Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
lõhekala küpsetamine
 
mari 25. august 2004, kl 11.04
kui kaua ja mis kraadi juures olete teie ahjus lõhekala küpsetanud?Ja mis ainetega maitsestate?Aitäh.
 
K 25. august 2004, kl 11.27
maitsesta, soola, pipra ja tilliga, võid ka sidrunimahla panna või natuke valget veini, aga ära ainult kalamaitseainet pane.
ahjus ise pole teinud, tavaliselt grillin
 
**** 25. august 2004, kl 12.13
Jõulukala
Mari, Naisteleht
6. detsember 2002 11:50

Kui traditsioonilistest seapraadidest juba isu täis ning tahaks midagi pidulikumat (ja sama rammusat), võiks proovida jõulukala. Hoolimata esmastest reaktsioonidest on seda praadi söönud ka põhimõttelised kala- ja/või sibulavastased - sestap hoidke meel valla ja eelarvamused tagaplaanil.
Vaja on:
forelli või lõhet (alternatiiv: valge kala)
5-6 suuremat sibulat
2 porgandit
1 väike brokkoli
soola
pipart
1 spl pruuni (fariin)suhkrut (alternatiiv: mesi)
2 pakki vahukoort (alternatiiv: kohvikoor)
(1 toores muna)
Prae juurde keedukartulit või riisi, salat ja kaste valmivad koos kalaga.
Kogustest veel: kala võiks olla piisavalt palju. Sibulat peab olema vähemalt samas kaalus kalaga (pigem rohkem), porgandit 1/3 sibulakogusest. Vahukoort kuskil 1,5-2 pakki. Ära võib jätta muna, brokkoli ja soola (sool asendada sojaga).
Luudest puhastatud (kuid fileerimata) kala hõõruda sisse soola ja pipraga ning lasta kilesse keeratult külmas seista, kuni ülejäänud ettevalmistused tehtud.
Sibul tuleks hakkida peeneks (aga mitte pulbriks), porgand riivida suurema riiviga. Kuumutada pann ja panna praadima kolmandik sibulast - kui see hakkab klaasistuma, lisada peoga porgandit ja segada. Seejärel lisada vaheldumisi sibulat ja porgandit, kuni kogu sibul on läbi kuumutatud, kuid mitte kõik ei ole pehme. Sibulasegule lisada suhkur või mesi, päris pisikesteks õisikuteks lahutatud brokkoli ning segada korralikult läbi. Jätta kaane alla sooja kuni edasise tegutsemiseni.
Kuumutada ahi 180 kraadini, määrida ahjupann (kõrgeservaline) kergelt õliga ning tõsta sinna, nahk allapoole, kala. Kogu kala tuleks katta sibula-porgandi-brokkolimassiga ning panna ahju küpsema.
Samal ajal kloppida muna korralikult lahti ning segada see vahukoorega, kergelt vahustades (maitseks soola ja musta pipart). Umbkaudu 10 minutit enne toidu oodatavat valmimist kallata segu kalale ning segada kergelt kala katva sibulamassiga. Lasta ahjus seista kuni lauale andmiseni.
Pakkuda koos keedukartuli või riisiga (kui ahjupannil ruumi jagub, võib vähese soolaga keedetud riisi kallata kala kõrvale järelhaudumisele). Valmistamisel küpsenud koort kasutada kastmena, sibula-porgandi-brokkolisegu aga kuuma salatina.
Kaloreid tuleb piisavalt, aga maitseelamus on hea.


See retsept pole minu välja mõreldud, vaid leidsi selle internetist. Järgi proovitud ja väga, väga maitsev
 
Monika 25. august 2004, kl 12.23
Lõika kalast parajad tükid, maitsesta soola ´ja sidrunipipraga. Pane kuumakindlasse klaasvormi. Lisa sibularattad. Peale ohrtalt tilli ja EESTI VÕID. Kata fooliumiga. Küpseta 180-200 C juures ca 30-40 minutit
 
Maali 25. august 2004, kl 13.01
180 ' C (oleneb kala suurusest kaalust) ,ca 1 kg 20-25 min, fooliumis ;ohtralt sidruniviile,sinepiseemneid,rosepipart(valget pipart),tilli ja VÕID kõhtu ,keerad fooliumisse ja ahju).SOOLA LISA ALLES SÖÖMISEL ( enne võtab hea kalamaitse ära).
PS.Kui ahjust võtmisel on kala muutunud heledamaks (st.kaetud natuke valkja ollusega) ON Küps - kui tumedam on kuiv ja üleküpsenud.
 
pip 25. august 2004, kl 13.39
Teen väga lihtsalt: 1/2 kalast soolan (tarbin ilma kuumtöötluseta) ja teise poole maitsestan soola ja sidrunipipraga, tükeldan parajateks portsudeks, keeran iga tk-i eraldi fooliumisse ja ca 200`Cjuures 15- 20 min max. Pikemalt ei tasu küpsetada- nii jääb mahlane ja hõrk, peagi väga lihtne ja kiire valmistada. Grillides kasutan Santa Maria meemaitselist grillimaitseainet.
 
miks 25. august 2004, kl 18.02
to K
miks kalamaitseainet soovitad mitte panna, ise olen alati pannud ja väga hea tuleb?
 
Juuli 26. august 2004, kl 11.28
miks-le kalamaitseaine liiga traditsiooniline.(nagu ka kana maitseaine),tee parem midagi põnevat( mitte nn.poekana),maitseta erinevalt?!
 
lillu 26. august 2004, kl 16.28
minu noored on teinud nii:
pool lõhet selg allapoole fooliumile.Peale raputada sidrunpipart(või pipart ja hiljem pigistada sidrunimahla),soola ja peale majoneesi ja kõige peale pooleks lõigatud sampinjone,millele ei pane maitseaineid.Siis fooliumisse ja grilli. Küpsetada ca 20-30 min.Tuleb lahedam, sest seened võtavad kala vänguse vähemaks ja seened nii sobivad sinna juurde.
 
kalaretsept 31. oktoober 2014, kl 14.00
soola, suhkrut, musta pipart täpselt samapalju klaasi, rapputada klaasis segamini. siis peale puistada ühtlaselt kalale. siis tilli, sidruni mahla natukene ja sidruni viilud, või ja ahju. 200 kraadi 15-20 minti, foolum maha ja veel pealt natukene kuivaks aga no igaüks teab ise kuidas talle maitseb kas mahlane või vähe kuivem.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!