Kööginõu
Aidake meenutada...
Pähkel 16. juuli 2012, kl 12.04 |
... 16. juuli 2012, kl 13.19 |
kurmaan 16. juuli 2012, kl 16.30 |
Pähkel 16. juuli 2012, kl 17.29 |
Tänud! Mis maa või rahvuse maius see olema peaks? Otsisin netist ja pidevalt võrdsustataksee šerbetti sorbetiga. Vahe peaks siis olema selles, et šerbetis on ka mingi piimatoode sees, aga ikka külmunud variant. Loogika ütles, et peaks olema pärit ida poolt, aga eriti targemaks ei saanud. Olen nõus, et see mis praegu müüakse ei saa võrrelda selle nõuka-aegsega. Olen valmis potid-panid välja võtma ja ise tegema, aga kuidas seda teha, vat see on küsimus.
pähklile 16. juuli 2012, kl 18.53 |
oi 16. juuli 2012, kl 19.44 |
Pähkel 17. juuli 2012, kl 11.50 |
Just, sorbet on teine asi, aga šerbetti otsides miskipärast pakuti mulle sorbetti.
Türgi maius on tehtud kallerdunud maisitärklisest (lukum), see pole ka see, mida otsin.
Fudget olen ka reeglina näinud, kas karamelli või šokolaadiga, aga hakkan kammima, äkki tõesti leian sealt midagi.
Kui ei leia, siis võtan Armeenia ja Gruusia ette, seal võib ka veel lootust olla.
Türgi maius on tehtud kallerdunud maisitärklisest (lukum), see pole ka see, mida otsin.
Fudget olen ka reeglina näinud, kas karamelli või šokolaadiga, aga hakkan kammima, äkki tõesti leian sealt midagi.
Kui ei leia, siis võtan Armeenia ja Gruusia ette, seal võib ka veel lootust olla.
oi 17. juuli 2012, kl 12.20 |
õunauss 19. juuli 2012, kl 21.05 |
Pähkel Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Valge pehme mass, metspähklid sees, poodides on se
> e hetkel pigem maapähklitega, taluturgudel ka mets
> pähklitega.
> Mäletan seda eriti helgelt lapsepõl
> vest, toodi poodi suure kastiga, sealt lõigati sii
> s kaalu järgi sobivaid tükke. Mis on selle maiuse
> õige nimi?
sherbet,jube magus oli
-------------------------------------------------------
> Valge pehme mass, metspähklid sees, poodides on se
> e hetkel pigem maapähklitega, taluturgudel ka mets
> pähklitega.
> Mäletan seda eriti helgelt lapsepõl
> vest, toodi poodi suure kastiga, sealt lõigati sii
> s kaalu järgi sobivaid tükke. Mis on selle maiuse
> õige nimi?
sherbet,jube magus oli
oi 22. juuli 2012, kl 14.34 |
5dl. r66ska koort
5 dl suhkrut
50grammi v6id
3spl siirupit
näpuotsaga soola
sarapuupähkleid paar peotäit
Sega koor ja suhkur, kuumuta keemiseni, lisa teised ained väljaarvatud pähklid. segu peaks mullitama ja keema umbes 20-30 minutit, kipub kergesti k6rbema minema. Kogu aeg peaks vispliga segama ja kergelt kloppima. Liiga vähe ega kaua ei tohiks keeda - on valmis, kui tilk kylmas vees koos pysib. Lisa viimaseks pähklid. pane 20x30 cm vormi kypsetuspaber, vala mass sinna ja anna taheneda.
5 dl suhkrut
50grammi v6id
3spl siirupit
näpuotsaga soola
sarapuupähkleid paar peotäit
Sega koor ja suhkur, kuumuta keemiseni, lisa teised ained väljaarvatud pähklid. segu peaks mullitama ja keema umbes 20-30 minutit, kipub kergesti k6rbema minema. Kogu aeg peaks vispliga segama ja kergelt kloppima. Liiga vähe ega kaua ei tohiks keeda - on valmis, kui tilk kylmas vees koos pysib. Lisa viimaseks pähklid. pane 20x30 cm vormi kypsetuspaber, vala mass sinna ja anna taheneda.
Pähkel 22. juuli 2012, kl 20.49 |
oi 22. juuli 2012, kl 21.00 |
Seda ma ei oska öelda, aga valmis maius peaks minema veidi tumedamaks. Peab ikka mullitama see 20-30 minutit, aga mis temperatuuril, seda ma ei tea. Eks sa proovi järgi, kas valmis maius on eri temperatuuriga kui mullitav mass. Kindlasti valmistati sherbett samal p6him6ttel koort ja suhkrut kokku keetes, aga kas sinna ka v6id pandi, pole kindel. Vähemalt ei kasutatud mingeid säilitusaineid nagu praegusel ajal. Retsept pole keeruline, aga pole lihtne jälgida, et mass ikka mullitaks ja samas p6hja ei k6rbeks.
Pähkel 23. juuli 2012, kl 11.56 |
Katti 19. jaanuar 2024, kl 21.23 |
Lisa postitus