Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
candida albicans
 
hädas seenega 05. august 2009, kl 15.52
avastati see seen kopsus pärast ohtrat antibiootikumi- ja hormoonravi glükokortikosteroididega. kopsuarst ütles, et need seened ei pea kopsus elama ja määras flukonazoli ravi nädalaks ajaks.

nüüd, kuu aega hiljem tegin kordusanalüüsi. jälle candida albicans++ (kaks plussi).
kas keegi teab, mis see kaks plussi tähendab? perearst soovitas võimaliku ravi osas rääkida kopsuarstiga. helistasin samale kopsuarstile, kes mind ravis, et kas vaja seeneravi uuesti läbi teha. limaeritus hingamisteedes on suurenenud ja kõri ka sügeleb ja on punane. kopsuarst küsis minult, mis see kaks plussi tähendab, mina ei tea?! no kas mina pean teadma, ma ei ole ju meditsiini õppinud :(

ühesõnaga kopsuarst ütles, et kui see kaks plussi on normaalne, siis pole ravi vaja, kui see ei ole normaalne, siis on ravi vaja.

otsisin netist, aga ei leidnud mingit infot, mis selgitaks seda plusside asja. samas ma usun, et mingi candida seen ei pea kopsus elama, see tekitab ju põletikku, millest muidu see limane röga ja valus kõri.
 
hädas seenega 05. august 2009, kl 16.16
eelmises rögaanalüüsi vastuses oli candida albicans <10\4PMÜ/ml
ei mingeid plusse. sellele pulmonoloog määras ravi.
nüüd siis candida albicans ++ ja arst ei saa aru, mida need plussid tähendavad. perearst ütles, et tema ravi ei määra, seda tehku vajadusel pulmonoloog. pulmonoloog ütles, et ravimiretsepti las kirjutab välja perearst, kui vaja.
 
nora 05. august 2009, kl 16.25
kus seda proovi analüüsiti? labor peab ju teadma nende plusside tähendust. mina oleks väga mures, sest seen siseorganites pole naljaasi. ise olen suguelundite kandidoosiga hädas. kui paned google otsingusse kopsu kandidoos või kandidoos kopsus, saad kindlasti endale lugemist.
 
hädas seenega 05. august 2009, kl 18.02
analüüsitigi. vastus on candida albicans ++
muud kirjas ei olegi. pean vist sinna laborisse helistama ja paluma selgitada.
aitäh viidete eest! ma ei osanudki kopsu kandidoosi alt otsida.
 
k 05. august 2009, kl 18.07
kandida seen kopsus ei ole veel kopsu kandidoos (candida pneumonia! mis tähendab candida seene poolt põhjsutatud kopsupõletikku. pärast antibiootikumikuuri võib igale poole limaskestadele tekkida kandida seent. neid on veel eri vorme.
 
MIIA 07. august 2009, kl 22.20
aga kuidas sul see seen kopsus üldse avastati, mis sümptomid olid ja kui palju sa seda flukonazoli võtsid üldse,seda ju võetakse nädalas üks tabletttttt.
 
nora 07. august 2009, kl 23.23
to MIIA

oleneb, kui suur doos on. jah, kui on 150mg, siis üks kapsel nädalas, mina olen võtnud ka 7x50mg nädalas ehk siis 1 tablett iga päev. jutt diflucanist, toimeaine flukonasool. vt www.raviminfo.ee, diflucan caps.
 
hädas seenega 07. august 2009, kl 23.52
mina võtsin flukonasooli 2 tbl (2x100mg) päevas ja nädal aega. loe infolehte. tupekandidoosi korral võetakse üks tbl, kopsuseene korral nädal aega 2tbl päevas.

seen avastati rögaanalüüsiga. hakkasin paksu läbipaistvat lima välka köhima, see tekkis kurku jube tihti, hästi ebamugav. niisugune läbipaistev valge lima ja kohati on valge (see valge viitabki seenele).

helistasin laborisse ja sain teada, et ++ vastab <10\4PMÜ/ml.
mis on keskmine seen. öeldi, et tegelikult pole isegi ravai vaja, kui sümptomid ise taanduvad, aga kui rlgastamine jätkub, siis tuleb uus flukonasooli (Diflazon, mitte diflucan) kuur läbi teha.
 
... 08. august 2009, kl 17.25
Võimalik, et tegu polnud mitte plusside, vaid ebaõnnestunud tärnikestega ja arst märkis sellega lihtsalt, et juba teist korda reast on see haigus.
 
hädas seenega 08. august 2009, kl 19.59
Ei ole. pole need mingid tärnid. plussid on. helistasin laborisse ja sain vastuse. ei hakka uuesti kirjutama, olen sellest siin juba kirjutanud. eelmine analüüs tehti hoopis teises laboris.
 
Grib 10. august 2009, kl 20.56
kas sa enne röga andmist suud ka omal loputad? Analüüsis võib esineda ka saaste mis pärineb suuõõnest. Selleks, et kopsus korralik õige seeninfektsioon oleks peab immuunsüsteem ikka piisavalt nõrk olema.
 
hädas seenega 11. august 2009, kl 10.04
rääkisin laboriga ja sealt öeldi, et küll nemad juba teavad, mis on süljest ja mis kopsus olevast rögast. seetõttu tuleb analüüs anda võimalikult värske, mitte lasta purgis kaua seista.
minul ongi immuunsüsteem nõrk. ma olin terve aasta aega haige (bakterite massiline rünnak bronhides). kõik sai alguse gripist. siis sain rida antibiotse ja see kõik nõrgestas immuunsüsteemi ära. tulevadki seened.

ma juba kirjutasin, et see kaks plussi on normaalne! ei vaja ravi.
 
Soomest 11. august 2009, kl 11.22
Ega sa äkki ei ela mingis kesklinnas, kus autode gaase ja muidu tolmu on? Mina näiteks Tallinnas elasin kesklinnas ja muudkui köhisin aastaläbi. Elukoha muutusega ka köha kadus.

Võib-olla sul on kodus midagi, mis seda põhjustab.

Ma ei tea, kuida Eestis, aga Soomes saab lasta analüüse teha. "Hometalo" (hallitusmaja) ei tähenda seda, et inimene viletsates ja mustades tingimustes elab. Mõnikord ka supekenas majas on kusagil mingi ehtusviga ja kusagil võib mingi koht olla, mis seda levitab.

Eks muidugi korralik tuulutamine mõjub ka muidu hästi kopsudele.

Muidu seda candidat on ka tervetel inimestel ja migitel tingimustel see pääseb vohama. See on individuaalne ja keeruline asi.

Ehk pead väheke vahet ja siis uuesti analüüsid - ega need tihedad ravikuurid ka head ole, eriti sama ravimiga.

Kas sulle bronhoskoopia http://www.kliinikum.ee/?menu=60&mod=info_haigustest&id=99&group=uuringud on tehtud? Minule kunagi tehti, seal saab ka proovitüki võtta. Võib-olla on midagi muud veel selle seene kõrval.
 
ei ole enam hädas seenega 11. august 2009, kl 11.59
köha ei ole! pole olnudki. ei ela kesklinnas, elan mere ääres.
proovitükki ei ole vaja võtta, seda võetakse siis, kui on vähikahtlus. niisama ei hakka keegi kopsu naksima. rögaanalüüse on mul tehtud korduvalt, bakterid niimoodi tuvastatigi ja sain mitu antibiotsikuuri. seal pole enam midagi. mikrofloora on juba kolme analüüsiga järjest normaalne.
 
to: soomest 11. august 2009, kl 12.54
miks sulle bronhoskoopiat tehti ja miks bronhist tükk võeti? mida kahtlustati ja mida põdesid? kas nüüd oled ok?
Raivo Orgusaar 08. oktoober 2014, kl 18.37
Selle kandiida vastu on juba ammu olemas loodustoode, mis ei hävita immuunsüsteemi ja selle nimi on C-free.
 
zzz 16. november 2015, kl 09.54
Minul tekkis candida seen kopsu pärast 10p Ciprofloxacini kuuri (500mg 2xp). Hingamisteedesse tekkis paks valge lima, mida oli raske välja köhida. Seene koguseks või kasvuks märgiti 10\4PMÜ/ml. Lisaks oli massiliselt lameepiteele. Kopsuarst kirjutas diagnoosiks kopsukandidaas ja raviks Fluconazole 300mg 1xp ja kuuri pikkus 7p. Pärast ravikuuri see paks lima kadus.

See on siin vana teema, aga lisasin oma kogemuse juhuks, kui keegi googeldades infot otsib.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!