Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Koduvein
 
Tudeng 17. oktoober 2011, kl 19.16
Tere !

Mõned küsimused koduveini suhtes.
Tahaksin teha võimalikult lihtsat koduveini liitrisesse klaaspudelisse. Siin on minu töökäik mida teen. Olge hea öelge, kas on õige ja kui midagi on muuta siis mida ?
1. Puhastan klaaspudeli ja muud.
2. Valan klaaspudelisse kodus aurutatud mahla/ või moosi ja vee segu ning lisan suhkru ja näpuotsatäie (tavalist)kuivpärmi
3. Teibin pudelisuu peale õhupalli ning teen sellesse nööpnõelaga augu.

Ja ootan kuni ta valmis saab. Kui õhupall enam täis ei ole ja vajub lonti on vein valmis, kui aga soovin maitset parandada siis panen uuesti käärima.

parandage kui veiniteos vigu on. Ja küsimus oleks seegi, et kas kuivpärmi tohib panna ? Ja kas tavalisest(kodus aurutatud) mahlast saab ka ikka veini teha?
 
hmm 17. oktoober 2011, kl 20.55
poes müüakse spets veinipärmi. Tõsi, ta on tunduvalt kallim kui kuivpärm, kuid õige tulemuse saamiseks tasub see kulutus teha.
Teisalt ma kahtlen, kas CO2 saab sellest nööpnõelasuurusest august välja....

Ja miks sa üldse nii väikese kogusega jändad? Vein peab ikka pikalt käima, et tast mingigi veinimoodi asi saaks. Tudengiaeg on pikk - hangi suurem pudel/nõu ja korralik vesilukk sinna peale.
 
Tudeng 17. oktoober 2011, kl 21.55
Tõsi ta on, aga siiski prooviks tavapärmi ka.
 
hmm 19. oktoober 2011, kl 19.26
no proovi proovi, aga kardan, et korralik pohmakas on garanteeritud. Varu siis piisavalt pohmakaravimeid.
 
nummi... 19. oktoober 2011, kl 19.58
Misasja te ehitate? Toormahl, palju suhkrut, pudel, voolik, plastiliin ja mulksuma... Asja saab juba nii kahe-kolme kuuga... Ma suutsin ykskord isegi siidrit endale teha, aga ma ei tea, kuidas see juhtus :P
 
Mikk 20. oktoober 2011, kl 14.19
Kahtlen,kas aurutatud mahlast saab kohe veini kääritada, peaks kasutama toormahla. Õhupalli asemel paneks peale auguga korgi, millest tuua läbi voolik, mille teine ots panna purgis olevasse vette. Käärimaminekuks oleks vaja veinipärmi(minu arust poes oli mingi pehme pakend) ja vast natuke suhkrut. Kogu segu peab hakkama enne õhukindlalt sulgemist käärima.

Vanasti sai pressitud õuntest 10 liitrit mahla(mahlas oli ka viljaliha), segada juurde kilo suhkrut ja panna pudel toasooja kohta seisma, kuni käärima läks, esimene löga, mis pudelist välja tuli sai ära korjatud ja alles pärast seda õhukindlalt mulksutajaga suletud.
 
Piip 27. september 2023, kl 16.33
Tere.kuidas teha aurutatud mahlast veini?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!