Siin on retsepte hulgim, aga ikkagi seesugust, mis mulle läbi aastate kõige rohkem meeldinud, pole keegi kirja pannud. Ja ega vist saagi, sest sellist pole eriti võimalik tehagi tänapäeval, kui just mõnd isiklikku lihasuitsetajat pole:)
See salat valmistati ka põhimõttel mida vähem, seda parem, aga põhilise maitse andsid suitsusink, mis 3 päeva ahjus olnud ja kompotipohlad! Sellisel singil on väga tugev maitse, ta on kuiv ja salatisse ülisobilik, pohlad, mis õrnas suhkrusiirupis seisnud, et poleks hapud (ega tuimad või kuivad) annavad üliefektse välimuse ja nii kihvti maitse, et kõik ülejäänud komponendid tunduvad ainult täitematerjalina. Tegelikult nii see ongi ja ega sinna suurt midagi rohkem käigi, vahel ports riivjuustu, vahel hakitud murulauku, mõnikord hoopis hernest või õuna, mõnikord kodujuustu, aga mitte mingil juhul kõike korraga. Kastmesse pigem hapukoor ja sinep, mitte majonees, sest singi suitsumaitse peab puhtaks jääma ja üle kõige käima, tugev majonees kipub segama. Ja muidugi peab salat enne serveerimist valmissegatuna seisma 3-4 tundi ning lõpuks veel kaunistuseks pohladega üleraputatud saama.
Vaat see on salat! Ise ma sellist ei tee :)