Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kusihape organismis
 
mimmu 09. aprill 2009, kl 15.41
oli viirus kallal ja perearst tegi vereanalüüsi. sain teada, et kusihapet organismis palju. arstilt kuulen alles esmasp. pöhjalikult.praegu muule ei mötlegi.
 
... 09. aprill 2009, kl 17.54
vat ei teagi, mida see näitab. usun, et mitte midagi hirmsat. saab korda!
 
podagra 09. aprill 2009, kl 19.56
Kopeerisin kliinik.ee lehelt:
olen pool aastat olnud kaalijälgija (alla olen võtnud 10 kilo),mis tähendab seda et ei söö rasvast liha,suitsetatud tooteid jne asju,mis peaksid tõstma kusihappe sisaldust veres.hetkel olen ka täiesti normaalkaalus.joon 2 liitrit vedelikku päevas.
ometi on kusihape tõusnud ja arvatavasti seoses sellega on mul probleeme sõrme ja randme liigestega (hommikune jäikus,valu jne).kõik muud analüüsid,mida reumatoloog võiks määrata olid korras. Kas mingi aine puudus võib kuidagi tekitada olukorra,et kusihappe konsentratsioon tõuseb ? oskate ehk midagi muud soovitada peale dieedi (mida ma pean ju nii või teisiti).
aitäh


Vastab: Dr. Kati Otsa, reumatoloog, Erakliinik Reumed, Tallinna Keskhaigla reumatoloogia osakond
2005-06-09 10:20

Tere!
Kusihappe hulk veres ei sõltu ainult söödud toidust. Kusihapet tõstab märkimisväärselt keharakkude lagunemine ning samuti seisund, kus organism on kuiv. Võibolla on 2 liitrit vett vähe? Dieet podagra kahtlusel on ka muidugi teine, võrreldes kaalujälgujatega.
 
sipsik 09. aprill 2009, kl 20.00
Podagraga nüüd küll tegu pole, Kusihapet tõstab keharakkude lagunemine ja kuna oli tegu viirushaiguse vastase võitlusega, siis ongi sellest. Ära muretse.
 
mimmu 09. aprill 2009, kl 21.37
aitäh teile- mul oligi mitu päeva körge palavik, vett tarbisin omaarust palju, nagu palavikuga ikka. joon praegugi palju ja jooksen ka wc vahet, haiguse ajal polnud sinna eriti asja. ilmselt vedeliku puudus. esmaspäevani oleksin ennast vist päris haigeks möelnud.
 
Maire Aug 03. juuni 2017, kl 02.21
Soovin teada ,mida teha ,kui kusihape on 403..mida teha?
 
Maire Aug 03. juuni 2017, kl 02.24
Üks asi veel küsida,palun kui valke ka palju on .kas see kõik on väga ohtlik...nii kusihape kui valgud...tänan ette.
Helve Tamm 03. juuni 2017, kl 08.21
Naistel on normaalne kusihape kuni 350. Kui sul on see kõrgem ja valke ka rohkem, siis on ikka jama küll. Siin peab ikka arst vastava dieedi ja ravimid paikka panema. Ise saad seda uurida guugeldades, on palju toidusoovitusi. Minu meelest väga kitsas toiduvalik mida süüa tohib. Nii et lugema!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!