Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Parim viis kanafilee valmistamiseks
 
võhik 24. oktoober 2010, kl 18.11
Vabandan, täielik kokandusäpu siinpool :)

Öelge palun, mis on kõige maitsvam, lihtsam ja tervislikum viis kanafilee valmistamiseks? Võiga pannile praadima on küll kõige lihtsam ja maitse on ka enam-vähem (kui üle ei prae), kuid tervislikkuses kahtlen. Kas on ka mõni muu moodus, kui on soov kana näiteks salatitele lisamiseks teha?
 
kukk 24. oktoober 2010, kl 18.48
Ise praen oliivõliga. Lisan soola, pipart ja broilerimaitseainet.
 
triin 24. oktoober 2010, kl 22.13
ikka praadimine:), keedetuna ei ole üldse maitsev, kuigi ehk tervislikum.
võid ju mingi käepärase marinaadi teha (no kasvõi väiekse õli ja meelepäraste maitseainetega sisse hõõruda) ning mõne aja pärast ahjus grillida.
vahel praen kergelt pannil., pruunistamise mõtte ja siis küpsetan ahjus üle, juustuga kaetult.

kõige enam maitseb mulle kookospiima ja karriga. kergelt pruunistan väikese küüslauguga, siis karripasta, kookospiim ja veel nipetnäpet (ananassi ntx) ning hautada vaiksel tulel. söön niisama või serveerin riisinuudlitega vms.
 
merlot 24. oktoober 2010, kl 23.37
ahjus on tõesti mugav ja mõnus, ei pea panema rasvainet ega kedagi.
Lemmik on see Talleggi juustumaisteline kanafilee, panen need tükid kenasti küpsetuspaberiga ahju ja tulevad väga maitsvad, neid saab siis edasi ükskõik mismoel süüa.
 
n40 25. oktoober 2010, kl 00.09
pestoga kanafilee üle määrida ja ahju. muidugi natuke soola ka lisaks. ahjus ei tohi kaua küpsetada, et filee kuivaks ei muutuks. pestokanafilee sobib hästi ka caesari salati hulka. caesari salatikastet ära felixi oma osta, see on jälk. selveris on klaaspudelis caesari kaste kus on isegi parmesani juust sees - see on väga hea. et salat odavam tuleks, võib näiteks rooma salati asemel kasutada jääsalatit.
 
eeieie 25. oktoober 2010, kl 11.31
oliivõlia ei tohi praadida---tekivad kantserogeensed ained
 
. 25. oktoober 2010, kl 11.43
Tere talv, iga viimane kui kokk ja kokaraamat räägib ainult oliiviõliga praadimisest.
 
KK 25. oktoober 2010, kl 13.17
Oliiviõli kasulik, kuid jube kaloririkkas. Mina teen kanafileele marinaadi, lahja-maitsestamata jogurt, lisan kõiksugu indiamaitseaineid, siis hoian kana selle sees nii 1 tund ja siis ahju....mmmmmmmmmm
 
risp 25. oktoober 2010, kl 13.35
Mina teen nii - võtan nn.hõbepaberi, panen kanafilee sisse ( lõikan noaga sälgud sisse ), tõmban paberi ääred üles, määrin basiiliku pestoga, valan peale natule sojakastet ( ettevaatust soolane ), pigistan paberi pealt kinni ja ahju 45 min küpsema. Hea nii Caesari slatile, riisi kõrvale või lihtsalt võileivale lõikamiseks.
 
deeve 25. oktoober 2010, kl 14.06
olen teinud täidisega kanafileed (teen filee sisse tasku ja sinna siis täidis), mida mahlasem täidis, seda mahlasem ka tulemus.

Vasardan filee õhemaks, täidis peale ja siis keeran rulli (kinnitan tikuga). Küpsemise lõppupoole olen ka vahukoort peale valanud, saab hea kastme.
 
võhik 25. oktoober 2010, kl 16.24
Suur tänu teile kõigile vastuste eest!

Küsiks veel, et ahjus küpsetamise juures, mis temperatuuri kasutama peaks?
 
k 25. oktoober 2010, kl 18.32
 
. 25. oktoober 2010, kl 18.33
Täiesti harju keskmist, 180 - 220. Oleneb, kas kaane all või fooliumis, lahtiselt või grillil, kas eelnevalt pruunistatud jne. Katseta ära, lõpuks sõltub kõik su enda ahjust - need on täiesti erinevad.
 
aga mina 26. oktoober 2010, kl 08.17
löikan kanafilee pikuti parajateks ribadeks.Keeran läbi jahust ja seejärel klopitud munast. Praen pannil valmis,raputan soola peale.Kiire,ilus välimus ja maitsev.
 
mina 26. november 2010, kl 02.16
Üksvahe praadisin kanafileed merevaigu määrdejuustuga, muidugi maitsestasin ka ennem:D aga väga hea tuli:D
 
d 27. november 2010, kl 13.29
Miks kõik kanafileega+rohelisega salatid, olgu seal pesto või sojasoust, caesari salatid peavad olema? Liiatigi kui retsept üldse kana ette ei näe.
 
kärbsenäpp 27. november 2010, kl 15.26
Mida madalamal kuumusel kanafileed kuumtöödelda, seda mahlasem on tulemus. Ise eelistan 100-130 C ja siis ka kaalust olenevalt pikemat küpsetusaega.
Vahelduseks võid proovida ka pisut teist lähenemist kanafilee valmistamisele.

Lõika filee paksemalt küljelt lahti, et moodustuks nn. raamat, maitsesta natukese soola ja valge pipraga ja kata see pealt pesto, sinihallitusjuustu (või mõne muu juustuga), hakitud kuivatatud virsikutega. Katet peaks olema nii vähe, et saaksid selle filee kenasti rulli keerata. Rull aseta toidukilele ja keera kile korralikult ja tihedalt (päris mitu kihti) ümber filee. Kile otsad keera enne viimaseid ringe rulli peale.

Ja nüüd pane see rull keema....just nimelt täiesti tavalisse keeve vette. Keemise aeg sõltub küll rulli mahust, aga umbes 5 cm läbimõõduga rullile piisab 30-45 minutist. Lase rullidel peale valmimist jahtuda (kui soovid külmale lauale serveerida, jahuta külmikus). Haruta kile ümbert ja lõika rullist meelepärase suurusega seibid/viilud. Täita võid fileed kõigega, mis pähe tuleb ja maitseelamusi tekitab. Maitsev ja kena tulemus jääb ka köögiviljadega.
Toidukile kannatab 100 C kuumust, seega ei juhtu temaga seal keevas vees midagi hullu. Kui sind häirib rulli suhteliselt kahvatu väljanägemine, siis võid ju seda kaubanduslikuma väljanägemise mõttes ka grillil korraks veel pruunistada, aga mina seda ei soovitaks (kuivatab liha mõttetult ära).
Julget katsetamist ja head isu!
 
dd 27. november 2010, kl 21.23
ma teen tihti erinevate maitseainetega (küüslauk, sool, pipar, paprikapulber, õli, mesi, majonees jne, mida kodus on) kokku ja ahju (vahel kaste peale) või siis kana aprikoosikastmes.
pudelikana on ka hea.
 
lisan 28. november 2010, kl 17.21
kiievi kotlet....retsepti leiad err.ee
 
Ahahjasooh 07. aprill 2018, kl 15.22
Küsitakse tervisliku / lihtsat varianti ja soovitatakse kiievi kotletti ?
 
ah 10. aprill 2018, kl 15.40
Kuule viimane, ma arvan et sellest algajast on saanu 8 aastaga meister ja kiievi kotleti tegemine ongi lihtne
 
Võrukas 30. august 2018, kl 11.14
Ei hakka uut teemat tegema ja küsin eriti lolli küsimuse. Ma tõesti ei oska süüa teha ja teen oma esimesi samme alles. Kui kaua tuleb kanafileed pannil praadida (kuubikuteks lõigatud)? Kuidas see mahlane jääks?
Maaks 31. august 2018, kl 16.56
Nii kaua, et seest ära küpseb :-) Lõikad kõige suurema kuubiku pooleks ja vaatad sisse.
Kui ikka mingit tunnetust ei ole, siis osta toidutermomeeter
https://tootemaailm.ee/toode/digitaalne-toiduter...
Kiire otsing leidis sellise tabeli, aga seal on temp. Fahrenheitidess:
https://www.foodsafety.gov/keep/charts...
165°F=73,9°C
 
Võrukas 31. august 2018, kl 19.23
Surfasin retsepte ja yhes pastaretseptis oli kirjas, et praadida tykeldatud kanafileed 1-2 minutit. Kas tõesti nii vähe?
 
Tüüp37 09. september 2018, kl 17.25
Ega pikemalt ei kannatagi, kui on tükeldatud kanafilee. Juhin aga tähelepanu sellele, et kanafilee praadimisel peab pann olema tulikuum, sest vaid nii pruunistub filee ja ei lase lihamahla välja. Leigel pannil 10 minutit kanafileed praadides on tulemuseks tuimad junnid. ;)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!