Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Kui palju te sööte magusat?
 
Nele 14. jaanuar 2011, kl 19.12
Ei pannud seda meelega "figuuri" rubriiki, sest tahaksin kuulda nö tavaliste inimeste vastuseid, mitte nende, kes kaalu jälgivad ja alla püüavad võtta. Küsimus ongi: kui palju te sööte magusat - kord päevas, ülepäeva, kord nädalas? Ja kui, siis mida? Endal kipub ikka nii olema, et iga päev tahaks midagi magusat põske pista...
 
30 14. jaanuar 2011, kl 19.20
enamasti iga päev, mõnikord on kohe väga suur magusaisu, mõnikord ei söö mitu päeva, sest ei taha.
tumedat šokolaadi söön enamasti (igasugu lisanditega - piparmünt, mandlid, pähklid, lindt on lemmik) ja teatud komme
aeg-ajalt kooki-saiakesi
 
libanõid 14. jaanuar 2011, kl 20.13
harva! max 1x kuus jäätist natuke(suvel sagedamini), kommid jätavad külmaks (kui siis 1-2 väga head kommi mingil üritusel vm, laste jõulupakkidest näpsan ka vast 2-3 kommi kokku.
Magusat kooki söön tihedamalt - kui ostan, võtan ka ise üldjuhul tükikese, küpsetan-kokkan neid ka ise aeg-ajalt.
Üldiselt ei ole magusasõber ja eelistan iga kell soolast toitu.
Soolasele toidule magusat peale süüa ma kunagi ei taha, aga eraldiseisvalt kange tass kohvi ja tükike kooki on ahvatlev. (ühesõnaga, magus läheb siis, kui soolast pole).
 
naine 40 14. jaanuar 2011, kl 20.28
Ainult seda ma sööngi.Peale selle veel koogid, saiad ja pirukad.Malähen lihtsalt närviliseks kui ma magusat pole saanud.
 
naine41 14. jaanuar 2011, kl 21.49
ei söögi enam suhkrut
magusaisu rahuldan maiustega, kus ei ole suhkrut vaid datlid, rosinad, agave siirup, mesi, riisisiirup vms. näiteks segan köögikombainis leotatud datleid ja pähkelid või mandleid ühtlaseks seguks, siis vormin pallideks ja veeretan carobipulbris/kakaos või kookoses. neid palle võib millega iganes meeldib teha.
taimeteed magustan mee või stevia tilkadega.
ei tunne mingit vajadust suhkru järele, ka sokolaadi järele mitte. sokolaadi teen ise toorestest kakaoubadest naturaalsete magusainetega, seda ei tahagi palju.
 
naine41 14. jaanuar 2011, kl 21.53
panen ühe lingi ka, kust olen häid ideid saanud :-)
http://rollit4.blogspot.com/search/label/makeiset

ained ostan enamasti neti kaudu või ökopoest
 
... 15. jaanuar 2011, kl 10.23
harvem kui kord nädalas.
 
neljakümbine 15. jaanuar 2011, kl 10.52
Üldiselt vist pea iga päev ikka natuke maiustan. Armastan tumedat šokolaadi, aga ka sefiiri šokolaadis ja mõningaid kompvekke (näiteks Kalevi "Tõmmu", marmelaadikommid). Neid päevi, kus ma midagi magusat ei ampsa, on palju vähem kui neid, kus ma ehk üleliiagi ampsan.
 
helen 15. jaanuar 2011, kl 15.07
Õnneks kaaluprobleemi pole, sest ma ei kujuta oma elu ilma magusata ette. Iga päev söön kommi või śokolaadi või kooki või küpsist. Olen proovinud asendada magusat puuviljadega, aga see pole see, muutun närviliseks kui magusat ei saa. Viimase aja lemmik on isetehtud kondenspiim :))
 
el 15. jaanuar 2011, kl 19.08
oijah, kahjuks söön VÄGA palju magusat ega suuda maha jätta. ikka iga päev. enamasti šokolaadi, mõnikord kohupiima- või toorjuustukooki. karumsi kohukesi ka peaaegu iga päev. igasugune magus mulle ei maitse, aga poes leidub ikka alati midagi, mis jällegi väga maitseb. kohvi ma ei joo ja teed joon meega. aga eks kõik muu, mida ma söön, on paksult suhkrut täis nagunii. kaaluprobleemi ei ole üldse (165/49) ja äkki oleks parem, kui oleks, sest saan ju ise ka aru, et suures koguses maiustusi ei mõju tervisele hästi. vanust ka juba 30...
 
Styg 16. jaanuar 2011, kl 17.25
mina söön ka iga päev kindlasti. tahaks muidugi mitte süüa, sest ma saan aru küll, et mitte midagi kasulikku ma sellest ei saa. söön valget shokolaadi ja piimashokolaadi, jäätist, komme, küpsiseid, saiakesi. kuidas saaks kõike seda MITTE süüa, pole veel välja mõelnud. kuna vanust 30, siis kardan, et ka kaaluprobleem ühel heal päeval tekib...
 
näägu 16. jaanuar 2011, kl 18.16
ei söö magusat, vahel tükike tumedat shokolaadi, kuivatatud marju, puuvilju näksin, neid kommi asendajaid, ei mingeid kooke ega saiakesi, saib rösterist läbi ja enda keedetud vähemagusat õunamoosi peale see ongi minu koogike, teele kohvile ei pane juba mitu head aastat miskit magusaainet ja nii hea, tunneb tõelist tee maitset, kohvi oma ka
 
Le 16. jaanuar 2011, kl 18.55
Mis seal salata, inimene o n manipuleeritav: kui ennegi kommide suhtes ükskõikne olin, siis nüüd pr Ilvese "transaktsiooni" järel muutusid nad mulle peaaegu vastikuks. Mida aga ei saa öelda sefiiri ja marmelaadi kohta. Aga eraldi ostma neid just ei lähe. Iga päev söön mitu lusikatäit mett (sh kohvi magustajana) ja Germund rosinaid.
 
n28 16. jaanuar 2011, kl 19.09
Söön iga päev 100-150g šokolaadi ja šokolaadikomme. Ei söö kuivatatud puuvilju, marmelaadi, kummikomme, sefiiri, valget šokolaadi, jäätist ja küpsiseid. Kooki söön vaid seltskonnas viisakusest. Kohupiimakreemide asemel söön maitsestamata kohupiima värske puuviljaga, aga üldiselt eelistan köögivilju puuviljadele. Ülekaaluline ei ole.
 
vares 16. jaanuar 2011, kl 19.43
shokolaadi söön iga päev. kondiitritoodetest (saiakesed, koogid) pole kunagi lugu pidanud, kuigi küpsetan kodustele ise ja ostan ka vahel).
jäätist söön haruharva ja mitte, et ei maitseks vaid läheb meelest osta. eelistan hapu moosiga valget jäätist. või valget jäätist ja ise panen moosi peale. kõik glasuuritud ja imemaitsetega jäätised ei tõmba.
just tuli rosinatega kohupiimakook ahjust välja. no ei kisu sööma, kuigi pere ootab piimatass näpus seööe jahtumist.
kummi- ja vahukommid tuleks minu meelest keelata! kohutav "leiutid´s".
tumedat shokolaadi ka ei armasta, kui söön, siis magusat piimashokolaadi. eelistan kodust Fazerit. ´"Kalev" tekitab hingamishäired.
 
vares 16. jaanuar 2011, kl 19.44
 
niina 16. jaanuar 2011, kl 20.33
Mina söön iga päev mitut erinevat sorti magusat ja nii on eluaeg olnud. Poes käies on alati mu korvis rohkem magusat kui soolast (sokolaad, kommid, jäätis, saiakesed, koogid jne. ). Mu nõrkuseks on kondiitritooted. Kui ise küpsetada ega meisterdada ei viitsi, siis poes lendab alati midagi selles vallas korvi. Tänagi ostsin kaks torti, millele ma kindlasti homseks otsa peale teen :)
Olen üritanud puuviljadega ja muu "tervisliku" nänniga oma isu rahuldada, kuid see viib selleni et mingi hetk söön end kookidest nii täis, et paha hakkab.
Kohvi sisse suhkurt ega muud jama ei topi, rikub maitse ära.
 
ima magusasoolikata 16. jaanuar 2011, kl 23.35
Kord nädalas teen kisselli ja mingit putru, siis veel saiakesi kohupiima, rosinate, kaneeliga jne. Bubert läeb hästi ja võid ka ikka suts.
Ema on kohutav magusasööja, toon talle poest kaeraküpsist, jäätist, mida ta kohviga joob, iiriseid, mida ta ka väidetavalt kohviga joob. Siis veel saiakesi, stritslit keedukreemiga jne . jne. šokolaaditahvel ka veel peale ja mett ja moosi piimaga, kakaod ja ohtralt limonaadi Kõik ei tule kohe meelde.
Ema sai suvel 85.
13 aastat oli Vorkutas vangilaagris.
Sünnitas 40- selt kaksikud ja sööb ikka magusat edasi,
Kuulatage oma organismi.
 
...... 16. jaanuar 2011, kl 23.40
magus tekitab kiiresti tugevalt sõltuvust ja see kasvatatakse juba lapsepõlves sisse. valus...

magustoitu või šokolaadi teen/söön max kord nädalas ja siis head ning kvaliteetset. enda ega laste tervist igapäevase magustoiduga ei kavatse rikkuda, nagu siin tundub normiks olevat. rohkemast puudust ka ei tunne (enam, kunagi nooremana küll, kui ei teadnud, kuidas magus mõjub).
 
mujalt, 32 17. jaanuar 2011, kl 14.11
Šveitsi või Belgia tumedat šokolaadi iga päev, paar korda kuus isetehtud jäätist, paar korda nädalas mõni küpsetis, saiake või kook. Ei näe probleemi, kaalumuresid ei ole kunagi olnud ja ei ole ka mu suguvõsas, abikaasal ka mitte, lapsel ilmselt ka ei tule, tervised on korras kuna eluviisid on tervislikud ja kõiges oleme mõõdukad. Igasugused äärmused on kahtlased sh paanilised suhkruvältijad. Mu suguvõsas on piisavalt meditsioonitöötajaid ja olen kodust kaasa saanud suhtumise, et suhkur mõõdukates kogustes ei ole tervisele kahjulik, kodused magustoidud on lastele vajalikud, kvaliteetšokolaad on aga lausa kasulik. Kahjulikud on kõikvõimalikud kummikommid, kõikvõimalikust halvast ja ebakvaliteetsest toorainest kommid, värviline suhkruvesi st limonaad jms.
 
greip 17. jaanuar 2011, kl 17.43
Kohvi joon vähese suhkruga küll. Muust magusast maitseb vanillijäätis ja õhitud riis - mingi Läti toode on, Maximas müügil, aga ka neid söön mõne korra aastas ehk.
Kommi-, küpsise-, koogi- ja tordiletid jätavad nii ükskõikseks, et teinekord hakkab isegi mure :)) sest kõik tunduvad ümberringi nii magusalembesed. Peolauas söön ka ainult soolaseid toite.
Mind teeb just magus närviliseks, eriti ärritavalt mõjub šokolaad, ei maitse ka üldse. Puuviljad ja marjad meeldivad küll väga. Ja kartulikrõpsudest ei ütle ära... Eks pea igas asjas on suhkur sees.
Njh, kaal püsib aastaid sama, toitun sisetunde järgi, mõnikord ei toitu üldse.
 
mujalt, 32 18. jaanuar 2011, kl 14.30
parandus: meditsiooni= meditsiini, uskumatu kuidas see sõna sellisena välja kukkus :)))))
 
patune leida 19. jaanuar 2011, kl 02.48
mul kulub kodus poole aasta jooksul umbes 1 kg suhkrut - tee sisse ja külmutatud marjadele. saiatooteid ei tarbi üldse, nii et igasugune koogiküpsetamine on meie majas välistatud ja magustoitudest süüakse ainult jäätist ja kohupiimavahtu kisselliga, nii et ka igasugu muud suhkrumahukad lödinad jäävad ära. poodide koogiletid jätavad täiesti külmaks - kohe, kui meenub kusagil külas peale pressitud tordi või poekoogitükikese essentsimaitse, põgenen sealtkandist ummisjalu.

aga ei ole minagi patuta - umbes korra kuus tabab mindki mingi imelik magusasööst. siis ostan poest paki Tõmmu komme või pähklitega šokolaadi ja söön üksi salaja ja ühe korraga ära. kellelegi teisele ei paku. nemad söögu või iga päev, aga kui mul on vaja, siis on mul vaja terve see pakk üksi öösel raamatut lugedes voodis endale sisse nahistada. hommikul on räme tunne küll - padjaalune krõbiseb kommipaberitest, keel ja hambad kleebivad ja süda on paha, aga no mis teha. korra kuus ju ikka võib:D
 
piii 19. jaanuar 2011, kl 18.30
Küpsetan palju, söön šokolaadi ja jäätist. Ilma lihata võin paar nädalat olla, ilma magusata mitte päevagi. Aga ma ei joo midagi magusat - ei maitse.
 
suhkrusõltuvus 24. jaanuar 2011, kl 23.45
Teate mis! Suhkur tekitabki sõltuvust (tean, sest olen ise ka selle lõksus) hiljemalt paar tundi pärast sööki peab midagi magusat (šokolaadi või komme) suhu minema (ja mitte ainult üks, eksole!)

Rottidega tehtud katses leiti, et mida suhkrulembelisem oli rott, seda suurema tõenäosusega hakkas ta tarvitama alkoholi, samuti tundsid nad ümbruse vastu aina vähem huvi. ( http://grotezo.ee/blog/2010/9/10/magus-patt-kuidas-voidelda-magusaisuga ) - huvitavat lugemist suhkrusõltuvuse kohta ja vastavast rottidega tehtud katsest
 
mehh 25. jaanuar 2011, kl 18.18
vahepeal nagu ei söönudki ja kogu aeg olin väsinud ja jama olla, hommikud olid kohutavad. nüüd söön kogu aeg drazee komme, igast pezid ja glükoosi laadsed kommid, ja muudkui kõõgin sisse neid nagu segane. ja hea olla ka kogu aeg :)
 
siil 26. jaanuar 2011, kl 17.33
Tihti söön. Kuna peres väikesed lapsed, püüan osta vahem komme ja ise teha kooke, küpsetisi. Mina olen meie pere kõige suurem magusasöödik. Kaalule pole siiani mõjunud...
 
Hipp 27. jaanuar 2011, kl 15.27
Suhkrut mul kodus pole, sest seda pole vaja.
Puuvilju söön meeletutes kogustes, kui rahakott kannatab. Suvel jäätist ka, päevas läks ikka 2-3 tk.
Vahel, kui kampaania on, siis ostan sefiiri või shokolaadi. Mandleid ja pähkleid armastan ka väga.
Kooke ja komme ei söö, aga kui külas pakutakse siis ikka võtan.
 
lihasööja 27. jaanuar 2011, kl 17.05
šokolaadi kõige rohkem. peam Karlfazerit keskm 100 gr päevas. Kahepeale 250gr õhtul teleka juurde peaaegu igapäevaselt.

jäätist suvel mitu päevas, talvel pakk (vist 1kg sees) kuus.

Kooki , näsimist teen ise...1 kord nädalas (laupäeval:)

Viinamarju sügisel, mandariine talvel, omamaamarju suvel, õunu koguseg umb 100 gr päevas.

Jogurtit pool topsi-tops (vist 400gr) müsliga iga päev.

Pähkleid- kui meenub, kuus pakikese.

Magustoit lõunasöögi kõrvale ülepäeva.

Kommi harva, eelistan Belgia šoksi.

Ei ole suur magusasõber (va šoks), aga juustuta küll ei tahaks elada. Jumaldan igasugu juustusid (rasvasemad valgehallitus ..jpm.. ) nosida õhtuti veini juurde.
 
10.000 kcal 28. jaanuar 2011, kl 11.27
kui kuulata pealt mida teised söövad ja veel pealtkuulajast arvavad siis pidavat see viima emotsionaalse apla söömishooni kus keevitatakse endale sisse karp raffaellot ja tühjendatakse makku kogu külmkapi sinu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!