Kööginõu
spinat
elina 07. märts 2002, kl 09.48 |
kesse 07. märts 2002, kl 13.10 |
Spinatisupp keedetud munadega
1 pakk külmutatud spinatit
3 sl õli
4 sl jahu
1,5 l piima
1 tl soola
0,5 tl jahvatatud valget pipart
Lisandiks:
4 keedetud muna
petersellilehti
Kuumuta jahu õlis kuldkollaseks, ära lase pruunistuda. Kalla pannile umbes 5 dl piima ja kuumuta segades, kuni segu pakseneb. Lisa segades peene nirena ülejäänud piim, lase keema tõusta ning 5 minutit madalal kuumusel haududa. Lisa külmunud spinatikuubikud ja sulata segades, lisa maitseained ja lase suppi madalal kuumusel 10 minutit tasakesi keeda. Keeda sellel ajal mune 7 minutit, jahuta 1 minut jooksva vee all ning poolita siis pikuti. Tõsta supp taldrikutesse ja pane munapoolikud supi peale. Kaunista peenestatud siledate petersellilehtedega.
1 pakk külmutatud spinatit
3 sl õli
4 sl jahu
1,5 l piima
1 tl soola
0,5 tl jahvatatud valget pipart
Lisandiks:
4 keedetud muna
petersellilehti
Kuumuta jahu õlis kuldkollaseks, ära lase pruunistuda. Kalla pannile umbes 5 dl piima ja kuumuta segades, kuni segu pakseneb. Lisa segades peene nirena ülejäänud piim, lase keema tõusta ning 5 minutit madalal kuumusel haududa. Lisa külmunud spinatikuubikud ja sulata segades, lisa maitseained ja lase suppi madalal kuumusel 10 minutit tasakesi keeda. Keeda sellel ajal mune 7 minutit, jahuta 1 minut jooksva vee all ning poolita siis pikuti. Tõsta supp taldrikutesse ja pane munapoolikud supi peale. Kaunista peenestatud siledate petersellilehtedega.
kesse 07. märts 2002, kl 13.18 |
kesse 07. märts 2002, kl 14.49 |
Feta-spinatipirukas
400 g valmis lehttaignat
Täidis:
1 purk õlis säilitatud fetajuustu
pool pakki külmutatud spinatit
1 suur sibul
2 sl õli fetajuustu purgist
2 dl piima
3 muna
0,25 tl purustatud musta pipart
näputäis jahvatatud muskaati
raasuke soola
Pane spinat aegsasti sõelale sulama. Nõruta juust õlist välja, kuumuta peenestatud sibul õlis läbipaistvaks. Vooderda suur madal pirukavorm taignaga. Sega sulanud spinat juustukuubikute ja sibulaga ning laota ühtlaselt pirukapõhjale. Sega lahtiklopitud munad piimaga ja maitsesta; kalla segu vormi. Küpseta 175° juures tund aega.
400 g valmis lehttaignat
Täidis:
1 purk õlis säilitatud fetajuustu
pool pakki külmutatud spinatit
1 suur sibul
2 sl õli fetajuustu purgist
2 dl piima
3 muna
0,25 tl purustatud musta pipart
näputäis jahvatatud muskaati
raasuke soola
Pane spinat aegsasti sõelale sulama. Nõruta juust õlist välja, kuumuta peenestatud sibul õlis läbipaistvaks. Vooderda suur madal pirukavorm taignaga. Sega sulanud spinat juustukuubikute ja sibulaga ning laota ühtlaselt pirukapõhjale. Sega lahtiklopitud munad piimaga ja maitsesta; kalla segu vormi. Küpseta 175° juures tund aega.
juta 08. märts 2002, kl 10.33 |
Pipi 11. märts 2002, kl 14.49 |
Kalapirukas:
1 pakk pärmi-lehetaigent
1 forelli vm filee
2-4 muna
1-3 dl spinatit
rulli taigen lahti, aseta peale kihiti kalaviilud, munaviilud ja spinat, maitsesta soola ja valge pipraga, paki see värk kokku, pintselda munaga ja ahju 180-200 kraadi 25 min. väga maitsev ja väga ilus. kes tahab, võib ka yhe kihi riisi panna. või hoopis soolalõheviile kasutada.
1 pakk pärmi-lehetaigent
1 forelli vm filee
2-4 muna
1-3 dl spinatit
rulli taigen lahti, aseta peale kihiti kalaviilud, munaviilud ja spinat, maitsesta soola ja valge pipraga, paki see värk kokku, pintselda munaga ja ahju 180-200 kraadi 25 min. väga maitsev ja väga ilus. kes tahab, võib ka yhe kihi riisi panna. või hoopis soolalõheviile kasutada.
Lisa postitus