Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Mida tunneb või mõtleb Xanaxi mõju all olev inimene?
 
tütar 27. september 2010, kl 17.09
Mina võtsin enne lähedase inimese matust xanaxit ja kahetsen väga. Suurt midagi ma sellest sündmusest ei mäleta, aga iga pildi peal on mul lai naeratus näol.

Mõju on ilmselt väga individuaalne, aga mina isiklikult hoian edaspidi sellest kindlasti eemale.
 
Näh 27. september 2010, kl 20.11
Kui paanika käes siis võtan 0,25 või 0,5mg. Kui viimase siis üks poole h. pärast on elu nagu lill :) Tegelt on kergelt uimane olla, mõtted ja emotsioonid on väga selged, kusjuures ega see mõtteid ära ei võta. Kergelt lõbus ja siis tuleb ka kohe uni.
 
haakile 27. september 2010, kl 22.58
ei ole ükskõiksus kõige vast ja halvad asjad ei tundu head.loe ravimiinfolehte.nii ongi, siin mõned,kes kirjeldavad mingeid mälulünki või vm.sellist,need ilmselgelt teevad huumorit.rahusti rahustab närvisüsteemi,kui see on pinges või lausa paanikas.mingeid nägemusi või erilisi tundeid või tundmusi VAIMSELT tervele inimesele eitekita.
 
võtnud 28. september 2010, kl 08.07
oleneb ju kõik annusest. Ise olen võtnud 0,25mg tableti ja vahest isegi veel sellest poole kui ärevus sees.
 
to tütar 28. september 2010, kl 09.25
Xanaxi võtmisest küll mingit naeratust ei tule näole; kui liiga suure annuse võtad siis teeb pigem tuimaks ja uniseks; õige annuse korral oled lihtsalt rahulik. Sul pidi ikka muu põhjus olema, et mis see naeratus naeratus näol oli. Ise ka võtnud Xanaxit nii siis kui sai ämma matuseid korraldatud, kui ka siis kui enda ema sai maetud. Tegi rahulikuks ja stabiilseks, ei olnud ärevust sees ja ei tekkinud liigseid nutuhooge. Olin lihtsalt rahulik ja tasakaalukas.
 
tiia 28. september 2010, kl 12.33
Võtsin ka enne matuseid xanaxit ja siis võtsime kadunu mälestuseks pitsikese, ning siis hakkas naerma ajame ja kohe hirmsasti.
 
to tiia 28. september 2010, kl 13.05
Ühtegi rahustit ei tohi tarbida siis, kui võtad alkoholi( isegi mitte ühte väikest pitsikest). Samuti ei ole soovitatav juua kanget musta kohvi ega energiajooke.
Täitsa tõenäoline, et alkohol+ Xanax paneb inimese imelikult käituma.
 
kohatu küsimus! 28. september 2010, kl 14.04
No mina olen ka paanik ja ärevik ja need rohud on mulle ainsaks pääseteeks, kui diabeedihaigele insuliin, küsimus on nii nõmedalt tõstatatud, et mida mina peaks siis tundma....paanikahoogu leevendab, jäägitult ei võta äragi!
Siin loen neid "mälulünkadega" kodanikke, pole küll iial xanax-ist ei kaiffi ega mälukaotust saanud, see ei aitagi mul igakord. Need mäluaugu jutud on absurdsed, siis peaks vist tõesti seda 10mg manustama...nõme suhtumine igatahes, mure??, mis mure saab olla inimese pärast, kes kasutab xanaxit, on see krt.võtaks, siis mingi narkootikum, amfi oleks vist ikka mõttekam võtta kaifi saamiseks :(((((
 
kohatu küsimus! 28. september 2010, kl 14.04
No mina olen ka paanik ja ärevik ja need rohud on mulle ainsaks pääseteeks, kui diabeedihaigele insuliin, küsimus on nii nõmedalt tõstatatud, et mida mina peaks siis tundma....paanikahoogu leevendab, jäägitult ei võta äragi!
Siin loen neid "mälulünkadega" kodanikke, pole küll iial xanax-ist ei kaiffi ega mälukaotust saanud, see ei aitagi mul igakord. Need mäluaugu jutud on absurdsed, siis peaks vist tõesti seda 10mg manustama...nõme suhtumine igatahes, mure??, mis mure saab olla inimese pärast, kes kasutab xanaxit, on see krt.võtaks, siis mingi narkootikum, amfi oleks vist ikka mõttekam võtta kaifi saamiseks :(((((
 
tead 28. september 2010, kl 15.39
võtsin kunagi ärevushäire pärast ja ei aidanud absoluutselt. arst kogu aeg suurendas veel annust. ja mingit teistmoodi tunnet ka ei olnud. minu organism vist xanaxi vastu immuunne.
 
tütar 28. september 2010, kl 16.34
Täpsustaksin nüüd veidi, et mul ei olnud matustel sugugi mälulünk, mis on ikka väga tõsine asi, vaid lihtsalt kogu see sündmus oli kuidagi üks ebamäärane jada, umbes nagu kõrvalt vaataksid mingit tähtsusetut asja. Ja ausõna, mul polnud mingit põhjust seal laialt naeratada:)

Ma ei hakka muidugi staažikate ärevikega siin vaidlema, pigem arvan, et asi selles oligi, et minu organism polnud mingite rahustitega harjunud ja reageeris sellele omamoodi. Siit ka moraal, kui sul muidu on närvisüsteem enam-vähem korras, siis pigem nuta lahinal matustel kui võtad üks kord elus mingit rahustit, mis paneb sind ebaadekvaatselt käituma.
 
loomulik 28. september 2010, kl 16.54
mtused on loomulik sündmus, kuigi kurb ,aga terve inimene ei peaks kasutama sel puhul rahustit. nutmine on loomulik leinamise avaldus.
 
krrr 28. september 2010, kl 17.05
Võtsin enne magamajäämist-nii suutsin vähemalt magadagi.
Päeval ei tarvitanud.
 
tütrele 28. september 2010, kl 22.06
Selline ebaadekvaatne käitumine lähedase surma ja matuste puhul ei ole väga suure tõenäosusega seotud rahusti tarvitamisega, vaid lihtsalt psühholoogilise reaktsiooniga suurele emotsionaalsele stressile ja valule. Näiteks kohatu naermine või ebaloomulik (näiv) ükskõiksus on sellisel puhul tüüpiline käitumine. Iga inimene elab leina läbi erinevalt.
 
huviline teemaalgatajale 28. september 2010, kl 22.58
kuidas sinu elekaaslasele sinu arvates mõjub see ravim ,kas tekitab sulle muret.et ta tarvitab rahustit,või on siis selgelt näha käitumishäireid.millise kaebuse puhul arst talle kirjutas seda rohtu. konsulteeri arstiga.sest selliselt püstitatud küsimus ei ole adekvaatne selle ravimi puhul.
 
keegi paldiski mnteelt,teadja 28. september 2010, kl 23.07
kahju, et te tarvitate xanaxit, meie arstid veel kahjuks ei tea, õpivad alles aga soomes seda enam ei kasutata.
Mul on endal ehtne näide.
Xanaxi tarvitamine tekitab krampe ja see on eluohtlik
 
loomulikule 28. september 2010, kl 23.09
`Nutmine on jah normaalne matuste puhul ega inimesed ei võtagi Xanaxit selleks, et mitte nutta vaid võtavad selleks, et oleks rahulikum ja pingevabam olla. Ja tõepoolest Xanax ei sobi kõigile, inimorganismid on erinevad. See on nt. sama, kui enamusel inimestel võtab Ibuprofen valu ära aga kõigil ei võta. Erandeid on alati.
 
Keegi paldiskist 26. november 2010, kl 19.51
See et sul tekitab see krampe on täielik jama, mingeid krampe ei tekita, see su enda mingi muu asi ilmselt, ma olen mitu aastat tarvitanud xanaxit ja mingeid krampe pole
 
mul nii 07. jaanuar 2011, kl 10.30
mulle kirjutas südemearst vahelöökide raviks..kokku 2tabl 0,25g,,,aga ei saaks öelda,et mõjub,,võtan ikka tegelikult ühe vaid õhtul ,et korralikult magada ja süda ei peksleks.Aga ikka pole und ja mõtted uitavad.Aga kui haiglas anti siis oli see vist mingi teine ,sest pool tabletti roosa oli,,siis magasin nagu nott keset päeva???
 
ärevik 07. jaanuar 2011, kl 16.04
see teema püstitus on ebaadekvaatne.xanax ei ole narkootikum ,et selle MÕJUall inimene teks midagi ebanormaalset.
 
mis seal ikka 07. jaanuar 2011, kl 16.50
ärevik ju siis keegi soovib sinu sõnadele kinnitust!
 
kasutaja 07. jaanuar 2011, kl 16.51
Kui võtan hommikul, siis olen mõnus ja rahulik, aga tekkisid mälulüngad.
Õhtul- siis magasin normaalselt.

Ei tekita sõltuvust nagu mõned teised rahustid/uinutid. Parim.
 
xnx 07. jaanuar 2011, kl 22.58
0.25 tablett on valge ja 0.5 on roosa. Et siis poole kangem kogus. Aga millegipärast paneb mind ka see 1 terve roosa tablett magama, samas kui 2 valge tableti manustamine ei mõju nii uniseks tegevalt
 
* 08. jaanuar 2011, kl 03.57
olen nõus sellega, kes ütles, et nutmine on parim rahusti. olen ise käinud kahe lähedase matusel, juba see pasunajoru... see ajab mind nutma isegi võõrast matust kaugelt vaadates. siis veel peielaud, kus hakatakse peagi võtma kadunukese terviseks ja polkat keerutama jne. Kui see kõik lõpuks läbi oli ja kodu poole sõitsin, tundsin lausa midagi eufooria sarnast. Teised autosolijad vaatasid imelikult, et kuidas ma saan nii heas tujus olla, ise tulen matuselt? Kergendus on vist selle asja nimi. Jõudsin koju ja lihtsalt magasin 24 tundi järjest ilma igasuguse Xanaxita. Ja kui kurvaks kisub, võtan pitsi viina. Mina rahustitesse ei usu, pärast ainult nendest su elu sõltubki.
 
Hm 08. jaanuar 2011, kl 07.47
Tabletid on erinevate annustega ja seega ka erinevat värvi seega said, mul nii, ikka haiglas ka 0,25mg xanaxit.Kui sulle kirjutati 2 tbl päevas ja sina võtad 1, kuidas saad siis õelda, et ravi ei mõju? Tundub, et ravid end kaootiliselt nagu ise tahad.
 
miks? 08. jaanuar 2011, kl 11.53
Hm,jah ravim kirjutatud rütmihäirete raviks,seega kui pulss korrapärane siis ei võta,,.Aga kui nt.enne päevi süda jukerdab siis teen kuuri es siis pool,pool ja terve!Ka haiglas olles ei antud mulle pidevalt sain nt,hommikul pool roosat tabl. ja magasin nagu karu!Aga nüüd kui võtan õhtul terve 0,25mg tabl.ei toimu midagi lihased veits nõrgad aga süda ikka jukerdab!
 
nojah 08. jaanuar 2011, kl 15.44
minu sõbranna absoluutselt ei talu seda rohtu, mina aga küll... kasutan seda nimelt unetuse korral ja aitab hästi! Küllap see mõju tal siis individuaalne ongi, nii nagu teistelgi rohtudel.
 
teemaalgataja huvilisele ja kohatule 08. jaanuar 2011, kl 15.52
Ma ei tea, sest ta ei räägi, ongi selline. Ja mina ei ole selle teemaga enne silmitsi seisnud. Ma ei saa aru mis siin kohatut on küsida?
Ega ma kedagi siis hukka mõista.
Ma lihtsalt ei saa aru miks peab seda kogu aeg võtma, rohud pole ainult xanax, on ka teisi...
 
Ei soovita 08. jaanuar 2011, kl 19.38
Võtsin ja olin pidevalt heas tujus, jutukas ja heas vormis. Oma spetsiifilist tööd (suhtlemine ja veelkord suhtlemine hommikust õhtuni) tegin sel perioodil väga hästi, aga siis äkki vajusin ära musta masendusse. Selleks ajaks olin juba rohuvõtmise lõpetanud. Järelikult mingit ravitoimet tal ei olnud, vaid ainult hetkemõju.
 
:) 08. jaanuar 2011, kl 20.41
Ei soovita,mul kuidagi imelik öösel emotsioonid,kuigi peaksin magama xanaxi magausat und:( ka ei sobi!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!