Tänan kõiki, kes oma kogemusi jagasid. Mul on laotud pliit (veesärgita). Uus ilus mamist praeahi klaasist uksega.Kaks siibrit on ka olemas. Üks ajab ka sooja müüri soojaks ja teine on "suvesiiber" - läheb otse korstnasse. Eks ma nädalavahetusel siis katsetan kõigepealt seaprae ja ahjukartulitega ja siis piparkookidega.
Vanasti, kui laps olin, küpsetas isa koguaeg pirukaid praeahjus. Lapsepõlvekodu pliidi praeahi oli plekist ja läks kiiresti soojaks.Paps tegi väga maitsvaid kapsa-,porgandi-,moosi-,kohupiima-,südame-peekoni ja õunapirukaid. Armastasime õega väga plaadipirukaid, mis olid peal lahti ja taignaribadega nagu korvpunutisega kaunistatud.
Kapsa,südame-peekoni ja porgandi pirukad olid pärmitaignast ja sellised väikesed ja suupärased.
Mäletan, et pirukad olid rätiku all mitu päeva pehmed.Taigna segas isa alati ise valmis. Mina tahtsin ka aidata, aga isa ütles, et mul on raske käsi ja tainas ei taha kerkida. Oi kuidas ootasin, et kasvan suureks ja saan ise tainast teha ja käsi läheb väiksemaks ja kergemaks:)
Ilusat advendiaega kõigile!