Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Hea rosolje - kuidas teha?
 
tegija 01. juuli 2014, kl 13.14
no rosoljesse ikka porgand ega herned ja sibul ei käi.
aga kuna mina ka kalasööja ei ole siis, panen: vorst, munad, marineeritud kurk, kartulid, punapeedid, hapukoor ja majonees. need on põhiained mis rosoljesse käivad.
porgand ja herned ning sibul käivad kartulisalatisse.
 
M 05. juuli 2014, kl 03.22
3 osa keedetud punapeeti
1 osa koorega keedetud kartulit
hapukurki
hautatud tailiha(selle võib ära jätta)
väga hea heeringas-ei tohi olla rääsunud maitsega
hakitud mugulsibulat
kange sinep
hapukoor
sool
Maitse paneb särama törts mädarõigast.
 
to tegija 05. juuli 2014, kl 03.26
Vorst pole eales rosoljesse käinud, sibul küll.
 
nimetu 05. juuli 2014, kl 08.25
M, sa paned liha ja kala ühte salatisse? pole kunagi sellist salatit söönud. tundub väga võõras.
ise olen teinud nii liha kui kalaga. mõlemad variandid head. aga õige rosolje käib vist ikkagi heeringaga. nagu ma ütlesin enne, ma ei pane heeringat salatisse, vaid tükid kõrvale. kogu mu pere kiidab mind selle eest :). et huvitav lähenemine.
 
nimetu 05. juuli 2014, kl 08.41
kuna igavusest muud teha ole, kui siin foorumis passida, siis tuli üks mõte. tegelikult võiks kõik koostisosad panna eraldi nõudesse. las külalised siis miksivad ise kokku salati :). kõik rahul.
 
laimi 05. juuli 2014, kl 12.38
maitse asi,ütles kukk ja nokkis tatti.
 
ei maitse, ei 05. juuli 2014, kl 18.45
nimetu kommentaarist tuli meelde soomlaste rosolje. Neil seal on rosolje ilma kastmeta, kõik ained eraldi. Leidsin pildi retseptiga ka: http://www.maku.fi/reseptit/perinteinen-rosolli
 
toidunostalg nimetule 05. juuli 2014, kl 22.31
ongi, keedetud tailiha ja heeringas mõlemad. Nagu M, tegi ka minu ema rosoljet just selle retsepti järgi. hiljem juurutas kokast õde aga meil nn juurviljasalati, kus liha ja kala polnud, see-eet aga porgand ja muna.
 
tegelikult 06. juuli 2014, kl 16.30
käib ka porgand rosoljes.
eid_15333dc4b9f950 31. detsember 2017, kl 11.09
Lugesin otsast lõpuni ja oleks veel lugenud. Kui teie ei viitsi on see teie probleem. Nii, et iroonia on kohatu!
 
võõras mure 03. jaanuar 2018, kl 17.26
s.t nn rosoljet armastan väga, aga teen seda juba ammugi lihtsustatud kujul: peet, kartul, hapukurk ja sibul, kastmeks koor-majonees-sinep, maitsestatud soola ja suhkruga. pidulikuma variandi korral veel porgand ja hakitud muna. sinna juurde sobiva heeringa ( liha või süldi) või mis iganes panen eraldi lauale.
 
Mitte-rosolje 19. veebruar 2018, kl 19.25
Kuna mul üks ei saa ühte ja teine teist asja süüa, teen peedisalati väga vähesest - peet, porgand, kartul, hapukurk, sibul. Ja teate, mis salati väga heaks teeb - koostisosad ja kaste peavad kõik väga head olema. Keedepeet värske ja magus, kurk aus hapukurk jne. Sellest olenebki, nagu kõik road. Kastmeks on mul hapukoor maitsestatud soola, terakese suhkru, tirtsu õuna- või veiniäädika ja sinepiga. Kui väga head peeti ei ole, tuleb teha raske otsus ja menüü ära muuta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!