Kööginõu
Parim viis kanafilee valmistamiseks
võhik 24. oktoober 2010, kl 18.11 |
Vabandan, täielik kokandusäpu siinpool :)
Öelge palun, mis on kõige maitsvam, lihtsam ja tervislikum viis kanafilee valmistamiseks? Võiga pannile praadima on küll kõige lihtsam ja maitse on ka enam-vähem (kui üle ei prae), kuid tervislikkuses kahtlen. Kas on ka mõni muu moodus, kui on soov kana näiteks salatitele lisamiseks teha?
Öelge palun, mis on kõige maitsvam, lihtsam ja tervislikum viis kanafilee valmistamiseks? Võiga pannile praadima on küll kõige lihtsam ja maitse on ka enam-vähem (kui üle ei prae), kuid tervislikkuses kahtlen. Kas on ka mõni muu moodus, kui on soov kana näiteks salatitele lisamiseks teha?
kukk 24. oktoober 2010, kl 18.48 |
triin 24. oktoober 2010, kl 22.13 |
ikka praadimine:), keedetuna ei ole üldse maitsev, kuigi ehk tervislikum.
võid ju mingi käepärase marinaadi teha (no kasvõi väiekse õli ja meelepäraste maitseainetega sisse hõõruda) ning mõne aja pärast ahjus grillida.
vahel praen kergelt pannil., pruunistamise mõtte ja siis küpsetan ahjus üle, juustuga kaetult.
kõige enam maitseb mulle kookospiima ja karriga. kergelt pruunistan väikese küüslauguga, siis karripasta, kookospiim ja veel nipetnäpet (ananassi ntx) ning hautada vaiksel tulel. söön niisama või serveerin riisinuudlitega vms.
võid ju mingi käepärase marinaadi teha (no kasvõi väiekse õli ja meelepäraste maitseainetega sisse hõõruda) ning mõne aja pärast ahjus grillida.
vahel praen kergelt pannil., pruunistamise mõtte ja siis küpsetan ahjus üle, juustuga kaetult.
kõige enam maitseb mulle kookospiima ja karriga. kergelt pruunistan väikese küüslauguga, siis karripasta, kookospiim ja veel nipetnäpet (ananassi ntx) ning hautada vaiksel tulel. söön niisama või serveerin riisinuudlitega vms.
merlot 24. oktoober 2010, kl 23.37 |
n40 25. oktoober 2010, kl 00.09 |
pestoga kanafilee üle määrida ja ahju. muidugi natuke soola ka lisaks. ahjus ei tohi kaua küpsetada, et filee kuivaks ei muutuks. pestokanafilee sobib hästi ka caesari salati hulka. caesari salatikastet ära felixi oma osta, see on jälk. selveris on klaaspudelis caesari kaste kus on isegi parmesani juust sees - see on väga hea. et salat odavam tuleks, võib näiteks rooma salati asemel kasutada jääsalatit.
eeieie 25. oktoober 2010, kl 11.31 |
. 25. oktoober 2010, kl 11.43 |
KK 25. oktoober 2010, kl 13.17 |
risp 25. oktoober 2010, kl 13.35 |
Mina teen nii - võtan nn.hõbepaberi, panen kanafilee sisse ( lõikan noaga sälgud sisse ), tõmban paberi ääred üles, määrin basiiliku pestoga, valan peale natule sojakastet ( ettevaatust soolane ), pigistan paberi pealt kinni ja ahju 45 min küpsema. Hea nii Caesari slatile, riisi kõrvale või lihtsalt võileivale lõikamiseks.
deeve 25. oktoober 2010, kl 14.06 |
võhik 25. oktoober 2010, kl 16.24 |
. 25. oktoober 2010, kl 18.33 |
aga mina 26. oktoober 2010, kl 08.17 |
mina 26. november 2010, kl 02.16 |
d 27. november 2010, kl 13.29 |
kärbsenäpp 27. november 2010, kl 15.26 |
Mida madalamal kuumusel kanafileed kuumtöödelda, seda mahlasem on tulemus. Ise eelistan 100-130 C ja siis ka kaalust olenevalt pikemat küpsetusaega.
Vahelduseks võid proovida ka pisut teist lähenemist kanafilee valmistamisele.
Lõika filee paksemalt küljelt lahti, et moodustuks nn. raamat, maitsesta natukese soola ja valge pipraga ja kata see pealt pesto, sinihallitusjuustu (või mõne muu juustuga), hakitud kuivatatud virsikutega. Katet peaks olema nii vähe, et saaksid selle filee kenasti rulli keerata. Rull aseta toidukilele ja keera kile korralikult ja tihedalt (päris mitu kihti) ümber filee. Kile otsad keera enne viimaseid ringe rulli peale.
Ja nüüd pane see rull keema....just nimelt täiesti tavalisse keeve vette. Keemise aeg sõltub küll rulli mahust, aga umbes 5 cm läbimõõduga rullile piisab 30-45 minutist. Lase rullidel peale valmimist jahtuda (kui soovid külmale lauale serveerida, jahuta külmikus). Haruta kile ümbert ja lõika rullist meelepärase suurusega seibid/viilud. Täita võid fileed kõigega, mis pähe tuleb ja maitseelamusi tekitab. Maitsev ja kena tulemus jääb ka köögiviljadega.
Toidukile kannatab 100 C kuumust, seega ei juhtu temaga seal keevas vees midagi hullu. Kui sind häirib rulli suhteliselt kahvatu väljanägemine, siis võid ju seda kaubanduslikuma väljanägemise mõttes ka grillil korraks veel pruunistada, aga mina seda ei soovitaks (kuivatab liha mõttetult ära).
Julget katsetamist ja head isu!
Vahelduseks võid proovida ka pisut teist lähenemist kanafilee valmistamisele.
Lõika filee paksemalt küljelt lahti, et moodustuks nn. raamat, maitsesta natukese soola ja valge pipraga ja kata see pealt pesto, sinihallitusjuustu (või mõne muu juustuga), hakitud kuivatatud virsikutega. Katet peaks olema nii vähe, et saaksid selle filee kenasti rulli keerata. Rull aseta toidukilele ja keera kile korralikult ja tihedalt (päris mitu kihti) ümber filee. Kile otsad keera enne viimaseid ringe rulli peale.
Ja nüüd pane see rull keema....just nimelt täiesti tavalisse keeve vette. Keemise aeg sõltub küll rulli mahust, aga umbes 5 cm läbimõõduga rullile piisab 30-45 minutist. Lase rullidel peale valmimist jahtuda (kui soovid külmale lauale serveerida, jahuta külmikus). Haruta kile ümbert ja lõika rullist meelepärase suurusega seibid/viilud. Täita võid fileed kõigega, mis pähe tuleb ja maitseelamusi tekitab. Maitsev ja kena tulemus jääb ka köögiviljadega.
Toidukile kannatab 100 C kuumust, seega ei juhtu temaga seal keevas vees midagi hullu. Kui sind häirib rulli suhteliselt kahvatu väljanägemine, siis võid ju seda kaubanduslikuma väljanägemise mõttes ka grillil korraks veel pruunistada, aga mina seda ei soovitaks (kuivatab liha mõttetult ära).
Julget katsetamist ja head isu!
dd 27. november 2010, kl 21.23 |
Ahahjasooh 07. aprill 2018, kl 15.22 |
ah 10. aprill 2018, kl 15.40 |
Võrukas 30. august 2018, kl 11.14 |
Maaks 31. august 2018, kl 16.56 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 1,627 |
Nii kaua, et seest ära küpseb :-) Lõikad kõige suurema kuubiku pooleks ja vaatad sisse.
Kui ikka mingit tunnetust ei ole, siis osta toidutermomeeter
https://tootemaailm.ee/toode/digitaalne-toiduter...
Kiire otsing leidis sellise tabeli, aga seal on temp. Fahrenheitidess:
https://www.foodsafety.gov/keep/charts...
165°F=73,9°C
Kui ikka mingit tunnetust ei ole, siis osta toidutermomeeter
https://tootemaailm.ee/toode/digitaalne-toiduter...
Kiire otsing leidis sellise tabeli, aga seal on temp. Fahrenheitidess:
https://www.foodsafety.gov/keep/charts...
165°F=73,9°C
Võrukas 31. august 2018, kl 19.23 |
Tüüp37 09. september 2018, kl 17.25 |
Lisa postitus