58 12. veebruar 2009, kl 12.56
seda näitab jah seljapilt kui hull olukord on. Minul ei olnud disk väga liikunud kuid kuskile ikka vajutas ja aitas selja venitus(rippusin uksel ja ka suvel õues vaibakloppispuul), massöör ka abiks, samuti kiropraktik. Ja nüüd jooga ja võimlemine. Aga hullul ajal ajas jalga jah valu ja puusas oli nii valus nagu noaga urgitsetaks. Mõtlesingi, et häda hoopis puusas.
 
w 12. veebruar 2009, kl 16.52
Nuks ja normaalne kirjeldavad asja täpselt!
mingi valuvaigistite neelamine asja ei paranda, mu tuttavale tehti just selliste sümptomitega opp lõpuks ära.
aga alusta perearstist, siis neurokirurg ja nii edasi....
 
kiire 12. veebruar 2009, kl 18.58
Minu äial kaks korda see lõikus olnud. Esmaabina on arst soovitanud ka sooja vanni. Samuti võib rippuda, tegelikult parem oleks olla teistpidi rippu - diagonaalselt voodile asetatud laual pea allapoole. Rippumine aitab ainult kergel kujul väljendunud haigunähtude puhul. Ma kardan, et sul on juba keerulisem olukord. Kui kodumaale tagasi tuled, siis pead kohe arstile minema.
 
h 12. veebruar 2009, kl 20.54
Kõige parem rohi: keeta adrut(mere äärest korjata)koos kadakaokste ja soolaga.Keedetud paks(soe muidugi) panna riidest kotti ja selja peale. Samuti aitavad selga seotud sõnajalaoksad.Ise proovisin, aitab tõesti. Muidugi peab seda mitu korda tegema. Op on viimane asi,mis võib ka halvasti minna...
 
hm 13. veebruar 2009, kl 00.17
tubli n58! nuga on see kõige viimane ja tegelt paljud seljaopid oleksid olemata kui inimesed ise viitsikisid endaga vaeva näha.
 
M 13. veebruar 2009, kl 09.08
Mul oli täpselt sama probleem. Diagnoositi diski protrusioon ja saadeti ravivõimlemisse. Järjekindel õigete harjutuste tegemine aitab valud kontrolli alla saada. Olen aastaid võimelnud ja selg annab küll vahel tunda, aga jalga pole valud enam kiiranud. Raskematel juhtudel saadetakse operatsioonile. Seega igal juhul pead arsti juures ära käima, et selgitada, kui tõsine olukord on. Ravivõimlemise kõrval on ka ujumine abiks. Istuv töö tavaliselt süvendab probleemi.
 
tii 13. veebruar 2009, kl 23.50
Mulle öeldi selle haiguse nimeks olevat radikuliit. Kodustest valuvaigistitest oskan kindlalt soovitada Vietnami salviga määrimist nii jalale kui ka seljale, see võtab vähemalt mõneks tunniks valu ära ja laseb magada. Aitab ka hommikul liikuma saada. Muidugi kaugemas tulevikus on väga head asjad sanatooriumid oma mudaravi ja muude füsioteraapiatega.
 
ka 15. veebruar 2009, kl 13.28
Peaksid rippuma. Siis venitab diskid jälle õigeks ja vabastab närvi, mille peale surub ja valu tekitab. Rippumine on tõesti hea. Venitusharjutused on head aga nii ägedas perioodis ei saa neid eriti tega. osta mingit salvi või pane pipraplaaster peale. Mulle see aitab. Operatsioon on ikka tõesti viimane. Kui see äge periood saab maha võetud saab võimlemisharjutustega asja kontrolli all hoida. Mul on ka just magamisega probleeme, ei lase magama jääda. See on vastik.
Häbeme peal on mul ka punne olnud. On olnud sellised seesmised ja valulikud. Arst ükskord ütles, et oli mingi näärme põletik, teinekord oli lihtsalt mingi ummistunud karvanääps. Ära nüüd üle ka muretse. Võid ju midagi sinna peale panna, teepuu õli näiteks, kui kannatab. Võib olla ka nii, et see selja põletik tekitab kõike seda. Kui mul see selg ikka väga kehva on, siis surub põie peale ka ja ajab tihti kempsu. ole tubli ja proovi rippuda, see venitamine teeb tõesti head!
 
Priidu Trei 22. oktoober 2019, kl 22.16
Minul on tugev seljavalu kiirgab mõlemasse jalga alates märtsist algul sain veel liikuda valuvaigistite abil Augustis käisin ÄMOSkirjutati valuvaigisteid saadeti koju kuigi ma eisaanudi seivsalt trepis üles ei raa jalgades ei ole jõudu jalad tõmblevad ilma kepita ei vahel kõnnin kodusnelja käpukl kuna tasakaal on ka häirtud Palun andke nõu ei ole kakskuud välja saanud kuna ei saa trepist alla närviarst on alles kuu pärast

Priidu
Agne Tamm 23. oktoober 2019, kl 23.39
Maga plate peal, kus õhukesed Kattemadratsid! Venita põrandal! Pikali Maas!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!