Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Kabatskovaja ikraa
 
kysija 05. august 2018, kl 08.56
... kas keegi siin käijatest veel mäletab kuidas seda jama kodus tehti? On küll üks "venevärk" aga ikkagi mõnus talvel saia peale panna...tuletab meelde seda nõukaaega, siis müüdi mõni kord poes konservina... aga see oli ammu...
 
suu 14. august 2018, kl 15.43
kle sa teed vist nalja. kas tõesti ei ole poodides või turul seda toodet kohanud? müüakse pooleliitristes purkides, just paras kogus paari päevaga ära süüa või kuhugi toidusse sumada. silt ütleb selges vene keeles "ikra iz kabatškov". viimati lausa imestasin, kui maitsev ta oli. nii et ise ei pea tegema.
aga kas vene ajal ka terveid kabatšokke müüdi, ei mäleta. nad on ju õrnad ja kindlasti tülikad transportida.
 
eid_152c57a16a78ee 15. august 2018, kl 09.44
Miks peaks poest ostma, kui inimene tahab ise teha! Ka mul on kabatshokke sel aastal üle, kuigi olen neid mitut viisi marineerinud ja teinud. Kahjuks ei tea ka mina seda küsitud retsepti, aga püüan otsida.
 
suu 15. august 2018, kl 12.53
teemaalgataja kirjutab, et "tuletab meelde seda nõukaaega, siis müüdi mõni kord poes konservina".
tahtsin vastuseks öelda, et müüakse ka praegu ja lausa iga päev , mitte ainult mõni kord. ja lisaks venemaistele ka mitut sorti "välismaiseid", aga mulle just maitseb see "ikra..." rohke tomatiga.
kui on endal kabatšokke üle, siis muidugi peab püüdma nad sisse teha. aga tõesti, julgen öelda, et see poe oma on väga hea.
mina kabatšokke ise ei kasvata (kardan, et see mul see ei õnnestu), aga ostan ja just täna tegin neist maitsva hommikusöögi.
 
??? 16. august 2018, kl 08.40
lisan ka ühe ikraa retsepti va-venevärgi....äädikas 4spl 9% või 2 spl 30%
2spl kuhjaga jämedat soola, 200gr või 1 kruusitäis toiduõli.500gr tomati pastat või 1lit pudel Felixsi ketsupit, 1kg riivitud porgandit, 1 kg mugulsibulat 5-6 kg kabtshokki või kõrvitsat, 3-4 spl suhkrut (maitse tasandajaks) 1tl 5piprasegu, kes tahab võib asendada 1-2 tshillipipra kaunaga.
vaiksel tulel hautada u 30-40 min,lisada äädikas püreestada enne purki panekut. Säilib kevadeni ka toatemperatuuril, kui enneotsa ei saa
 
to kysija 16. august 2018, kl 11.20
https://www.gotovim.ru/sbs/kabachkikrazim.shtml
 
njahh 20. august 2018, kl 22.44
huvitav, miks seda porgandit riivima peab, kui kõik nagunii püreeks tehakse?
 
to kysija 21. august 2018, kl 17.33
Ilmselt peab porgandit sellepärast riivima, et tal on algainetest kõige pikem keemisaeg ja et siis kõik korraga pehmeks saaks. Minu antud "gotovim" retseptis on lihtsalt õhukesed tükid lõigutud.
 
jep 06. oktoober 2018, kl 04.42
porgandit peab tõesti riivima ja mina soovitan sinna veel punt tilli ja üks paprikakaun lisada. annavad hea maitsenüansi.
kabatšokipüree on tõesti hea asi, kui ainult liiga maitsetu ei jää.
 
to suu 20. oktoober 2018, kl 15.21
mis firma oma see oli, mille puhul imestasid, et nii hea? ma tahaks proovida :) ja kuna erinevad ketid müüvad erinevaid firmasid, siis kust osta saab.
 
suu 26. oktoober 2018, kl 19.13
no vene oma oli, pooleliitrises klaaspurgis. vbl sellepärast nii hea, et värske.
 
viimasele 29. oktoober 2018, kl 17.10
ära soga vett! Ikraad on alati müüdud plekk toosis ja tootjamaa oli enamasti ukraina või valgevene nõukaajal
 
lörup 10. detsember 2018, kl 04.21
Mis tobe kommentaar. Paljugi mis nõuka ajal oli, tule taevas appi. Kas pole märganud, et mitukümmend aastat sellest möödas juba? Just klaaspurgis müüakse, Maximas on ja Grossis vist olen ka näinud. Ise proovinud pole, ei fänna sellist kraami.
 
naljakas 11. detsember 2018, kl 02.27
kas tõesti keegi tegi üleöö kiirhüppe nõukaaegsetest plekkonservidest naisteka kööginõusse?
 
viimasele 05. jaanuar 2019, kl 07.25
Huvitav miks kellegi küsimine sinu p--ed torgib?Kui ei meeldi, jäta teema vahele ja kobise parem oma köögis või ole hoopis vait... head-uut-aastat...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!