Kööginõu
Õunamoos
mann 01. september 2015, kl 17.03 |
luise 01. september 2015, kl 17.53 |
* 01. september 2015, kl 20.12 |
alissandra 01. september 2015, kl 20.49 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 4,219 |
u 03. september 2015, kl 12.10 |
mööödunud aastal sai tehtud suur laar suhkruta õunamöginat ja siis selle baasil õuna-pohla, -apelsini ja -pihlakamoosi, maitseks "mida iganes" koriandrini välja. kõige maitsvam saigi koriandriga pihlakamoos, nagu venelaste "varenje", sest marjad jäid terveks. tänavu on õunad jahused (mis kummutab müüdi, et oli vihmane suvi?)ja juba puu otsas mädad, mahlagi ei hakka tegema.
mõtlesin teha ploomimoosi, aga mis siis, kui see jääb liiga vänge?
mõtlesin teha ploomimoosi, aga mis siis, kui see jääb liiga vänge?
pruun mögin 03. september 2015, kl 20.10 |
Õunamoos jääb ilus kuldkollane nagu mesi, kui õunad puhastamisel koheselt hapusse vette panna keetmist ootama. Õun läheb tumedaks õhu käes ja sellistest tumenenud õuntest moos jääb tõesti üsna porikarva.
Natuke sõltub muidugi ka sordist - õunamahla tehes on näha, kuidas mõne sordi mahl jääbki kenaks helekollaseks, mõni aga muutub üsna kohe tumepruuniks.
Natuke sõltub muidugi ka sordist - õunamahla tehes on näha, kuidas mõne sordi mahl jääbki kenaks helekollaseks, mõni aga muutub üsna kohe tumepruuniks.
inimene 05. september 2015, kl 20.31 |
Lisa postitus