Riisikaid kupatan ühe korra ja mitte üle 15 min. Rohkem pole vajadust.
Kolm korda kupatada tuleks vaid punast kärbseseent ja muud mürgist, et neid söödavaks teha. Aga neid ma lihtsalt ei korja.
Kui männiriisikaid on hulgas, panen veel päevaks likku, siis läheb nende maitse mahedamaks. Ja alles siis sool peale, ilusamad marinaadi ja koledamad soola.
Meie pere on aastakümneid palju seeni korjanud ja nendega nii talitanud. Veel nelikümmend aastat tagasi sõime ka tavavahelikke, sest tol ajal neid mürgiseks ei tunnistatud. Ja vanaisa elas 100-aastaseks, nii et see ei saa olla eriti vale talitusviis.
Muuseas, vanades perenaise käsiraamatutes õpetatakse tõesti, et seeni tuleb 3 korda kupatada või 3 veega kupatada - tänapäeva teadus on selle vajaduse ümber lükanud. Ilmselt on see kunagine 3-kordse kupatamise teadmine tekkinud igasugu kahtlaste mürgiste seente korjamise tõttu. Kui korjad vaid söögiseeni (riisikaid, pilvikuid jms), pole see 3-kordne kupatamine vajalik.