Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
suur jama peale antibiootikume...
 
musike 15. september 2009, kl 13.08
küsin siis targemate käest kel ehk samad kogemused olnud,nimelt olin haiglas ja sain antibiootikume nö munasarjapõletiku vastu,kuigi arvan et oli hoopis viiruslik kõhulahtisus kuna peale mind jäid veel kodused sellesse haigusesse,olin nädal aega rapla haiglas,ja kui koju sain siis oli põletikunäitaja ikka 47,mõne päeva pärst oli 11,aga mu magu sai nii vatti et nüüd ei lähe söök sisse ja soolestik on ka vist segi paisatud,niigi on diagnoositud reflukshaigus.nüüd on pidevalt tunne et magu ajab mahla üles ja kibe ja kõrvetav maitse suus,võtan maotbl nexium ja magu enam vähem juba,söön ka vähehaaval aga suus ikka see kõrvetav tunne.kas see võib olla antibiootikumist,et lõi nüüd välja ja äkki tõmbab tagasi või peaxin minema ikka linna asja laskma uurida??täitsa hull mure juba....suu kuivab ka kogu aeg..
 
proovi 15. september 2009, kl 13.57
võta gefiluse tablette. teevad mikrofloora korda. aitab ehk ka keefir, aga seda pead jooma suurtes kogustes.
 
n59 15. september 2009, kl 14.36
just, juba ab võtmise ajal oleks pidanud ka kõrvale võtma häid kõhubaktereid.
 
liikuv antibiotsilabor 15. september 2009, kl 14.55
nexium kirjutatakse välja siiskui on diagnoositud haavand (maos või kaksteistsõrmiksooles), ainult refluxiga seda ei kirjutata.
st sul on see haavand saanud antibiotsiga kannatada.

küll see seedimine ja soolestik sul korda läheb.
ma sõin antibiotse 45 päeva järjest, viite erinevat. seedimine oli surnud ja sooltes täielik ikaldus. aeg pani asjad paika. ei saa loota, et nädala paariga korda läheb. mul võttis kuid aega.

võin öelda, et ei aidanud gefiluse kapslid, lactosevenid ega muud. mitte mingid probiootikumid ei mõiganud. võtsin neid ravikuuride ajal ja ka pärast mitu kuud. ei aidanud biojogurtid, keefirid. ikka läks asi nii korrast ära, et jube.

sul tuleb lihtsalt kannatlik olla ja süüa-juua biobaktereid sisaldavaid tooteid. võid teha läbi ka linasemenõli kuuri. mulle see mõjus pikema aja peale. juua tuleks ikka u 2 liitrit päevas. seda soovitas mulle gastroenteroloog. et vedeliku tarbimine on oluline. kummeliteed jõin igal õhtul ühe tassi. hommikuti seitsmevilja või siis neljavilja putru. ühesõnaga ära unusta tervislikku toitumist, loota saad vaid ajale. mulle ei aidanud miski seda kiiremini korda saada. ehk veab sul rohkem. sul vist ei tehtud "katkurõejet" ja nii palju erinevaid antibotse ei antud.
 
see 15. september 2009, kl 15.41
kõrvetavat tunnet suus võib põhjustada ka seen. Kuna Ab-d tapavad halbadega koos ka kasulikud bakterid, siis saavadki seened vohama hakata. Tarvita jogurtit, keefiri, millele on lisatud baktereid. Apteegist võid küsida enterol'i tablette. Need ka tasakaalustavad organismi mikrofloorat.
 
liikuv antibiotsilabor 15. september 2009, kl 15.59
mul oli ka seen pärast antibiotse sees. aga see ei elanud mul sooltes vaid kopsudes, st hingamisteedes sh kõris. see ei tee kõrvetavat tunnet. absoluutselt mitte. sügeles vastikult. nagu oleks tolmu sisse hinganud.
 
liisu 15. september 2009, kl 20.22
eelnevad kõik õiged soovitused,kuid mul tuli haigus ise tuttav ette ,meie pere põdes midagi taolist kevadel läbi -kõht nagu vesi,palavik ja iiveldas.Poeg kuskilt kuulis et noroviirus,otsisime ravi ja leidsime et ravib ainult kloor.Oligi nii jõime hästi suure kloorisisaldusega mineraalvett kui õigesti mäletan oli valgevene kas Daria või Daritsa ja järgmisel päeval oli haigus juba üle läinud.
 
antibiootikumi kuuri järel 15. september 2009, kl 20.31
GNLD ACIDOPHILUS PLUS.
Puris on 60 kapslit ja maksis pisut alla 500 krooni.
 
hakkab pihta! 15. september 2009, kl 20.33
mitte üks GNLD toode ei tee seedimist korda!!!! olen proovinud. soovitan mitte hakata raha tuulde loopima. GNLD on omakasu biznis, see ei paranda mitte midagi.

seda ütles postitaja "liikuv antibiotsilabor".
 
liikuv antibiotsilabor 15. september 2009, kl 20.35
liisul on õigus, mineraalvesi aitab küll seedimnise ja soolestiku paranemisele kaasa. mina jõin Borjomi.

antibiootikumidest tingitud soolte mikrofloora häire ei ole siiski mingi viirus. aga ega mineraalvesi halba tee :)
 
evil 19. detsember 2014, kl 16.38
kui ma 30ne aastaselt amoxillini võtsin 3 tablettti, siis hakkas nii kõrvetama, et ei saanud vett ka juua. Jama kestis 8 aastat koos nexiumiga ja ilma. Kaheksanda aasta sügisel avastasin, et võin jälle iga päev kohvi juua, ilma, et paha hakkaks. Paraku möödus 3 kuud, jäin haigeks ja uuesti antibiootikumid, nii, et tore :)
eid_1508ed32bae2f3 20. aprill 2018, kl 09.35
Aastaid möödas, aga palun ehk loete ja kirjutate mulle, kuidas sooled korda saite. Tänud.
 
jänes 20. aprill 2018, kl 11.17
hapukapsas
eid_1508ed32bae2f3 22. aprill 2018, kl 09.46
Palun , kas Te võiksite mulle kirjutada, kuidas Teil läinud, mina olen peale pidevat antibiootikumide tarvitamist väga seedimisega hädas ja kusagilt abi ei saa. Tänud. H
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!