Kööginõu
Toorsalat toidu kõrvale
Helle 26. veebruar 2015, kl 10.28 |
Milliseid toorsalateid teete kiirel argipäeval õhtusöögi juurde? Ma olen oma stampidesse juba nii kinni jäänud, et ennastki tüütavad need ühtemoodi salatid ära, aga uusi mõtteid ei tule ka. Samas lihtsa ja koduse õhtusöögi juurde ei meisterda väga keerulisi või aeganõudvaid salateid puht aja ja materjali pärast. Minul on klassikaks kujunenud:
1.peedi salat kas küüslaugu, õuna või marineeritud kurgi lisandiga. natuke õli peale, vahel vahelduseks hapukoorega.
2. porgandisalat ananassi või apelsiniga
3. värske kapsa-kurgi salat
4. hapukapsasalat meega
5. hiinakapsa-kurgi-tomatisalat
6.kurgi-tomatisalat nii koorega kui õlikastmega.
No ja need siis käivadki ringiratast, aga vähe tüdimus on juba. Mis salateid teete toidu kõrvale teie, head kööginurga lugejad? Ammutame ideid :)
1.peedi salat kas küüslaugu, õuna või marineeritud kurgi lisandiga. natuke õli peale, vahel vahelduseks hapukoorega.
2. porgandisalat ananassi või apelsiniga
3. värske kapsa-kurgi salat
4. hapukapsasalat meega
5. hiinakapsa-kurgi-tomatisalat
6.kurgi-tomatisalat nii koorega kui õlikastmega.
No ja need siis käivadki ringiratast, aga vähe tüdimus on juba. Mis salateid teete toidu kõrvale teie, head kööginurga lugejad? Ammutame ideid :)
Ls 26. veebruar 2015, kl 10.43 |
Mina 26. veebruar 2015, kl 10.45 |
Helle 26. veebruar 2015, kl 11.17 |
Mismoodi punasest peakapsaast on kõige parem salatit teha? Ma olen korra proovinud, aga kapsas tundus mõrkjas ja üsna tugeva konsistentsiga ning mudimisega väga palju pehmemaks ei läinud. Valget peakapsast ma mudin vähese soola-suhkruga, see teeb salati mahlaseks. Mida lisada punasele peakapsale? ma olen seni teinud hautatud punast kapsast küll, aga salatit pole kuskil saanud (pole ka suur väljas söömas käija)
ka 26. veebruar 2015, kl 15.24 |
teistmoodi peedisalat 26. veebruar 2015, kl 18.58 |
500 gr keedetud või aurutatud peeti
2 suurt apelsini
soola, musta pipart
(kui on, siis värsket münti, aga võib ka ilma)
kaste: 2 dl maitsestama jogurtit
1 tl riivitud ingverit
maitse järgi soola
Peedid koorida ja tükeldada, apelsinid samuti ja teha jogurtist koos ingveriga kaste
Omapärane ja huvitav, tasub proovida
2 suurt apelsini
soola, musta pipart
(kui on, siis värsket münti, aga võib ka ilma)
kaste: 2 dl maitsestama jogurtit
1 tl riivitud ingverit
maitse järgi soola
Peedid koorida ja tükeldada, apelsinid samuti ja teha jogurtist koos ingveriga kaste
Omapärane ja huvitav, tasub proovida
:) 26. veebruar 2015, kl 19.56 |
1. Hapukurk + mugulsibul + õun enam-vähem võrdses koguses, kastmeks hapukoor või jogurt. Sool, pipar. Veidi vänge, aga ülitervislik ja värske maitsega!
2. Hiinakapsas + apelsin + õun + viinamari + tomat. Veidi tampida, pisut õli, sool + sidrunipipar. Las natuke seisab, läheb mõnusamaks.
3. Peet + mädarõigas (mõlemad riivitud)
4. Valge redis (riivitud) + sibul + õun + misiganes sulle veel meeldib. Võib segada koorega või naturaalse äädikaga või õliga.
5. Paprika, kurk, seened omas mahlas või marineeritud, veidi rohelisi lehti (suvalisi), tomat, ananass. Veidi tampida ja maitsestada. Võib ka õli lisada, aga pole vajagi.
6. Rohelised lehed, õhukesed sibularaõngad, purustatud pähklid (ka kreeka pähkel), seemned, veidi õli.
Ma mõnikord lihtsalt lõikan/riivin kaussidesse erinevaid vilju, kokku ei segagi.
2. Hiinakapsas + apelsin + õun + viinamari + tomat. Veidi tampida, pisut õli, sool + sidrunipipar. Las natuke seisab, läheb mõnusamaks.
3. Peet + mädarõigas (mõlemad riivitud)
4. Valge redis (riivitud) + sibul + õun + misiganes sulle veel meeldib. Võib segada koorega või naturaalse äädikaga või õliga.
5. Paprika, kurk, seened omas mahlas või marineeritud, veidi rohelisi lehti (suvalisi), tomat, ananass. Veidi tampida ja maitsestada. Võib ka õli lisada, aga pole vajagi.
6. Rohelised lehed, õhukesed sibularaõngad, purustatud pähklid (ka kreeka pähkel), seemned, veidi õli.
Ma mõnikord lihtsalt lõikan/riivin kaussidesse erinevaid vilju, kokku ei segagi.
uitaja 27. veebruar 2015, kl 07.18 |
Salat 01. märts 2015, kl 21.10 |
u 02. märts 2015, kl 14.46 |
veel 04. märts 2015, kl 01.18 |
Paari sorti lehti(rukkola hea)
keedetud vutimunad pooleks lõigatult
väiksem kobartomat pooleks lõigatult
riivitud parmesani juust
nati tükeldatud päikesekuivatatud tomatit
nati tükeldatud oliive
õli
sool
värskelt purustatud must pipar
sidrunimahl
Iga tegija ise tunnetab, mida panna ja kui palju ning mida välja jätta.
keedetud vutimunad pooleks lõigatult
väiksem kobartomat pooleks lõigatult
riivitud parmesani juust
nati tükeldatud päikesekuivatatud tomatit
nati tükeldatud oliive
õli
sool
värskelt purustatud must pipar
sidrunimahl
Iga tegija ise tunnetab, mida panna ja kui palju ning mida välja jätta.
lechuga 04. märts 2015, kl 09.50 |
Salat 06. märts 2015, kl 13.37 |
po 06. märts 2015, kl 18.03 |
kaks lemmikut 06. märts 2015, kl 20.30 |
Meespere lemmik, selle salati tõttu ostsin elektrilise riivi: peenelt riivitud mustrõigas, keskele teen lohu, kuhu kallan kastmeks hulga hapukoort, mille maitsestan sidrunimahla ja mee/suhkruga või siis ebaküdoonia siirupiga (sidrunit pole lisaks vaja). Segan kõigepealt hapukoore ära ja siis kogu kupatuse, lasen tõmmata ka vähemalt pool tundi või teen juba hommikul valmis. Ilu pärast olen külmkapist sõstraid või granaadiseemneid hulka seganud. Väikestele tüdrukutele meeldib jääsalat, melon, avokaado, värviks veidi tomatit, õli.
kaks lemmikut 06. märts 2015, kl 20.38 |
minul 08. märts 2015, kl 14.33 |
ene 12. märts 2015, kl 20.23 |
mull 13. märts 2015, kl 13.41 |
CC 13. märts 2015, kl 19.40 |
to lechuga 15. märts 2015, kl 23.02 |
Mirka 21. märts 2015, kl 09.13 |
Lisa 25. märts 2015, kl 18.09 |
hetkel meenub 25. märts 2015, kl 18.17 |
Lisa postitus