Kööginõu
Hommikusöökide ideede puuduses
mõtiskleja 18. september 2013, kl 00.31 |
mannavaht 18. september 2013, kl 04.15 |
lihtne emme 18. september 2013, kl 06.05 |
Vahel võid teha ka munaputru või härjasilma või omletti porruga. Kõrvale kodujuust või lihtne salat viineri või praepeekoniga. Minu pere armastab seda hommikusööki. Ja lastele maitsevad ka soojad ahjuvõileivad/-saiad vorsti ja juustukattega, vahel ei olegi muud vaja. Putrudest on lemmik riisihelbepuder, sobib hästi soojade võileibade kõrvale.
S., lihtne emme
S., lihtne emme
ivi 18. september 2013, kl 11.24 |
On selline hea aparaat nagu kolmnurksete (või nelinurksete) võileibade masin. Parimad leivad-saiad tulevad röstleiva või röstsaiaga. Täidisteks kasutame kananagitsaid ja juustu või hakitud sink segatud riivjuustuga. Siiani ei ole kohanud lapsi, kellele need ei maitseks (aga muidugi erand kinnitab reeglit :)).
Munasai - lõikad röstsaial või tavalisel saial klaasiga sisu välja. Klopid kausis muna lahti ja hakid sisse sinki, vorstikuubikuid või viinerikuubikuid. Paned saiad pannile ja valad singi-munasegi avadesse, küpsetad mõlemalt poolt pruuniks, soovi korral veel riivjuustu peale. Saiasisud saab samuti munast läbi kasta, ära küpsetada ja riivjuustuga katta.
Olen ka eelmisega nõus, et riisihelbepuder on väga maitsev ja saab kiiresti valmis, paku või või moosiga.
Samuti piima-niitnuudlisupi saab kiiresti valmis ja sobib hästi hommikusöögiks.
No ja kui ned lapsed vähe rohkem gurmaani-usku on :), siis ciabatta, päiksekuivatatud toimatite, oliivide, sinkide ja erinevate juustudega saab ka hommikuks maitsvad suupisted valmistada.
Munasai - lõikad röstsaial või tavalisel saial klaasiga sisu välja. Klopid kausis muna lahti ja hakid sisse sinki, vorstikuubikuid või viinerikuubikuid. Paned saiad pannile ja valad singi-munasegi avadesse, küpsetad mõlemalt poolt pruuniks, soovi korral veel riivjuustu peale. Saiasisud saab samuti munast läbi kasta, ära küpsetada ja riivjuustuga katta.
Olen ka eelmisega nõus, et riisihelbepuder on väga maitsev ja saab kiiresti valmis, paku või või moosiga.
Samuti piima-niitnuudlisupi saab kiiresti valmis ja sobib hästi hommikusöögiks.
No ja kui ned lapsed vähe rohkem gurmaani-usku on :), siis ciabatta, päiksekuivatatud toimatite, oliivide, sinkide ja erinevate juustudega saab ka hommikuks maitsvad suupisted valmistada.
mh 18. september 2013, kl 11.42 |
*** 18. september 2013, kl 12.10 |
naljakas, mul on hommikusöök raudselt see söögikord, mis AASTAID muutumatuna püsib. Viimati 2a tagasi vahetasin leivamarki, ja müslisse panen erinevaid marju, aga muus osas ei muuda midagi.
2 viilu teraleiba tomatiga;
kauss maitsestamata jogurtit marjade, mee ja isetehtud müsliga;
2 kruusi piimakohvi.
2 viilu teraleiba tomatiga;
kauss maitsestamata jogurtit marjade, mee ja isetehtud müsliga;
2 kruusi piimakohvi.
ma 18. september 2013, kl 12.21 |
u 18. september 2013, kl 14.53 |
jaanika 18. september 2013, kl 16.51 |
kodujuust röstitud koorikleival (just koorikleival, mitte röstleival), maitseks ohtralt maitserohelist või kui lapsed seda ei taha, siis kurki - tomatit. Kui viitsid kodujuustule "näo" pähe teha kurgi ja tomati abiga, siis ka lapsed söövad nägu naerul. Keedetud muna koos suitsukala ja riivjuustuga võileivamäärdeks - meil süüakse seda sepikuga või terakuklitega.
Kui magusad/moosiga pudrud on ära tüütanud, siis proovi mannaputru praetud suitsuliha kuubikute ja praesibulaga (puder tuleb keeta neutraalne või kergelt soolakas). Meie meespere vohmib sellist putru hommikul hea isuga.
Röstitud leivakuubikud kihiti singitükkide ja marineeritud kurgiga ja kastmeks maitsestamata jogurti-kerge majoneesi kaste. Kihiti klaasist kausis on ka ilus vaadata ja kombineerida võib erinevate asjadega leivakuubikuid. Kastet tuleb panna ka vahele leivakuubikute peale, muidu jääb liiga kuiv.
Kui magusad/moosiga pudrud on ära tüütanud, siis proovi mannaputru praetud suitsuliha kuubikute ja praesibulaga (puder tuleb keeta neutraalne või kergelt soolakas). Meie meespere vohmib sellist putru hommikul hea isuga.
Röstitud leivakuubikud kihiti singitükkide ja marineeritud kurgiga ja kastmeks maitsestamata jogurti-kerge majoneesi kaste. Kihiti klaasist kausis on ka ilus vaadata ja kombineerida võib erinevate asjadega leivakuubikuid. Kastet tuleb panna ka vahele leivakuubikute peale, muidu jääb liiga kuiv.
kas 18. september 2013, kl 19.58 |
piii 18. september 2013, kl 20.44 |
mõtiskleja 18. september 2013, kl 20.45 |
Oi, mul on see kolmnurkvõikude massin kapis täitsa olemas ja olin selle täitsa unustanud, see küll hea meeldetuletus. Singi, juustu, ananassi ja paprikaga on need võileivad väga head.
Aitäh ka muude ideede eest, mulle see hommikune söögitegu kiiruga ja unisena ei istu mitte üks raas. Täiesti vastumeelselt teen hommikusööki ja ise söön ka vastumeelselt.
Aitäh ka muude ideede eest, mulle see hommikune söögitegu kiiruga ja unisena ei istu mitte üks raas. Täiesti vastumeelselt teen hommikusööki ja ise söön ka vastumeelselt.
jaanika 19. september 2013, kl 11.49 |
to kas:
no mis neid leivakuubikuid röstida on - pistad kaks röstleiva viilu korraga rösterisse, kui valmis siis noaga paar korda ühtepidi siuh ja teistpidi säuh - kuubikud valmis. Kui muud asjad on õhtul valmis tükeldatud, siis läheb kaussi kokkupanek kiiremini kui võikude tegemine lastele.
Ma teen neid kolmnurk-võileibu vahel eelmisel õhtul valmis, sest hommikuti võtavad need minu jaoks liiga kaua aega. Õhtul valmis tehtuid mul üks laps soojendab uunis natuke, teine aga sööb just külmalt.
no mis neid leivakuubikuid röstida on - pistad kaks röstleiva viilu korraga rösterisse, kui valmis siis noaga paar korda ühtepidi siuh ja teistpidi säuh - kuubikud valmis. Kui muud asjad on õhtul valmis tükeldatud, siis läheb kaussi kokkupanek kiiremini kui võikude tegemine lastele.
Ma teen neid kolmnurk-võileibu vahel eelmisel õhtul valmis, sest hommikuti võtavad need minu jaoks liiga kaua aega. Õhtul valmis tehtuid mul üks laps soojendab uunis natuke, teine aga sööb just külmalt.
hehe 19. september 2013, kl 12.05 |
Mind ajab alati muigama, et ikka leidub keegi, kes hakkab ohkima stiilis- ega te ju tööl ei käi, peekon teeb paksuks, hapukoor on matsidele jms.
Mu muidu pips laps jumaldab piimasuppi ja putru, kindlasti ilma moosita ja mittemagusaid ja just võiga. Mees sööb neid ka hea meelega seega need on tema rida teha. Mina ise ei söö mitte kunagi putru ja piimasupp ei ole ka asi, mida armastaks, mina teen hommikuti ahju- munarooga, valmib kah ise, ei pea vaeva nägema- külmkapist seda mida on- näiteks mingit singilist või alles jäänud liha, eelmisest päevast üle jäänud köögivilju vms, või tükeldan lihtsalt kiirelt nats paprikat, värsket tšillit vms, pisikesse ahjuvormi ja munaseguga üle ja ahju, kui on valmis siis veel nats juustu ka peale aga vahel viskan paar juustukuubikut kohe sisse. Oluline on minu jaoks ainult munasegu- panen väga palju maitsrohelist, tavaliselt peterselli ja basiilikut ja muna peab olema ainult kergelt segamini, tahan et tulemus oleks ilus valge- kollase- rohelisekirju. Kuigi muidu peekonisõber siis hommikuti ei taha väga rasvast toitu, ka praemuna tundub vastik, selline ahjuomlett on täpselt paras.
Mu muidu pips laps jumaldab piimasuppi ja putru, kindlasti ilma moosita ja mittemagusaid ja just võiga. Mees sööb neid ka hea meelega seega need on tema rida teha. Mina ise ei söö mitte kunagi putru ja piimasupp ei ole ka asi, mida armastaks, mina teen hommikuti ahju- munarooga, valmib kah ise, ei pea vaeva nägema- külmkapist seda mida on- näiteks mingit singilist või alles jäänud liha, eelmisest päevast üle jäänud köögivilju vms, või tükeldan lihtsalt kiirelt nats paprikat, värsket tšillit vms, pisikesse ahjuvormi ja munaseguga üle ja ahju, kui on valmis siis veel nats juustu ka peale aga vahel viskan paar juustukuubikut kohe sisse. Oluline on minu jaoks ainult munasegu- panen väga palju maitsrohelist, tavaliselt peterselli ja basiilikut ja muna peab olema ainult kergelt segamini, tahan et tulemus oleks ilus valge- kollase- rohelisekirju. Kuigi muidu peekonisõber siis hommikuti ei taha väga rasvast toitu, ka praemuna tundub vastik, selline ahjuomlett on täpselt paras.
kas 19. september 2013, kl 15.31 |
ei, ma lihtsalt imetlen, et hommikul vara viitsitakse söögiga mässata. Ise olen suutnud õnneks nii ära elada, et pole hommikul kunagi mingit putru keetnud või omletti küpsetanud. Kuna olen ööloom, siis hommikul vara lihtsalt ei suuda midagi suuremat süüa ja ka teised peres samasugused või vaatavad ise, mis meeldib.
hellukas 20. september 2013, kl 10.22 |
Heh, ma ei viitsiks ka hommikul toiduga mässata, aga lihtsalt peab - päev on pikk nii mul kui lastel ja mehel ja hommikusöök peab olema toitev, samas kiire ja maitsev. Ja meile meeldib rutiin - kindlad hommikusöögid kindlatel päevadel.
E- puder; T - omlett; K-võileivad; N-puder; R - kodujuust erinevate lisanditega. Nädalavahetus on juba fantaasiavoor :-)
E- puder; T - omlett; K-võileivad; N-puder; R - kodujuust erinevate lisanditega. Nädalavahetus on juba fantaasiavoor :-)
hehe 20. september 2013, kl 13.52 |
nii 20. september 2013, kl 18.28 |
imestan 26. september 2013, kl 21.40 |
Missa 27. september 2013, kl 12.44 |
Ma saan aru, et sa ei taha hommikul süüa, suur inimene ära siis söö :). Jutt käib koolilastest, kes vajavad päeva alustamiseks energiat. Tegelikult oleks ju imekerge, kui lapsed oleks nõus igal hommikul krõbinaid sööma :), aga see on vist pigem erand. Ja need, kes siin kurdavad ajapuuduse üle, siis istuge õhtuti vähem teleka ees ja surfake vähem internetis :), siis saate 15 minutit varem üles ja lapsed saavad täis kõhuga kooli minna.
u 27. september 2013, kl 14.43 |
enne 10 hommikust ei söö, v.a reisil või muidu hotellis olles. ka oma lastele pole varast söömist osanud selgeks teha, mis teha. mõnes koolis on tänapäeval nn pudruvahetunnid, see on küll hea mõte.
soojade einete osas on tekkinud üks suur lemmik ja vahelduse pakkuja, mis siin mainimata: baklažaan ("aubergiin"). kaane all hautamine koos tomati, paprika vm, sutsuke juustu peale, ei võta kauem kui pudru keetmine.
soojade einete osas on tekkinud üks suur lemmik ja vahelduse pakkuja, mis siin mainimata: baklažaan ("aubergiin"). kaane all hautamine koos tomati, paprika vm, sutsuke juustu peale, ei võta kauem kui pudru keetmine.
arvan 05. oktoober 2013, kl 19.04 |
khm 06. oktoober 2013, kl 01.06 |
tittede kohta ei tea öelda, aga minu 12, 14 ja 17 aastased tõesti putru ei taha. ega ma ise ja mees kah taha. paariks nädalaks nälga ma tervet peret selle pisiasja pärast jätta ei kavatse, seega teen neid toite, mis kõigile maitsevad. nt küpsetan eelmisel päeval erinevaid lahtisi pirukaid, kaneelisaiakesi ja kohupiimakorpe, mida hommikul kerge soojendada. kokkamine mulle hobi ja kui pere tahaks hommikul pardirinda hapukapsastega, siis teeksin sellegi õhtul kenasti valmis ja hommikul soojendaks.
eelmisele 06. oktoober 2013, kl 08.44 |
deeve 06. oktoober 2013, kl 10.05 |
mulle meeldib soe pannisai:
1.segan ühe muna vähese piimaga/koorega lahti, kastan saiaviilud selle segu sisse ja praen mõlemalt poolt, peale kaneel+suhkur;
2.teen kohupiimast ja munast paksema segu (vanillisukur maitseks). Määrin saiaviilu ühele poolele võid, teisele poolele panen kohupiimasegu. Saiaviil pannile ja praen kaane all, kuni saia alumine pool ilus kuldpruun. Keeran saiaviilu tagurpidi- kohupiimane pool allpool- ja praen ka kohupiima kuldseks.
1.segan ühe muna vähese piimaga/koorega lahti, kastan saiaviilud selle segu sisse ja praen mõlemalt poolt, peale kaneel+suhkur;
2.teen kohupiimast ja munast paksema segu (vanillisukur maitseks). Määrin saiaviilu ühele poolele võid, teisele poolele panen kohupiimasegu. Saiaviil pannile ja praen kaane all, kuni saia alumine pool ilus kuldpruun. Keeran saiaviilu tagurpidi- kohupiimane pool allpool- ja praen ka kohupiima kuldseks.
mina 06. oktoober 2013, kl 13.59 |
meil on vahel leivasupp. keedad leivajäägid vees pehmeks. vahustad mikseri või blenderiga. maitsestad suhkru, kaneeliga. lisad rosinaid, kuivatatud aprikoose, kõikvõimalikke seemneid. vahel ma panen ka inverit. süüa võib piima või hapikoorega.
lõhefilee röstsaiad sibulaga.
eelmisel päeval valmis tehtud saiavorm piimaga. saiavorm koosneb kihiti saiast ja moosist ja on üle valatud magusa munapiimaseguga.
lõhefilee röstsaiad sibulaga.
eelmisel päeval valmis tehtud saiavorm piimaga. saiavorm koosneb kihiti saiast ja moosist ja on üle valatud magusa munapiimaseguga.
Lisa postitus