võtad viinerid, lõigud pannile. rasva ka, kui väga kuivalt teed, ei tule välja. pred viinerid ära. siis võtad 1-2 spl jahu, sõltuvalt kui palju tahad teha kastet. kui ainult endale, siis 1 spl piisab, kui perele, siis ikka 2 kuhjaga. segad ära viineritega jahu. ehk siis kuumutad segades jahu. kui jahu on kenasti viinerite ja rasvaga segunenud, võta korra pann tulelt, kalla peale 1 klaas (250-300 ml) vett, ise samal ajal energiliselt jahusegu segades. kindlasti tuleb korralikult ja kiirelt segada, et tükke ei tekiks. siis pane pann tagasi pliidile, sega edasi. nüüd juba näed, kas ja kui palju on vaja veel vett või piima lisada, et tuleks sulle sobiv paksus. vahel, kui teen rohkem kastet, siis peab kohe 2 klaasi vedelikku lisama jahule, muidu tõmbab vesi kõik jahuga klimpi ja siis ei saa enam tükke välja.
üldiselt kokad teevad nii, et kuumutavad enne jahu, see vedelikuga segamine pole kulinaarselt n.ö õige.
ka mitte õige variant, aga kui pole rasvainet või viinerit või midagi, mille peale jahukastet teha, siis olen ka läinud lihtsama vastupanu teed ning pole jahu kuumutanud. siis olen teinud eriti lihtsa variandi. võtan ühe purgi, nt moosipurk, panen sinna 1-2 spl jahu, hapukoort, sobivaid maitseaineid (suhkur, pipar, pesto, sinep, vastavalt mis maitselist tahan), vett või piima. panen kõik purki, panen kaane peale ja raputan energiliselt. kui segunenud, siis kallan kuumale pannile ja hakkan segama, kuna jahu hakkab kohe paisuma. ja taas tuleb jälgida, et liiga paksuks minnes peab vedelikku lisama.