Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Günekoloog?
 
autor 20. november 2009, kl 14.05
Juba pikemat aega olen tahtnud kellelegi oma muret kurta, nüüd siis otsustasin siia pöörduda. Olen täisealine, vahekorras pole olnud ning günekoloogi pole külastanud. Siiski arvan, et peaksin seda tegema. Kardan, et mul on seal allpool midagi valesti. Pean silmas "ehitust". St väliselt seda küll näha pole, aga nt tampooni sisestades on tunda mingit takistust ja nö selleni jõudmine on alati valulik. Olen isegi kartnud, et äkki olen hermafrodiit vms..Samas päevad käivad mul normaalselt-see peaks olema hea näitaja. Kardan naistearsti juurde nii pöörduda, äkki naerdakse välja. Samas kui olen süütu ja millegi üle ei kurda, siis seda läbivaatust ju ei tehta..Kas ma kujutan seda endale ette? Äkki ei tunne naiste anatoomiat piisavalt hästi?
 
tei 20. november 2009, kl 14.17
Minu meelest tampoone saavad kasutada ainult suguelu elavad naised.Teistele on sidemed.Süütus tekistabki tampooli panekut
 
n37 20. november 2009, kl 15.05
mina tean ka, et neitsid ei saa tampoone kasutada...
 
chi 20. november 2009, kl 15.40
Mina küll kasutasin tampoone kui olin süütu, mingeid probleeme ei esinenud. Aga ses suhtes, kui on ikka mure, käi arstil ära. Ausõna, keegi sind seal välja ei naera!
Lihtsalt räägid ära nagu on ja arst oskab sulle kõige õigemat nõu anda :) Ole tubli ja ära muretse liiga palju!
 
pime keskaeg... 20. november 2009, kl 16.01
Füsioloogiline süütus ei takista kindlasti tampooni kasutamist. Ega te seda endale emakasse ei topi! Võtke mõni anatoomiaõpik lahti ja vaadake uuesti naise alakeha läbilõiget!
 
autor 20. november 2009, kl 16.39
Muidugi saab kasutada. Olen seda ju aastaid teinud. Aga takistuseks pole see, et olen süütu. Ma mõtlen nagu kasvajat vms ning see meenutab kujult teatud asja. Ja ei mäleta küll, et aastaid tagasi (kui päevad hakkasid/tampooni hakkasin kasutama) oleksin seda märganud.
Ja tõesti olen vaadanud ka alakeha läbilõiget. Olen ka lugenud hermafrodiitidest, aga ei leidnud midagi selle kohta, et kellelgi oleks midagi jäänud sissepoole vms. Eesti keeles on üldse vähe infot, seega lugesin ingliskeelseid materjale (seetõttu tekib ka küsimus, kas eesti arstidel sellega üldse kogemusi on).
Tõesti endale tundub ka väga totter seda siia kirjutada. Teiseks ei ole ma Tallinna günekoloogidega kursis-kas oskate kedagi n-ö leebemat soovitada?
 
kso 20. november 2009, kl 16.49
kuna günekoloogidele on järjekorrad pikad tallinnas, soovitan mina minna erkasse. ise käin kordamedis, aga seda arsti väga ei soovita, pole väga osavõtlik. fertilitases pole ma güneka juures käinud, aga muud arstid on seal väga head (kallis ka, sellepärast ehk:), tõenäoliselt naistearst ka.
arsti juures võid paluda end läbi vaadata, küsida, kas kõik on korras anatoomiliselt- saad rahu.

kõike head! kirjuta tulemustest ka, ma arvan, et sa oled täitsa normaalne noor naisterahvas tegelikult :)
 
kk 20. november 2009, kl 16.56
see "kasvaja" on emakakael :))
 
luud 20. november 2009, kl 17.01
Ma arvan ka, et pole sul vaja pablada, parem mine erakasse arstile, ütle, et näete, siuke lugu, et olen süütu, aga tahaks teada, kas kõik on ikka korras. Igasugu põletikke ja asju võib ju muudelgi põhjustel tekkida, normaale ikka, et kontrolli lähed. Arst sind küll imelikult ei vaata. Mõni ehk viskab pinge maandamiseks mõne totaka nalja - lõõbi vastu, ongi lihtsam seal askeldada. Edu!
 
chi 20. november 2009, kl 22.29
Soovitan teha bronn.ee-sse kasutaja ja panna aeg Tallinna Seksuaaltervise kliiniku Noorte Nõustamiskeskusesse. See on noortele TASUTA ja järjekorrad pole seal samuti nii pikad, no ses suhtes 2 nädalat ikka, vb 3 aga mitte rohkem, saad ka internetist vaadata, seal bronn.ee-s, vb on mõni aeg ära öelnud ning saad juba peagi minna!
Sattusin ise üsna hiljuti sinna kliinikusse ja pean tõdema, see oli üks mu positiivsemaid kogemusi naistearsti juures siin Eestis :) (olin mõnda aega välismaal elanud).
Et ei ole vaja ilmtingimata erakliinikusse minna! Mine sinna, usun, et kõik läheb hästi!!
 
Vita Vita 15. märts 2017, kl 13.33
Tere,

Vitaclinikas alustas vastuvõttu günekoloog Denis Vaulin märtsi kuu lõpuni promokoodiga VITA 18 vastuvõtule -10% allahindlus.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!