Kööginõu
Õige kartulisalat
Abipalve 21. veebruar 2016, kl 19.33 |
Mis tüübid siin küll elutsevad? 21. veebruar 2016, kl 19.48 |
uff 21. veebruar 2016, kl 20.20 |
minu "õige retsept":
5-6 keskmise suurusega koorega keedetud kartulit
1 suur porgand
6 keedumuna
3 keskmist hapukurki
paras känakas ahjuliha (tavaliselt see, mis eelmisel päeval üle jäänud)
1 purk rohelist hernest
1 suur magusam õun
1 purk salvesti majoneesi
250 g pakk hapukoort
soola, pipart suhkrut salatikastme maitsestamiseks
5-6 keskmise suurusega koorega keedetud kartulit
1 suur porgand
6 keedumuna
3 keskmist hapukurki
paras känakas ahjuliha (tavaliselt see, mis eelmisel päeval üle jäänud)
1 purk rohelist hernest
1 suur magusam õun
1 purk salvesti majoneesi
250 g pakk hapukoort
soola, pipart suhkrut salatikastme maitsestamiseks
ma 21. veebruar 2016, kl 21.45 |
ma 21. veebruar 2016, kl 21.48 |
minna 21. veebruar 2016, kl 22.18 |
melody 21. veebruar 2016, kl 22.22 |
Enda vanaema ja ema õpetustest mäletan et kartulit peab olema sama palju kui kõiki teisi aineid kokku. Veel kasutati kartulisalatis majoneesi asemel hapukoort ja sellesse segati natuke teravat sinepit. Kui soovite salatit teha korraga suurema portsu ja ka järgmisel päeval süüa siis sibul on üks peamine mis salati riknema ajab, sibulat võiks segada ainult selle osa sisse mis kohe lauale läheb.
piii 21. veebruar 2016, kl 22.41 |
Helve Tamm 21. veebruar 2016, kl 22.55 | Registreerus: 8 aastat tagasi Postitusi: 254 |
Kartul, keeduvorst, muna, sibul, hapukoor, hellmans majonees, hapukurk,sool, hernes. Väikesed tukid ja just hea majonees teeb salati heaks. Minu lapsed ja lapselapsed alati kiidavad. Muudkui sega ja maitse, et kas soola voi majoneesi juurde lisada. Siis jata seisma, et kartulisse imbuks.
täpselt 21. veebruar 2016, kl 23.53 |
kartul, KEEDUvorst, muna, hapukurk, sibul, konservhernes.
hapukoor+majonees. sool.
kõigepealt hakin kurgi ja sibula ning segan veidikese kurgivedelikuga marineeruma.
siis asjatan teiste komponentidega.
segan nii vähe, kui võimalik ja nii palju, kui vaja.
liiga "kirjuks" ei aja, on ka kõhus kergem taluda..
natuke seisab ja kohe söömiseks. ei tee mitmeks päevaks.
hapukoor+majonees. sool.
kõigepealt hakin kurgi ja sibula ning segan veidikese kurgivedelikuga marineeruma.
siis asjatan teiste komponentidega.
segan nii vähe, kui võimalik ja nii palju, kui vaja.
liiga "kirjuks" ei aja, on ka kõhus kergem taluda..
natuke seisab ja kohe söömiseks. ei tee mitmeks päevaks.
eisaaaru 22. veebruar 2016, kl 00.27 |
hahh 22. veebruar 2016, kl 00.40 |
u 22. veebruar 2016, kl 07.44 |
eks see siis ikka üks väga "armas laps" on, et tema ümber nii palju kära tehakse. ise olen kord 90ndatel kõvasti riielda saanud, kui julgesin ühele uusrikkast restoranipidajale vastu piuksuda: et ei pea kohe tormama kartulisalatit uutmoodi tegema, võib jääda eesti klassika juurde. tema (ise eestlane) jälle, et pole olemas mingit eesti klassikat ja üldse, siin ei oska keegi midagi teha...
minu lapsepõlves oli kartulisalat veel ainult pidutoit, aga oma perele hakkasin seda juba igapäevasena tegema. eelistatuim variant kartul-sibul-hernes-porgan+kaste.
minu lapsepõlves oli kartulisalat veel ainult pidutoit, aga oma perele hakkasin seda juba igapäevasena tegema. eelistatuim variant kartul-sibul-hernes-porgan+kaste.
helmi 22. veebruar 2016, kl 10.48 |
helmile juurde 22. veebruar 2016, kl 15.40 |
Huviline 23. veebruar 2016, kl 09.24 |
Huviline 24. veebruar 2016, kl 01.55 |
:) 24. veebruar 2016, kl 02.33 |
Huviline Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kas vutimunade kasutamine kanamunade asemel annab
> midagi juurde?
Kanamunadki teevad vaid raskemaks/pudrusemaks ja imevad kastme endasse. Mida rohkem munakollast on, seda kuivemaks salat imendub, seda rohkem peab hiljem kastet juurde lisama, et vastikult kuivaks ei jääks.
Vutimunade maitse ju ei erine eriti kanamunadest - ilmselt oled isegi proovinud?
Aga koorimise vaev lisab kindlasti palju juurde - tunned, et oled ikka kõvasti tööd rabanud. Paari vutimuna ju panna ei tasugi.
-------------------------------------------------------
> Kas vutimunade kasutamine kanamunade asemel annab
> midagi juurde?
Kanamunadki teevad vaid raskemaks/pudrusemaks ja imevad kastme endasse. Mida rohkem munakollast on, seda kuivemaks salat imendub, seda rohkem peab hiljem kastet juurde lisama, et vastikult kuivaks ei jääks.
Vutimunade maitse ju ei erine eriti kanamunadest - ilmselt oled isegi proovinud?
Aga koorimise vaev lisab kindlasti palju juurde - tunned, et oled ikka kõvasti tööd rabanud. Paari vutimuna ju panna ei tasugi.
:)) 24. veebruar 2016, kl 09.25 |
:))-le 24. veebruar 2016, kl 18.08 |
Küsimus 28. veebruar 2016, kl 00.45 |
hurraaaaa! 28. veebruar 2016, kl 22.35 |
pardimuna 29. veebruar 2016, kl 12.25 |
lust ja lillepidu 04. märts 2016, kl 14.56 |
Elu Eestis on imeline ja muretu!
Kööginõu's on järjepidevalt teemaks, missugune ikka see õige ja veel õigem ja klassikaline ja täpsete sordinimetustega toiduainetest kartulisalat olema peaks.
Eraldi teemades on juba käsitletud, kas sibul sobiks salatisse ja milline sibul see olema peaks, et ikka õige-klassikaline-eesti kartulisalat oleks.
Sama trall käis õunaga, uus teema loodi selle raske küsimuse lahendamiseks. Nüüd siis teemaks õ i g e kartulisalat ja alateemaks m u n a.
Peab ikka murevaba riik-ühiskond ja elu olema, kui kartulisalatist 'nõnda üksikasjaliselt reagime', möh?
Kööginõu's on järjepidevalt teemaks, missugune ikka see õige ja veel õigem ja klassikaline ja täpsete sordinimetustega toiduainetest kartulisalat olema peaks.
Eraldi teemades on juba käsitletud, kas sibul sobiks salatisse ja milline sibul see olema peaks, et ikka õige-klassikaline-eesti kartulisalat oleks.
Sama trall käis õunaga, uus teema loodi selle raske küsimuse lahendamiseks. Nüüd siis teemaks õ i g e kartulisalat ja alateemaks m u n a.
Peab ikka murevaba riik-ühiskond ja elu olema, kui kartulisalatist 'nõnda üksikasjaliselt reagime', möh?
mhh 04. märts 2016, kl 18.33 |
kohe küsimus 05. märts 2016, kl 14.01 |
Lisa postitus