Kööginõu
liha
Üksikuks jäänud mees 09. märts 2017, kl 10.37 |
praadimine 09. märts 2017, kl 11.32 |
Ei tehta.
Pann peab olema kuum, kui sellele liha paned, peab olema selline pann, mis kuumust kannatab.
Liha pruunistamine peab olema kiire, külge pöörates pane mingi raskus peale, et pressiks vastu põhja ühtlaselt. (väiksem plekk-kaas millel raskus)
Pruunistamine paneb kinni liha mahlade väljanõrgumise, siis jääb liha mahlasem.
Räägime ikka suuremast lihatükist.
Pann peab olema kuum, kui sellele liha paned, peab olema selline pann, mis kuumust kannatab.
Liha pruunistamine peab olema kiire, külge pöörates pane mingi raskus peale, et pressiks vastu põhja ühtlaselt. (väiksem plekk-kaas millel raskus)
Pruunistamine paneb kinni liha mahlade väljanõrgumise, siis jääb liha mahlasem.
Räägime ikka suuremast lihatükist.
njahh 09. märts 2017, kl 12.38 |
no sõltub ikka lihast kah. Enamikku meie lehmadest pole võimalik töödelda nii, nagu väljamaised kokasaated näitavad. Söödava roa saab vaid sisefileest või siis hädapärast ka lihaveise mõnest kobedamast (seljakarbonaad) tükist.
Tavaline poes/turul müüdav loomalihatükk vajab pikka hautamist, et ta söödavaks muutuks.
Tavaline poes/turul müüdav loomalihatükk vajab pikka hautamist, et ta söödavaks muutuks.
Helve Tamm 09. märts 2017, kl 13.25 | Registreerus: 8 aastat tagasi Postitusi: 254 |
Mis liha sa praed? Sealiha puhul läheb hästi pehmeks seakael. Ùldiselt ikka pruunista pannil mõlemad pooled, lisa sool, pipar, sibul. Siis kas pannil tehes lisa kuum vesi ja hautta tasasel tulel kaane all või ahjus praekotis või haudepotis. Ùldiselt öeldakse, et ahjus 1kg liha vajab 1 tund küpsemist.
Pead terava noaga katsuma, taised tükid jäävad vintskemad.
Pead terava noaga katsuma, taised tükid jäävad vintskemad.
Vaata videotelt 10. märts 2017, kl 01.32 |
Lisa postitus