Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Punane pipar
 
kok 18. juuni 2013, kl 15.22
Krt! Kogu aeg läheb meelest mis on tänapäevale selle nõukaaja punase pipra nimetus. See millega maitsestati tollal näiteks hapukapsasuppi. Vastavates poodides on müüjad kes pole elanud nõukaajal ja pole kuulnudki sellest. Pakutakse nii cillipipart, cayennet, paprikat jne.
Ehk mõni on kursis?
 
õunauss 18. juuni 2013, kl 15.29
nõuka ajal oli olemas paprika (seda kutsuti siis punaseks pipraks),rose pipart siis meil ei tuntud,rääkimata muust,hapukapsasupile kasutan ikka musta pipart
 
hapukapsasupp 18. juuni 2013, kl 15.34
jaapanis lisatakse ajinomotot.
 
koll 18. juuni 2013, kl 15.38
esimese hooga mõtlesin et mu naisest juttu punapea ja pipardab
 
helle 18. juuni 2013, kl 16.07
maitse mõttes on kõige lähedasem ilmselt chillipipar praegu. Ma pole kohanud enam kuskil sellist punast pipart nagu vene ajal oli.
 
kok 18. juuni 2013, kl 19.46
Mina sain paar aastat tagasi meie kaubandusest selle praeguse vaste aga ei mäleta pipra liiki ega kohta kust sain. Üks kokanduses kodus olev teadis täpselt aga nüüd mul meelest läinud. Ostukohaks võis olla mingi turulett.
 
anne 18. juuni 2013, kl 21.28
paprikapulbrit on poodides müügil ju küll. see on lähedaseim sellele, mida nõuka-ajal punaseks pipraks nimetati. chillipipar on terav, isegi väga, seda nagu eriti ei kasutatud vene ajal. kui mõni paprikat chilliks nimetas, on iseasi.
cayenne jms on ikka vene ajale võõrad vürtsid.
tegelikult mina küll ei mäleta, et minu kodus oleks hapukapsasupile mingit punast pipart lisatud. mõnikord tomatipastat, seda müüdi lahtiselt pakkepaberi sisse ja see oli ikka oluliselt tugevama maitsega kui praegused poes saada olevad. ise ei lisa kumbagi. korralik isekeedetud puljong ja sealt liha, hulgi sibulat, hapukapsas, võis hautatud riivitut porgandit hulgi, hunnikus peenekshakitud küüslauguküüsi (lapsepõlvekodus ei lisatud, selle nipi õppisin hiljem). mmm, nii hea, eriti järgmisel päeval, kui maitsed tugevneda on jõudnud. jah, vbolla tomatipasta, korralik, sobiks ka veel lisaks.
did_228148 06. juuli 2020, kl 18.35
See peaks olema chilli pipar.Vaatasin vene Vikipeedia lingis.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!