paprikapulbrit on poodides müügil ju küll. see on lähedaseim sellele, mida nõuka-ajal punaseks pipraks nimetati. chillipipar on terav, isegi väga, seda nagu eriti ei kasutatud vene ajal. kui mõni paprikat chilliks nimetas, on iseasi.
cayenne jms on ikka vene ajale võõrad vürtsid.
tegelikult mina küll ei mäleta, et minu kodus oleks hapukapsasupile mingit punast pipart lisatud. mõnikord tomatipastat, seda müüdi lahtiselt pakkepaberi sisse ja see oli ikka oluliselt tugevama maitsega kui praegused poes saada olevad. ise ei lisa kumbagi. korralik isekeedetud puljong ja sealt liha, hulgi sibulat, hapukapsas, võis hautatud riivitut porgandit hulgi, hunnikus peenekshakitud küüslauguküüsi (lapsepõlvekodus ei lisatud, selle nipi õppisin hiljem). mmm, nii hea, eriti järgmisel päeval, kui maitsed tugevneda on jõudnud. jah, vbolla tomatipasta, korralik, sobiks ka veel lisaks.