Kööginõu
palun lihtsa piparkoogitainga retsepti.
Mari 04. detsember 2015, kl 16.37 |
-ks 04. detsember 2015, kl 17.11 |
Meie pere lemmik piparkoogid 04. detsember 2015, kl 17.27 |
1. Leota rosinaid rummis. Sega omavahel jahu, muskaatpähkel ja sool. Vajuta keedetud kartulid ühtlaseks massiks. Lisa ükshaaval munad ja sega kõik korralikult läbi. Kalla juurde kookospiim, suhkur ja sulatatud või. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Lisa kuivained ning rosinad. Kalla tainas võiga määritud vormi.
2. Valmista kate. Selleks sega omavahel suhkur, kaneel ja kookoshelbed. Kalla kookospuru piparkoogile. Küpseta piparkooki 170‒180 kraadi juures umbes 1 tund. Küpsust kontrolli tikuga. Kui piparkook kipub liialt pruunistuma, kata pealt fooliumiga. Ahjust välja võetud piparkooki jahuta umbes 1 tund toatemperatuuril ning tõsta siis enne serveerimist mõneks tunniks külmkappi.
2. Valmista kate. Selleks sega omavahel suhkur, kaneel ja kookoshelbed. Kalla kookospuru piparkoogile. Küpseta piparkooki 170‒180 kraadi juures umbes 1 tund. Küpsust kontrolli tikuga. Kui piparkook kipub liialt pruunistuma, kata pealt fooliumiga. Ahjust välja võetud piparkooki jahuta umbes 1 tund toatemperatuuril ning tõsta siis enne serveerimist mõneks tunniks külmkappi.
gemka 04. detsember 2015, kl 19.15 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 133 |
Mina teen juba mitu aastat alljärgneva retsepti järgi, väga head vürtsikad ja krõbedad tulevad ja lihtne on teha ka. Sellest kogusest saad ligi 1,5 kilo tainast.
Koostis:
• 250 g tumedat suhkrusiirupit (u 2 dl)
• 170 g suhkrut (u 2 dl)
• 1 sl jahvatatud kaneeli
• 2 tl jahvatatud nelki
• 1 sl jahvatatud kardemoni
• 1 tl ingveripulbrit
• VÕI ca 30g pakk piparkoogimaitseainet
• 250 g võid
• 2 suurt muna
• 600 g nisujahu (u 1 liiter)
• 2 tl (triikis) küpsetuspulbrit
Valmistamine:
Kuumuta potis siirup koos suhkru ja piparkoogimaitseainetega keemiseni.
Tõsta pott tulelt ning sega juurde tükeldatud või. Sega, kuni või on sulanud, siis lase veidi jahtuda.
Lisa kloppides ükshaaval munad.
Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule.
Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus.
Rulli tainas jahusel laual hästi õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 6-9 minutit.
Soovi korral kaunista jahtunud piparkoogid glasuuriga.
Piparkoogitaigna võid kuni paar nädalat varem valmis teha ja külmkapis säilitada. Samuti võib piparkoogitainast edukalt sügavkülmutada.
Koostis:
• 250 g tumedat suhkrusiirupit (u 2 dl)
• 170 g suhkrut (u 2 dl)
• 1 sl jahvatatud kaneeli
• 2 tl jahvatatud nelki
• 1 sl jahvatatud kardemoni
• 1 tl ingveripulbrit
• VÕI ca 30g pakk piparkoogimaitseainet
• 250 g võid
• 2 suurt muna
• 600 g nisujahu (u 1 liiter)
• 2 tl (triikis) küpsetuspulbrit
Valmistamine:
Kuumuta potis siirup koos suhkru ja piparkoogimaitseainetega keemiseni.
Tõsta pott tulelt ning sega juurde tükeldatud või. Sega, kuni või on sulanud, siis lase veidi jahtuda.
Lisa kloppides ükshaaval munad.
Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule.
Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus.
Rulli tainas jahusel laual hästi õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 6-9 minutit.
Soovi korral kaunista jahtunud piparkoogid glasuuriga.
Piparkoogitaigna võid kuni paar nädalat varem valmis teha ja külmkapis säilitada. Samuti võib piparkoogitainast edukalt sügavkülmutada.
:) 04. detsember 2015, kl 19.28 |
gemka 04. detsember 2015, kl 21.41 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 133 |
rh44 09. detsember 2015, kl 23.12 |
Ei ole nii lihtne 11. detsember 2015, kl 20.13 |
njahh 11. detsember 2015, kl 22.44 |
tegin 12. detsember 2015, kl 13.28 |
Mii 13. detsember 2015, kl 12.05 |
Tähelepanek 13. detsember 2015, kl 19.03 |
Ei pruugi olla piparkookidega, aga taigna rullimisega küll.
Olin kunagi väga hädas, kõik oli õigesti tehtud, aga tainas kleepus nii aluse kui ka rulli külge kinni, jahu pidi lisama juba üle mõistuse palju.
Ämm näitas veakoha kätte, mul oli plastmassist rull ja laual oli vakstu, temal oli suur vineeritahvel ja puust rull. Kui vahetasin rulli ja aluse välja - enam muresid polnud.
Nii tühised asjad võivad probleeme tekitada.
Olin kunagi väga hädas, kõik oli õigesti tehtud, aga tainas kleepus nii aluse kui ka rulli külge kinni, jahu pidi lisama juba üle mõistuse palju.
Ämm näitas veakoha kätte, mul oli plastmassist rull ja laual oli vakstu, temal oli suur vineeritahvel ja puust rull. Kui vahetasin rulli ja aluse välja - enam muresid polnud.
Nii tühised asjad võivad probleeme tekitada.
... 14. detsember 2015, kl 21.34 |
k 18. detsember 2015, kl 21.24 |
karmen 18. detsember 2015, kl 21.31 |
Siin on Põhjaka piparkoogi retsept mis pärineb ETV hommikutelevisooni saatest eelmisel aastal,kahjuks ise pole selle järgi veel teinud.Ja ma ei tea kas need tulevad krõbedad.Üldiselt usaldan Põhjaka retsepte need on olnud alati head.Äkki on keegi teinud selle retsepti järgi ja oskab seda retsepti kommenteerida?
1kg retsept:
700g nisujahu
300g suhkrut /+ 80g suhkrut karamellistamiseks
300g võid
220g kuuma vett
näpuotsatäis soola
1 tl soodat
nelki
kaneeli
vürtsi
musta pipart
kardemoni
- Karamellista 80g suhkrut paksu põhjaga potis, kui suhkur on täiesti tumepruun lisa tükike võid ca. 50g, sega korraks ja lisa kuum vesi. Tasub olla ettevaatlik, kuna karamell muutub vee lisamisel päris aktiivseks.
- Tõsta segu pliidilt maha, lisa vürtsid, ülejäänud või ja lase veidike jahtuda.
- Sega omavahel kokku kuivained (sooda ja jahu) ning lisa veidi jahtunud karamellisegule.
- Jäta tainas ööseks külmkappi, järgmine päev vormi ja küpseta piparkooke
1kg retsept:
700g nisujahu
300g suhkrut /+ 80g suhkrut karamellistamiseks
300g võid
220g kuuma vett
näpuotsatäis soola
1 tl soodat
nelki
kaneeli
vürtsi
musta pipart
kardemoni
- Karamellista 80g suhkrut paksu põhjaga potis, kui suhkur on täiesti tumepruun lisa tükike võid ca. 50g, sega korraks ja lisa kuum vesi. Tasub olla ettevaatlik, kuna karamell muutub vee lisamisel päris aktiivseks.
- Tõsta segu pliidilt maha, lisa vürtsid, ülejäänud või ja lase veidike jahtuda.
- Sega omavahel kokku kuivained (sooda ja jahu) ning lisa veidi jahtunud karamellisegule.
- Jäta tainas ööseks külmkappi, järgmine päev vormi ja küpseta piparkooke
Lisa postitus