Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Õige kartulisalat
 
Abipalve 21. veebruar 2016, kl 19.33
Kuidas siis teha seda õiget kartulisalatit? Ei ole huvitatud neist retseptidest, kuhu pannakse ananassi ja riisi jms. Ja need "see on ju maitse asi ja tee nagu ise tahad" kraaksujad võiksid siit teemast eemale hoida :)
 
Mis tüübid siin küll elutsevad? 21. veebruar 2016, kl 19.48
Googelda, laiskvorst! Ja ka SIIN FOORUMIS sellest sadu kommentaare, natuke ikka vaata ka.
 
irw 21. veebruar 2016, kl 19.52
"see on ju maitse asi ja tee nagu ise tahad"
 
uff 21. veebruar 2016, kl 20.20
minu "õige retsept":
5-6 keskmise suurusega koorega keedetud kartulit
1 suur porgand
6 keedumuna
3 keskmist hapukurki
paras känakas ahjuliha (tavaliselt see, mis eelmisel päeval üle jäänud)
1 purk rohelist hernest
1 suur magusam õun
1 purk salvesti majoneesi
250 g pakk hapukoort
soola, pipart suhkrut salatikastme maitsestamiseks
 
niiiiii 21. veebruar 2016, kl 20.25
ei käi klassikalisse salatisse õun ega porgand.
 
ma 21. veebruar 2016, kl 21.45
koorega - keedu kartuleid
vorsti
sibulat
hapukoor
majoneesi
hapukurki
soola,sega kõik kokku ja valmis
 
ma 21. veebruar 2016, kl 21.48
kartul,muna,hapukurk,sibul,vorst,majonees,hapukoor,sool
 
minna 21. veebruar 2016, kl 22.18
muna ei pane, teeb plögaseks. Keedekartul, hapukurk, mugulsibul, keeduvorst, purgihernes. Hapukoor ja majonees, suhkur ja sool. Suvel panen hapukurgi asemel värsket kurki.
 
melody 21. veebruar 2016, kl 22.22
Enda vanaema ja ema õpetustest mäletan et kartulit peab olema sama palju kui kõiki teisi aineid kokku. Veel kasutati kartulisalatis majoneesi asemel hapukoort ja sellesse segati natuke teravat sinepit. Kui soovite salatit teha korraga suurema portsu ja ka järgmisel päeval süüa siis sibul on üks peamine mis salati riknema ajab, sibulat võiks segada ainult selle osa sisse mis kohe lauale läheb.
 
piii 21. veebruar 2016, kl 22.41
kartul, sibul, hapukurk, värske kurk, keedetud munad, roheline hernes, hapu õun, majonees(vähem), hapukoor (rohkem), suts sinepit, soola. Kui võimalik, keedetud loomaliha, kui ei, siis ilma lihata, st mitte kunagi vorsti.
Helve Tamm 21. veebruar 2016, kl 22.55
Kartul, keeduvorst, muna, sibul, hapukoor, hellmans majonees, hapukurk,sool, hernes. Väikesed tukid ja just hea majonees teeb salati heaks. Minu lapsed ja lapselapsed alati kiidavad. Muudkui sega ja maitse, et kas soola voi majoneesi juurde lisada. Siis jata seisma, et kartulisse imbuks.
 
täpselt 21. veebruar 2016, kl 23.53
kartul, KEEDUvorst, muna, hapukurk, sibul, konservhernes.
hapukoor+majonees. sool.

kõigepealt hakin kurgi ja sibula ning segan veidikese kurgivedelikuga marineeruma.
siis asjatan teiste komponentidega.
segan nii vähe, kui võimalik ja nii palju, kui vaja.

liiga "kirjuks" ei aja, on ka kõhus kergem taluda..

natuke seisab ja kohe söömiseks. ei tee mitmeks päevaks.
 
eisaaaru 22. veebruar 2016, kl 00.27
mida tähendab ÕIGE?
mida tähendab KLASSIKALINE?

Võib uurida näit 8 kokaraamatut ja vastuseks on 8 retsepti.

Ajab siin keegi jonni või?
1. teema = Sibul?
2. teema = Õun?
3. teema = Õige?
 
hahh 22. veebruar 2016, kl 00.40
keegi ajab jonni jahh ja "leili"minejaid on karjakaupa.

ehksiis puust ja punaseks - salat on salat on salat = mitu komponenti kokku segatud.
kui üks (domineeriv) komponent on kartul, siis võib seda kartulisalatiks nimetada küll.
 
u 22. veebruar 2016, kl 07.44
eks see siis ikka üks väga "armas laps" on, et tema ümber nii palju kära tehakse. ise olen kord 90ndatel kõvasti riielda saanud, kui julgesin ühele uusrikkast restoranipidajale vastu piuksuda: et ei pea kohe tormama kartulisalatit uutmoodi tegema, võib jääda eesti klassika juurde. tema (ise eestlane) jälle, et pole olemas mingit eesti klassikat ja üldse, siin ei oska keegi midagi teha...
minu lapsepõlves oli kartulisalat veel ainult pidutoit, aga oma perele hakkasin seda juba igapäevasena tegema. eelistatuim variant kartul-sibul-hernes-porgan+kaste.
 
helmi 22. veebruar 2016, kl 10.48
Pakun salati retsepti- keedetud porgand , vorst või sink hakkida , lisada konservherneid. Kõiki asju tuleb võtta VÕRDSETES osades. Segada AINULT majoneesiga.
 
helmile juurde 22. veebruar 2016, kl 15.40
keedukartul ju ikka ka, aga see oli sul ilmselt niikuinii mõeldud. Reeglina jah, 50% keedukartul ja 50% ülejäänud. :)
 
Huviline 23. veebruar 2016, kl 09.24
Kas vutimunade kasutamine kanamunade asemel annab midagi juurde?
 
tee ja maitse 23. veebruar 2016, kl 19.47
siis tead :D
 
Huviline 24. veebruar 2016, kl 01.55
küsin teadjatelt, sina ilmselgelt nende hulka ei kuulu, nii et milleks üldse siia jaurama tulla?
 
:) 24. veebruar 2016, kl 02.33
Huviline Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kas vutimunade kasutamine kanamunade asemel annab
> midagi juurde?

Kanamunadki teevad vaid raskemaks/pudrusemaks ja imevad kastme endasse. Mida rohkem munakollast on, seda kuivemaks salat imendub, seda rohkem peab hiljem kastet juurde lisama, et vastikult kuivaks ei jääks.
Vutimunade maitse ju ei erine eriti kanamunadest - ilmselt oled isegi proovinud?
Aga koorimise vaev lisab kindlasti palju juurde - tunned, et oled ikka kõvasti tööd rabanud. Paari vutimuna ju panna ei tasugi.
 
:)) 24. veebruar 2016, kl 09.25
Vutimuna maitse on ikka hoopis midagi muud, kui kanamuna. Ilmselt on eelmise postitaja näol tegu vanema inimesega, kes enam nii hästi maitset ei tunne.
 
:))-le 24. veebruar 2016, kl 18.08
vutimuna on kõrgema toiteväärtusega.

Kalamarjagi võib panna, ilustuseks, mmh?
 
Küsimus 28. veebruar 2016, kl 00.45
Kas keegi on proovinud teha pardimunaga kartulisalatit ja kuidas välja tuli?
 
hurraaaaa! 28. veebruar 2016, kl 22.35
Avage uus teema: Missugused MUNAD sobivad ÕIGESSE, st klassikalisse eesti kartulisalatisse?

Kanamunad, vutimunad, pardimunad, kajakamunad, hanemunad, kalkunimunad, jaanalinnu munad, jne?
 
pardimuna 29. veebruar 2016, kl 12.25
mind saab salatisse lisada, aga salatit minuga teha ei saa.
 
eh 04. märts 2016, kl 14.06
Porgand käib ikka küll klassikalisse kartulisalatisse.
 
lust ja lillepidu 04. märts 2016, kl 14.56
Elu Eestis on imeline ja muretu!

Kööginõu's on järjepidevalt teemaks, missugune ikka see õige ja veel õigem ja klassikaline ja täpsete sordinimetustega toiduainetest kartulisalat olema peaks.

Eraldi teemades on juba käsitletud, kas sibul sobiks salatisse ja milline sibul see olema peaks, et ikka õige-klassikaline-eesti kartulisalat oleks.

Sama trall käis õunaga, uus teema loodi selle raske küsimuse lahendamiseks. Nüüd siis teemaks õ i g e kartulisalat ja alateemaks m u n a.

Peab ikka murevaba riik-ühiskond ja elu olema, kui kartulisalatist 'nõnda üksikasjaliselt reagime', möh?
 
mhh 04. märts 2016, kl 18.33
Kaks blondiini saavad kokku.
Esimene blondiin: "Homme on mul sünnipäev ja ma tahan teha kartulisalatit."
Teine blondiin: "Lahe!"
Esimene blondiin: "Probleem on ainult selles, et retseptis on kirjas, et kartulid tuleb keeta koos koorega, aga ma ei tea, kui palju koort tuleb panna..."
 
kohe küsimus 05. märts 2016, kl 14.01
.. millise koorega? Pajukoorega, hapukoorega, rõõsa koorega, millise %-ga, et ikka see õige (ÕIGE) oleks?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!