Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Kooljaluu eemaldamine
 
Väike Varvas 10. märts 2009, kl 21.57
Eelmisel suvel tekkis väikesele varbale nn nuki peale vill, mis ei tahtnud kuidagi ära paraneda. Lõpuks kui ära paranes, tekkis nuki peale muhk, nimetatakse seda vist kooljaluuks. Igatahes olen nüüd sügise ja talvega suutnud veel paar korda selle nuki ära hõõruda sest see muhk on varba küljepeal ja täpselt vastu saabast. Viimasel ajal on muhk valutama ka hakanud. Kas on kuidagi võimalik tekkinud kooljaluud eemaldada, ravida vms? Olen proovinud näiteks varvast plaasterdada, et varvas otseselt vastu jalatseid ei käiks, aga see teeb asja hullemaks, sest varbal on plaastri sees palav ja siis hõõrub veel rohkem. Spetsiaalselt selle muhu pärast kannan avaraid matkasaapaid, aga ikka puutub ju varvas saapaga kokku. Mis sorti spetsialisti poole sellise murega üldse pöörduda? Ilukirurgiasse?
 
naine 10. märts 2009, kl 22.15
Sõna kooljaluu on tulnud sellest,....
et ühesõnaga pead surnut puudutama ?
ja siis kaduvat ära
 
44 10. märts 2009, kl 22.22
Mis ilukirurg! "Tavaline" kirurg lõikab ära, aega võttis 10 minutit. Minul oli põlve otsas, vist mitte küll kooljaluu, vaid "luusarv" (kõva moodustis, aga valus oli küll, täiega) ja kirurg Magdaleenas kaksas ära, täna sai täpselt 3 kuud sellest.
 
Väike Varvas 10. märts 2009, kl 22.26
44, kuidas sa sinna arsti juurde said? Kas perearsti kaudu? Mis see maksma läks? Kaua paranes? Ma kujutan ette, et kui see asi paraneb, siis ma saapaid jalga panna ei saa..
 
! 10. märts 2009, kl 22.43
mul sõrme pääl selline mügar, kas ka saab opiga ära
 
carrie 11. märts 2009, kl 07.09
see läheb väga edukalt ära kui sinna midagi vaskset peale panna. Mina olen kasutanud veneaegset 5-kopikalist. Kahjuks tuli ta paraku tagasi ja nii see äraminek kui ka uuesti kasvamine oli valus.
 
44 11. märts 2009, kl 08.24
Minul on vähe teine olukord: ma olen kindlustamata ja mul pole saatekirja vaja. Aga Sa võid perearsti käest küsida ja küsi OTSE dr. Sillaste juurde Magdaleenasse (Ida-Tallinna Keskhaigla). HARULDASELT südamlik arst, kes võttis mind ILMA järjekorrata ette ja mingist rahajutust ei tahtnud kuuldagi. No Sinul seda rahajuttu pole, Sinul on vist vaja 50 kr maksta (ma arvan).
 
mann 11. märts 2009, kl 16.46
näita täiskuule
 
Sass 06. veebruar 2010, kl 00.34
Mul siis sama mure et käe peal tekkinud see muhk näärvisõlm.
Muret ta ei tekita, käisin perearsti juures suunas mind mingi teise arsti juurde ju vist kirurg. olen siin igast asju lugenud ja nüüd ei teagi kas asi on väga ull?
Otseseselt mind ta ei sega inetu vaadata ainult. valusi pole ja käis töötab ilusti.
Kas ta kasvab veel ja kas on vaja opereerida ikka teda. kas mingit meetodit pole kuidas sellest lahti saab. asi tuli üle öö ühe ööga.
Nägin youtubis mingit videot kus löödi raamatuga peale ja asi kadus kohe. aga ei julge teha räägitakse et võib tekkida veremürgitus sellest.
Kas mingisugune on võimalus et see taandub iseenesest ? on vaja millegagiga määrida...
Suured suured tänud vastuse eest ette!!
 
aime 06. veebruar 2010, kl 13.59
sellest saab ju hästi lahti kui pidevalt joodiga määrida,mina sain
 
oli 06. veebruar 2010, kl 14.08
mul oli käel,proovisin ka joodiga mõned korrad määrida,aga kuna valu ei teinud,siis ununes määrimine ära.Ja ühel hetkel avastasin,et muna palju väiksem ja varsti hoopis kadunud.Kui tekkis,siis käisin kirurgi juures ja see tahtis kohe lõikama hakata,aga mina ei tahtnud.Nüüd möödas juba mitu aastat ja tagasi pole tulnud.
 
to sass 06. veebruar 2010, kl 21.54
kas päris tavalise,suvalise juturaamatuga?
 
opile 19. september 2010, kl 20.15
Mind vaevas kooljaluu randme siseküljel umbes aasta. Vahepeal läks muhk ebanormaalselt suureks ja tegi roppumoodi valu. Aga mida lähemale operatsionile, seda väiksemaks ta muutus. Eelmisel nädalal lõigati ära kohaliku tuimestusega. Eelnevalt olen käinud polikliinikus 2x sealt süstlaga mingit sültjat löga välja tõmbamas. Aga see asi kippus ikka tagasi tulema, seetõttu oligi op ainus lahendus. Valu tegi see muhk ta ka mulle kõvasti, eriti peale füüsilist tööd ja külma käes.
 
Tiu 11. juuni 2016, kl 17.31
Parim postitus siin:) ma arvan, et ikka mingi tähtis raamat peaks olema ikka: ene v t9de ja 9igus v tervise abc... Tahaks muidugi kuulda, kas katsetasid mingi raamatuga ja kuda läks ja kas tuli tagasi :)
 
berta 11. juuni 2016, kl 23.03
no ikka ortopeedi juurde,lõikab hopsti ära ja ongi kõik
 
terav pliiats 12. juuni 2016, kl 10.53
Ei ole alati kõik. Lapsel oli randmel, ikka väga suur. Opiti ära, aasta möödas ja juba kõrvalt tuleb uus. Täitsa jama.
 
johanna 13. juuni 2016, kl 18.03
kooljaluu ravi on joodiga määrimine,,tõesti aitab
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!