Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kartulisalati õnnestumise nipid
 
mina 29. mai 2009, kl 15.19
4l potitäis keedukartulit, 1-2värske/marineeritud kurki, porgandit, 5-6muna, latt tavalist keeduvorsti, 500g või veidi rohkem hapukoort ja majoneesi(maitse järgi). Maitsesta soolaga, võid "üle soolata", sest artul tõmbab soola sisse :P
 
n 29. mai 2009, kl 16.40
Meie tavaline kartulisalat, 13-15 kartulit, 600g laste-või doktorivorst, soolakurk, herned, muna, hapukoor, majonees, sool, sinep. Siiani on kõikidele külalistel väga maitsenud. Säilib vabalt kolm ööpäeva.
Sibulat ja porgandit ei pane kunagi, sest need kiirendavad hapuksminemist. Õun läheb salatis tumedaks ja rikub välimust.
 
tegelikult 29. mai 2009, kl 17.33
on kartulisalati kõige kiiremini riknev komponent konservherned, mitte sibul või porgand. Aga eks nende lisamine ole maitse asi, igal perel oma retsept. Minule näiteks ei maitse hoopis muna kartulisalatis.
 
iuh 30. mai 2009, kl 12.01
ilma sibulata on salat liiga mahe ja maitsetu, sibul peab kindlasti olema. porgand pole oluline, rohkem värvi pärast panen. ja õun ei lähe tumedaks, kui ta kohe kastmega ära segada, kui õhu kätte jätta, siis läheb muidugi tumedaks.
 
Naks 30. mai 2009, kl 16.20
Siin on retsepte hulgim, aga ikkagi seesugust, mis mulle läbi aastate kõige rohkem meeldinud, pole keegi kirja pannud. Ja ega vist saagi, sest sellist pole eriti võimalik tehagi tänapäeval, kui just mõnd isiklikku lihasuitsetajat pole:)
See salat valmistati ka põhimõttel mida vähem, seda parem, aga põhilise maitse andsid suitsusink, mis 3 päeva ahjus olnud ja kompotipohlad! Sellisel singil on väga tugev maitse, ta on kuiv ja salatisse ülisobilik, pohlad, mis õrnas suhkrusiirupis seisnud, et poleks hapud (ega tuimad või kuivad) annavad üliefektse välimuse ja nii kihvti maitse, et kõik ülejäänud komponendid tunduvad ainult täitematerjalina. Tegelikult nii see ongi ja ega sinna suurt midagi rohkem käigi, vahel ports riivjuustu, vahel hakitud murulauku, mõnikord hoopis hernest või õuna, mõnikord kodujuustu, aga mitte mingil juhul kõike korraga. Kastmesse pigem hapukoor ja sinep, mitte majonees, sest singi suitsumaitse peab puhtaks jääma ja üle kõige käima, tugev majonees kipub segama. Ja muidugi peab salat enne serveerimist valmissegatuna seisma 3-4 tundi ning lõpuks veel kaunistuseks pohladega üleraputatud saama.
Vaat see on salat! Ise ma sellist ei tee :)
 
m 30. mai 2009, kl 20.06
Iga l... kiidab oma v.... aga mina arvan, et palju oleneb inimese maitsemeelest, mõnel kohe on s... maitse.
 
naiss 02. juuni 2009, kl 10.17
vorst rikub tõesti salati ära.
parem juba üldse lihata salat.
herned, porgand ning õun on ka liiast.
kartul, mugulsibul, ohtralt muna, marineeritud kurk, maitserohelist ja majoneesikaste on minu jaoks parim variant.
 
vot 02. juuni 2009, kl 20.50
ei saa öelda nii, et üks või teine asi rikub salati ära. On erinevad retseptid ja erinevad maitsed. Kindlasti on (kartuli)salatiretsepte, kuhu ideaalselt kuuluvad nii (hea) vorst, herned, porgand kui õun. Minu jaoks rikuks salati maitse ära hoopis sinna keedumuna lisamine (kuigi salatit ennast see ei rikuks) ja mugulsibula lisamisel minu peres seda salatit siis lihtsalt keegi ei sööks. Samas nagu lugeda, mõne teise pere jaoks need lausa salati põhikomponendid.
 
kukkel 03. juuni 2009, kl 13.43
on tore lugeda, et olen avastanud sama majoneesi, mis paljud - selle kollase pudeli. mina panen ka sinepit ja mädarõigast kastmesse lisaks hapukoorele ja majoneesile. olen märganud, et mida rohkem komponente, seda mõnusam. kindlasti muna ja sibul, nendeta pole miskit maitset. porgandi ostan poest purgis, porgandikuubikud, väga mõnusalt valmis hakit. pere ei taha herneid, seega neid enamjaolt ei pane.
 
Mina 08. juuni 2009, kl 12.27
Mina kaitsen vorsti!

Minu jaoks on õige kartulisalat vorstiga (keedu või suitsu)! Mulle maitseb, kui salatis on veel muna, värske kurk ja herned!

Salati kõrvale ahjuviinerid. Värske leib või sai võiga.

Osadele eelnevatele kommenteerijatele – ei ole ilus öelda, et inimesed, kes söövad vorsti, on odava maitsega!
 
naisss 08. juuni 2009, kl 18.47
ei ole tõesti ilus öelda, et keegi on odava maitsega, kuid kui keegi väidab, et eelistab salatit pigem lihata, siis ka see ei ole põhjus ründamiseks.

see siin ju lihtsalt iga inimese isikliku maiteeelistuse rubriik.
mismoodi saab keegi kedagi mõnitades tema maitset parandada või paremaks pöörata?
mõnitamine mõnitamise pärast on nõme.

mina oma postitusega rääkisin vaid iseenda eest, ei tahtnud kedagi maha teha.
 
blondiin 04. jaanuar 2018, kl 19.52
Kartulid tuleb koorega keeta... aga kuskil pole öeldud, et palju seda koort siis panema peab!?!



;)
Che Latino 05. jaanuar 2018, kl 01.02
... Ja on ka teadmata kas keeta rõõsa- , hapu- või puukoorega. (nali)

Just eile tegin kartulisalatit. Umbes selles järjekorras hakkisin, lisasin, segasin: Marineeritud kurk, konservherned, keeduvorst, must pipar, sool, suhkur, sinep, hapukoor, majonees, kartul, muna. Õuna unustasin ära aga maitsev tuli sellegi poolest.
Sinepit soovitan igatahes kartulisalatis katsetada ja kressiseemned annavad ka väga head vürtsikat maitset!

* Hapukoor 30% - ne, muidu tuleb külm supp, mitte salat.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Che Latino 05.01.2018 01.13.
 
Maitsete üle vaidle 05. jaanuar 2018, kl 17.23
Aga ma jälle ei taha just salatit, kus nii rammus koor ja veel majonees ka lisaks.
Ka jäävad minu salatist alati välja konservherned, sest minuarust on need lihtsalt halvad.

Sinepit kiidan ja porgandit peab minu salatis palju olema, nii hea maitse annab ja välimus ka hea.
Vorsti (v.a suitsuvorstiga), hea taise keedusingiga saab söödava salati, aga parim salat tuleb ahjuliha kasutades ( vaid taine liha muidugi).

Nii et minu salatis:
Keedetud kartul
Keedetud porgand
Hapukurk
Keedetud munad
Liha
Hapukoor
Sibul
Sinep, sool ja imevähe pipart

Majoneesi jâtan panemata pigem suure kalorsuse pärast, maitselt ta sinna kindlasti sobib. Nii mōnigi poesmüüdav majonees on tegelikult maitselt hea.
 
vanaema 05. jaanuar 2018, kl 19.41
viimane postitus väga õige,Ahjuliha võib ka suitsukanaga asendada,saab ka hea.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!