Kööginõu
Maasikad sügavkülma - kuidas?
Maia 10. juuni 2011, kl 07.05 |
kah üks 10. juuni 2011, kl 07.15 |
provintsist 10. juuni 2011, kl 07.54 |
olen suures kausis maasikad ära tampinud nii, et ikka tükke sisse jääks ja siis mitte eriti suure suhkruga kokku seganud ning karpidega sügavkülma.püreestada võib ju ka, kui on vaja ühtlasema koostisega . terved maasikad jäävad kuidagi hapuks ja tegelikult võtavad ruumi tunduvalt rohkem.
.. 10. juuni 2011, kl 08.35 |
Naks 10. juuni 2011, kl 09.04 |
Mina panen osa ilusamaid tervetena külma, kasutan hiljem jookide sees jää asemel. Ülejäänu tambin, aga mitte päris puruks, jätan ikka tükiliseks, nii on mõnus kooke teha. Ühtlane tumm ei meeldi, kui just vaja, saab ka pärast sulatamist püreestada. Suhkrut lisan maitse järgi, mitte eriti palju.
Maarika 10. juuni 2011, kl 10.04 |
mina 10. juuni 2011, kl 18.49 |
n 10. juuni 2011, kl 19.52 |
. 10. juuni 2011, kl 21.30 |
mina ka mitut moodi.
karpidesse pandud tükeldatud maasikad võtan karpidest pärast külmumist välja ja pakin kilekottidesse. selliseid brikette mahub külmikusse rohkem. karpidel on vastikud servad, mis muidu nõmedalt ruumi võtavad ja mahutada ja sättida on suht tülikas. ma laon külmiku ikka tihedalt söödavat täis.
maasikatest ja üldse marjadest olen viimasel ajal ka rohkem moosi keetma hakanud. tänapäeva ökotoitujad enam poe moose jms värvilist ei taha. ka jogurtid segatakse isetehtud moosidest jne..
karpidesse pandud tükeldatud maasikad võtan karpidest pärast külmumist välja ja pakin kilekottidesse. selliseid brikette mahub külmikusse rohkem. karpidel on vastikud servad, mis muidu nõmedalt ruumi võtavad ja mahutada ja sättida on suht tülikas. ma laon külmiku ikka tihedalt söödavat täis.
maasikatest ja üldse marjadest olen viimasel ajal ka rohkem moosi keetma hakanud. tänapäeva ökotoitujad enam poe moose jms värvilist ei taha. ka jogurtid segatakse isetehtud moosidest jne..
ee 13. juuni 2011, kl 08.51 |
tw 15. juuni 2011, kl 20.44 |
Kuna mina olen paadunud Tupperware fänn, siis kasutan sügavkülmutamiseks TW karpe, kuna seal ei teki kaane alla jääkihti. Terved maasikad saan karbist välja võtta nagu kommid, nad ei ole kunagi üksteise külge külmunud/kleepunud. Toormoosi teen suures taignakausis - lisan alguses puhastatud maasikatele suhkru, lasen veidi seista ja siis tambin TW pudrunuiga peenemaks, kuid jätan kindlasti sisse ka suuremaid tükke ja ka terveid maasikaid.
Naks 15. juuni 2011, kl 22.59 |
Kas TW nui on maasikate tampimiseks parem tavalisest nuiast või spiraalist (või kuidas iganes seda metallist käänulist purustamisriistapuud nimetatakse)?
Kuna siin oli just juttu grill-liha potsikute kasutamisest, siis pean ütlema, et kuiva marja külmutades saan ka nendest alati kõik välja võtta "nagu kommid".
Kuna siin oli just juttu grill-liha potsikute kasutamisest, siis pean ütlema, et kuiva marja külmutades saan ka nendest alati kõik välja võtta "nagu kommid".
tw 16. juuni 2011, kl 07.25 |
. 16. juuni 2011, kl 10.48 |
Naks 16. juuni 2011, kl 11.19 |
Mul pole küll midagu TW-hoolikute vastu, igaühele oma, aga kui metall marjadele suurt häda teeks, siis jääksid moosid keetmata, koogid küpsetamata, noad-kahvlid ja lusikad peaks kasutusest kõrvaldama. Mis veel rääkida vanadest vasekarva purgikaantest, need olid ikka roostevabast terasest väga kaugel:) Kuum mögin purki, purk tagurpidi ja nii ta seal seisis, puhtalt metallkaane peal.
. 16. juuni 2011, kl 11.30 |
Naks 16. juuni 2011, kl 11.42 |
Eks need ole iga perenaise omad nipid ja harjumused. Peapeale keeramine on mulle nii mõnegi viletsalt kaanetatud purgi kätte näidanud - välja lausa ei voola, aga ka läbi kõige paksema moosi jooksevad õhumullid üles ja järgmiseks päevaks tekib peale vahutort. Kaante ja kaanetajate kvaliteet kõikus vanasti kõvasti, paar-kolm purki ikka tuli ümber pakkida või (olenevalt sisust) külmkappi hoiule panna.
Praegu ka ikka keeran, nüüd just neid purke, millel kaaned korduvkasutuses. Siis on süda rahul ja võin purke ka täitsa soojas ruumis hoida, pole hirmu, et õhk ligi saab.
Praegu ka ikka keeran, nüüd just neid purke, millel kaaned korduvkasutuses. Siis on süda rahul ja võin purke ka täitsa soojas ruumis hoida, pole hirmu, et õhk ligi saab.
... 15. juuli 2015, kl 19.33 |
Lisa postitus