Mina teen juba mitu aastat alljärgneva retsepti järgi, väga head vürtsikad ja krõbedad tulevad ja lihtne on teha ka. Sellest kogusest saad ligi 1,5 kilo tainast.
Koostis:
• 250 g tumedat suhkrusiirupit (u 2 dl)
• 170 g suhkrut (u 2 dl)
• 1 sl jahvatatud kaneeli
• 2 tl jahvatatud nelki
• 1 sl jahvatatud kardemoni
• 1 tl ingveripulbrit
• VÕI ca 30g pakk piparkoogimaitseainet
• 250 g võid
• 2 suurt muna
• 600 g nisujahu (u 1 liiter)
• 2 tl (triikis) küpsetuspulbrit
Valmistamine:
Kuumuta potis siirup koos suhkru ja piparkoogimaitseainetega keemiseni.
Tõsta pott tulelt ning sega juurde tükeldatud või. Sega, kuni või on sulanud, siis lase veidi jahtuda.
Lisa kloppides ükshaaval munad.
Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule.
Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus.
Rulli tainas jahusel laual hästi õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 6-9 minutit.
Soovi korral kaunista jahtunud piparkoogid glasuuriga.
Piparkoogitaigna võid kuni paar nädalat varem valmis teha ja külmkapis säilitada. Samuti võib piparkoogitainast edukalt sügavkülmutada.