Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
alleriga, formaldehüüd
 
tarkot7 11. mai 2010, kl 23.06
Sain teada, et olen allergiline formaldehüüdi vastu. Netist otsides selgub, et seda ainet leidub kõikjal ja suhtelist võimatu on sellest ainest eemale hoida. Kas kellegil on kogemusi, kellel sama probleem on? Kuidas olete muutnud oma elustiili? Mis firma riideid vältinud/ostnud? Mis toite või konkreetseid säilitusaineid või toiduvärve vältinud? Mis tooteid hakanud vältima, mis firma tooteid ostma? (Siiani sihiks võtnud loodupoest saadava kauba soetmise).Igasugune konkreetne info oleks väga abiks. Minul avaldub allergia formaldehüüdi vastu (kui see ikka on just sellest tingitud)nahaärrituse näol suu ümbert. Punetab ja ketendab, sügeleb ja ajab mäda välja. Ehk siis täiesti suvalisel ajal praktiliselt ägeneb ja taandub. Seega avastatud formaldehüüd võib olla põhjuks, ala mõnikord olen sellega rohkem kokkupuutes kui muidu ja sellest ka tagajärjed. Kuid mis on need suuremad kokkupuuted konkreetsemalt ??? Ehk siis, kust alustada, et seda vältida??? Kui palju kaaskannatjaid siin veel on, kes oskas mingitki nõu anda?
 
liu 11. mai 2010, kl 23.43
Minul on formaldehüüdi vastu allergia. Minagi ei oska kuidagi vältida eriti. Näiteks väldin tururiideid, üldse selliseid märgatava keemiahaisuga tekstiile... Terranovas, New Yorkeris ja kingapoodides on seda lõhna eriti hästi tunda. Lihtsalt, võimalikult looduslikke materjale tuleks eelistada (lambavillatekk, puuvillane pesu jne). Väldin kohti, kus on värskelt tehtud siseviimistlus. Kuigi ehitusmaterjalidest eraldub ka väga pika aja jooksul formaldehüüde (eriti puitlaastplaat). Kui shampoon on kaua seisnud, siis moodustuvad pinnakihis formaldehüüdid.
Kohutav.
 
h 12. mai 2010, kl 22.34
Olen kuulnud et uued riided tuleb enne kasutuselevõttu läbi pesta,nad on immutatud mingite asjadega
 
Julia 25. aprill 2011, kl 21.25
Tere! Nädala tagasi sain teada, et olen allergiline ka formaldehüüdi vastu. Ise töötan haiglas, ei tea mida teha, peab vist nüüd uue töökohta otsima, kuna seal kogu aeg ma puutun formaldehüüdiga. JUBE!!!!!
 
anni321 26. aprill 2011, kl 10.43
kuna kõikidest asjadest sa ei saa eemale hoida siis hiina meditsiini seisukohast on esimene asi mida peaks tegema inimene kellel on allergia, tugevdama oma organismi. see tähendab tugevda oma energia tsirkulatsiooni ja kindlasti immuunsüsteemi.
kui organism on tugev siis ei pääse allergia nähud esile ja vastupidi. võibolla on sul endal vastavaid kogemusi (a'la kui oled tõbine, magamata siis ka allergia nähud tugevnevad või ilmnevad)
lisan mõned abistavad artiklid kuid neid terve net täis:
http://akupunktuureu.blogspot.com/2011...
http://www.facebook.com/akupunktuur
 
allergik 27. aprill 2011, kl 17.04
kassikarvade vastu, kes kuidas abi saanud?
 
Kaaskannataja 28. juuni 2012, kl 16.21
Tere!

Minul on formadlehüüdi vastu olnud allergia pea 10 aastat. Olen ise hetkel 27-aastane. Kindlaks tehti mul see gümnaasiumi lõpus.

Alustada tuleks hooldus-, kosmeetika- ja kodukeemia väljavahetamisest. Esialgu tasukski kõiges kindlate firmade peale välja minna ja hiljem võib hakata proovima ka mujalt pärinevaid tooteid. Siis saab allergiat põhjustava toote hõlpsasti kindlaks teha. Dušigeelina soovitan Eucerin sarja tooteid. Ka sealne deodorant on väga hea. (SebaMedi tooted mulle seevastu alati ei istu ja allergia vallandub siiski). Väga hea dušigeel on Green Energy Organicsi oliivõli toitev dušigeel, ent siin on tegemist juba veidi kõrgema hinnaklassiga ja osta saab seda Tallinna Kaubamajas olevast Ülikooli Apteegist. Juuksehooldusvahendid olen saanud SIM-salongist. Üldiselt on soomlased need, kes annavad välja üsna häid ja allegrivabu tooteid. Sealne Nature for Future sari on olnud väga hea ja sisaldab ka natuke lõhnaaineid. Kosmeetikavahenditest olen enim kasutanud Dr. Hauschka tooteid ning need ei ole mind kunagi alt vedanud. Soovitan katsetada ka eestimaist: Ingli Pai ning Joik tooteid (nt silmameigieemaldaja). Küünelakkidest reklaamib OPI end formaldehüüdivabana. Kõiki selle firma tooteid usaldada ei anna, küünelakke enamasti aga küll. Pesupulbrid, nõudepesuvahendid pärinevad mul enamasti MiniRisk ja Mayeri firmalt.

Üldiselt soovitan osta enim toodetest apteegist ja ökopoodidest. Enne ostmist tasub aga alati proovida näiteks käe siseseljal. Isegi kõik ökotooted ei pruugi alati sobida. Võibolla sõltub see ka inimesest. Igatahes kõike head ning turvalist katsetamist!
 
Kaaskannataja 28. juuni 2012, kl 16.26
Uued riided pesen alati enne esmakordset kasutamist ära ja sel juhul pole allergiat kangaste vastu täheldanud. Söögi osas ei ole olnud mingisuguseid komplikatsioone. Värskelt remonditud ruumi tasub enne tuulutada.
 
immuunsus 29. juuni 2012, kl 11.38
Jälle tormab keegi kohe pimesi soovitama immuunsüsteemi tugevdamist.
Aga mõtleks enne veidi - allergia on immuunsüsteemi ülereageerimine välistegurile.
Tugevdades immuunsüsteemi tugevneb ka reaktsioon.
See vist küll hea ei ole ?

Pigem tuleks immuunsüsteemi maha rahustada või nõrgendada!

Parem pole alati parem.
 
Kerlika 16. november 2012, kl 21.48
kuid mida tähendab formaldehüüd
 
Vastaja 03. juuni 2015, kl 13.59
HCHO - metanaal, formaldehüüd keemistemperatuur -19,2,
toatemperatuuril gaas, vesilahus - formaliin.
Leidub autode heitgaasides, tubakasuitsus.
Kasutatakse mitmete polümeersete materjalide (hammasrateste, tehiskiu jms) lähteainena.
Kui vaadata internetti, siis on seal ka vigaseid teateid. Näiteks keegi on on tähtsas dokumendis väitnud, et see on sama, mis sipelghape.
Aldehüüd pole sama, mis hape.
Sipelghape - HCOOH
 
Murelik2 16. veebruar 2020, kl 17.49
tõstsin küll vana teema, kuid asi on ikka aktuaalne - formaldefüüd. Kas keegi teab targematest, kui kaua uus laminaatparkett võiks seda gaasi eritada?
 
KK 18. september 2020, kl 08.58
Kas te ei ole mõelnud võtta kasutusele õhupuhastit? Mina ise olen ka muutunud allergikuks ja sellepärast hakkasin nende toodete kohta uurima ja nüüdseks ka ise inimeste teadlikust tõstma sellest, et meie kodudes on tegelikkuses väga vilets õhukvaliteet, aga kuna inimene harjub kõigega nii kiiresti, siis me arvame, et see ongi normaalsus. Tänapäeval on aga võimalik oma kodu õhk muuta oluliselt tervislikumaks ja puhtamaks ☺️ see on järjest enam tõusev probleem, sest hädad hakkavadki välja lööma teinekord alles aastate pärast.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!