Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Valgeid vereliblesid vähe
 
murelik 22. märts 2010, kl 15.50
Millele võib viidata, kui valgeid vereliblesid on normist vähem? Kas sellist kõrvalakellet võib ikka aeg ajalt tekkida või on pigem erandlik? Lähen küll kordustesti tegema ja kohtun siis ka arstiga, aga sinnani veel aega ja olen veidi mures.
 
aq 22. märts 2010, kl 16.32
Leukotsüütide arv veres kõigub ja sõltub igasugustest teguritest, nt vanus ja töö, toitumine jne. Leukotsüütide arvu langemine võib viidata mingisuguse vereloomeorgani talitluse häirele, kuid ka võib olla tingitud ägedast infektsioonist või ravimitest.

Kui palju normist vähem oli? Norm muidu on 4 000 000 - 10 000 000 ühes milliliitris (ehk 4-10 x 10 astmes 9 ühes liitris).
 
murelik 22. märts 2010, kl 16.43
kas valged verelibled on sama, mis leukotsüüdid? Leukotsüüdid on mul pidevalt n.ö normist väljas. Mul oli 3,5 10L kohta (vist nii. oli 3,5L ja 10 astmes 9L sinna järgi)
 
aq 22. märts 2010, kl 20.28
Leukotsüüdid ehk valged verelibled. On arst saatnud sind täiendavatele uuringutele ka? Kui pidevalt alla normi, siis on tõenäoliselt tegu mingisuguse vereloomehäirega või kasutad nt ravimeid, mis vähendavad leukotsüütide arvu või on mingisugune muu põhjus. Ehk arst räägib sulle sellest täpsemalt.
 
tiu 23. märts 2010, kl 09.51
Põen reumat ja pidevaks probleemiks on vähesed leukotsüüdid (1,9- 4 ) . Selle tarvis pean manustama hormoone (Medrol), mis hoiavad liblesid päris kadumast. Ühesõnaga, põhjus võib olla ühes suures põletikus organismis.
 
riin.... 28. juuli 2015, kl 21.10
Minul selline mure....haigestusin detsembris 2014 kopsupôletikku,olin haige 2,5 nädalat ja siis tööle,Sain olla kuni märtsi alguseni tööl kui haigestusin uuesti, aga nyyd juba kergemat vormi ja siis tehti mulle vereproov mis näitas et valged libled on alla normi 0,2.Siis hakati uurima, aga pole senini leitud millest see valgeliblede kadumine.On tehtud luuydi uuringud, kopsu, maksa, pôrna ultrahelid ja miskit pole leitud, millest selline probleem,muideks elan hetkel Soomes ja soome arstidel minuga päris probleem,teevad aga iga nädal vere proove, aga yhtegi rohtu ei määrata......kas nad loodavad, et need libled ise hakkavad kasvama...olen päris mures,kas on midagi mida saaksin ise ära teha, et valged libled taastuksid???..ette tänades Teid: riin.
 
Mo 28. juuli 2015, kl 22.54
leukotsüütide vähesus veres viitab nt aneemiale. Peamisteks põhjusteks on vitamiin B12 ja foolhappe puudus, tarbitud ravimid jne muud põhjused. Seotud valdavalt põhihaigusega, pikaaegsed põletikud jne. Aneemia on tavaliselt õige raviga kiiresti ja hästi korrigeeritav ja ravi prognoos on hea. Pole põhjust liigselt muretseda, kui muud uuringutukemised on korras. Põletikest taastumine võtab päris pika aja ja vahel on põletikud kroonilised. See muudab verepilti. Enesetundes ei pruugi midagi muutuda või tunda anda.

Vitamiin B12 allikaks on loomse päritoluga produktid, lisaks muna- ja piimatooted. Organismis vitamiin B12 imendub vaid seotud kujul. Vitamiin B12 defitsiitse aneemia sagedasteks põhjusteks on ebaratsionaalne dieet (range taimetoitlus liha-, kala-, piimaproduktide ja muna välistamisega); alkoholi liigtarvitamine.
Pernitsioosse aneemiaga inimestel on organism kaotanud võime sünteesida sisemist faktorit, mistõttu vitamiin B12 ei imendu soolest ja areneb vitamiin B12 defitsiitne aneemia. Haigus võib olla pärilik, kuid võib kaasneda ka mitmesugustele haiguste kaudi. Pernitsioosse aneemia korral on vajalik eluaegne asendusravi B12 süstetena (vitamiini manustamine 1 kord kuus).
 
Leukopeenia 29. juuli 2015, kl 02.50
Mida sa ikka muretsed, kui arst sind uurib. Muretsemiseks oleks siis põhjust, kui arst ütleks, et kõik on OK ja küll veri korda läheb.

Leukotsüüdid on üldine nimi, need ju ka jagunevad ja täpsem valgete vereliblede uuring (ja vereuuring üldse) annab vastuse.

Aneemia nüüd küll pole esimene asi, mida kahtlustada, kui leukotsuute vähe on.


Kui tahad, võid ju ise uurida, siin on ära seletatud:

http://synlab.ee/arstile/laboriteatmik/tulemuste-interpretatsioonid/hematoloogilised-uuringud-2/hemogramm-leukogrammiga/
-
 
Mo'le 29. juuli 2015, kl 03.04
Mo Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> leukotsüütide vähesus veres viitab nt aneemiale.
Enesetundes ei pruugi midagi muutuda
> või tunda anda.
>
> Vitamiin B12 allikaks on lo
> omse päritoluga produktid, lisaks muna- ja piimato
> oted. Organismis vitamiin B12 imendub vaid seotud
> kujul. Vitamiin B12 defitsiitse aneemia sagedastek
> s põhjusteks on ebaratsionaalne dieet (range taime
> toitlus liha-, kala-, piimaproduktide ja muna väli
> stamisega); alkoholi liigtarvitamine.
> Pernitsio
> osse aneemiaga inimestel on organism kaotanud võim
> e sünteesida sisemist faktorit, mistõttu vitamiin
> B12 ei imendu soolest ja areneb vitamiin B12 defit
> siitne aneemia. Haigus võib olla pärilik, kuid või
> b kaasneda ka mitmesugustele haiguste kaudi. Perni
> tsioosse aneemia korral on vajalik eluaegne asendu
> sravi B12 süstetena (vitamiini manustamine 1 kord
> kuus).

???

Miks sa seda pernitsioosne aneemia juttu siia kopipeistid? Ta pole ju rääkinud, et punavererakud paigast ära ja mingid muud aneemia sümptomid oleks?

http://www.kliinikum.ee/ho/info-haiguste-kohta/204-pernitsioosne-aneemia - pole ju midagi niisugust?
 
Mo 29. juuli 2015, kl 09.49
See on üks võimalik põhjus, mille tõttu valgeliblesid on vähe. Ma ei ole kellelegi diagnoosi pannud ja ei paneka sina! See on vaid arutelu. Kas muud osa postitusest silm ei seletanud?

Küsimus oli, et mis põhjustab vereliblede langust veres.
Nimetasin need, kuid ei hakanud lisama võimalikke vähivorme (leukeemia ja lümfoom), kuna põhjalikud uuringud neid diagnoose ei kinnitanud. Ilmselt on põhjuseks aneemia, mille vormid ja sümptomid on erinevad. Alati ei pruugi aneemia korral punaverelibled paigast ära olla.
 
Mo 29. juuli 2015, kl 09.56
kui kõik uuringud on tehtud ja kõik võimalikud diagnoosid on välistatud, on üsna tõenäoliselt tegemist aneemiaga.

PS. Valgevereliistakute langust põhjustab ka neutropeenia. Kuid uuringud ei ole ka seda diagnoosi kinnitanud, st on välistatud.
 
to: Mo 29. juuli 2015, kl 11.23
Mo Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> See on üks võimalik põhjus, mille tõttu valgelible
> sid on vähe. Ma ei ole kellelegi diagnoosi pannud
> ja ei paneka sina! See on vaid arutelu. Kas muud o
> sa postitusest silm ei seletanud?
>

Oled mingi isehakanud netiprofessor.
Sinu kirjutised ongi üks suur diagnoosimine.
Väga õige, kui keegi sind korrale kutsub.

Ehk ootaksid ära, kui küsija oma täieliku vereanalüüsi siia üles paneb? ☺☺☺
 
Mo 29. juuli 2015, kl 15.32
Mina ei ole kellelegi diagnoosi pannud. Kirjutasin vaid MIS VÕIB PÕHJUSTADA leukotsüütide vähesust. Kui teemaalgataja tahab lugeda vaid arstiharidusega isikute kommentaare lähtuvalt tema tervise kliinilisest pildist, siis ei ole siinne keskkond küsimiseks õige koht. Siin kàib vaba arutelu ja inimesed räàgivad kaasa kogetu, loetu või kuuldu põhjal.

Mul on endal olnud veri korrast ära ja selle põhjustas pikalt kestnud kopsuhaigus ja ravimid. Tulemuseks oli aneemia ja kõrvalekalded verepildis. Sain ravi. Poole aastaga làksid näitajad korda.
 
Isehakanud netiprofessor 29. juuli 2015, kl 16.02
to: Mo Kirjutas:
--------------------
> Oled mingi isehakanud netiprofessor.
> Sinu kirjutised on
> gi üks suur diagnoosimine.
> Väga õige, kui keegi
> sind korrale kutsub.
>
> Ehk ootaksid ära, kui
> küsija oma täieliku vereanalüüsi siia üles paneb?
> ☺☺☺

Ja kes sina niisugune oled? Ja mis korrale kutsumisest sa räägid? :) Las inimesed avaldavad arvamusi, see on ju foorum! Ps. Küsija ei kurda ühegi teise asja üle. Mis täielikku vereanalüüsi sina ootad? Muu on ju korras. B12 vitamiini aneemia tõttu võivad leukotsüüdid langeda. Kõige sagedasem leukotsüütide languse põhjus on läbipõetud viirused ja haigused - need tingivad aneemiaid ja häireid immuunsüsteemis, mis väljendub verepildis. Mingi aeg peale põdemist leukotsüütide arv taastub iseenesest. Seetõttu tehakse alati kordusanalüüs, et tegemist võib olla ajutise langusega. Küll arst räägib, mida ta analüüsist välja loeb, Siin delfis võib isehakanud netiprofessoritelt igasuguseid seletusi lugeda. :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!