Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Andke nõu, kuidas tšillit hoidistada?
 
Poissmees 01. september 2016, kl 16.19
Hea naispere, andke nõu, kuidas tšillipipart hoidistada. Olen teravate toitude suur austaja ja siin korraga toodi paras noos piprakesi.
Kolasin loomulikult ka netis, kuid ei tahaks mingeid tšillimoose ja muud keerulist keetma hakata, kuna pole eluski ühtki moosi keetnud ja ei jaga matsu ilmselt ära. Aga äkki saab ka kuidagi lihtsamalt? No näiteks, et hakin piprad ära ja panen ilma neid keetmata nad siis õliga purki ja purk külmikussse. Kas sel kombel see asi ikka säilib ja kui kaua? Kas peab miski protseduuri ka purgiga läbi viima? Mis õli selliseks asjaks sobib? Olen näinud, kuidas neid purke keedetakse aga kuidagi lihtsamalt ehk saaks ka?
Kas pipraseemened tuleks välja võtta, sisse jätta või kuidagi eraldi tarvitada? Kuivatada näiteks?
Head tšilli-inglid, valgustage võhikut! :)
 
njahh 01. september 2016, kl 17.30
see õliga külmkappi panek võib lühiajaliselt täitsa töötada. Kui kaua seisab, peab katsetama. Mina võtaks seemned välja, aga kui oled väga tulise austaja, siis jäta sisse.
Ise ma hoidistaks hoopis terveid pipraid ja paneks marinaadi, aga see eeldab jällegi keetmist.
 
nõu 01. september 2016, kl 17.34
Purke keedetakse siis kui vaja hoidist pikemat aega säilitada. saab ka lihtsamalt, pesed purgid korralikult puhtaks ja lased üle tulise keedetud veega . Ise pole tsillit hoidistanud, kuid indlasti toimiksin nii; eemaldaks seemned, hakiks/tükeldaks, edasi karpi ja külmutuskambrisse :)
 
Ei noh 01. september 2016, kl 18.51
kaks kõige lihtsamat moodust on kuivatamine ja külmutamine.
 
Marinaad 01. september 2016, kl 20.49
Nagu ütles njahh
01. september 2016, kl 17.30,
siis
minagi keedaks marinaadi, paneks mõneks minutiks tšillid sisse, seejärel tõstaks kuumalt selle purkidesse, kaas peale ja ... valmis.
 
külmkapp 02. september 2016, kl 22.48
Proovisin õliga segatuna hoida külmikus, väga ruttu tuli hallitus peale.
 
:) 06. september 2016, kl 08.30
Mina viskan tervelt sügavkülma. Kuna tšillikauna on lihtne tükeldada ka külmunud peast, siis eelneval hakkimisel mõtet ei näe. Kui toitu teen, lõikan, palju soovin.
 
capsicum 06. september 2016, kl 16.20
kas dehüdraator on?
Kui ei, siis loputa soolvees (siis ei teki hallitust) ja kuivata soojas ahjus
külmutamine on ka ilmselt hea ja lihtne.
 
2 erinevat toodet 06. september 2016, kl 22.35
1. eesmärgiks on maitseaine säilitamine.

Siin on mõtet külmutada või kuivatada.

2. eesmärgiks on "äkilise" salati või sinepi-adžika taolise lisandi tegemine.

Siin võib marineerida või segusse keeta (tomati, sibula, mädarõika, suvekõrvitsa, jne) millegagi kokku.
 
tegija 11. september 2016, kl 13.48
Sain idee poest. ajan vee keema, lisan soola ja veidi suhkrut, siis ürte - basiilik, pune, loorber - võid asendada ka hmeli-suneli´ga. Keedad paar minutit, lisad äädika või sidrunhappe, päris hapu peab olema. võtad tulelt, viskad sillirattad sisse 1-2 min ja siis hakkad purki panema, enne tšilli ja siis marinaadiga üle. Kaaned purgile peale ja kõik - oled saanud nagu poes jalopeno või Tšilli.
 
j 16. september 2020, kl 17.29
Väga hea 'retsept' tegijalt! Mina lisan ainult suhkrut ohtrakt ja lisan ka küüslaugu küüsi, ülejäänud sama ning maitse oivaline ;)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!