Kööginõu
isetehtud pelmeenid
mari 12. jaanuar 2020, kl 14.21 |
üritasin eile siis ise pelmeene teha. kõigepealt taigen. segasin ära pool kilo jahu ühe munaga, lisasin 3 dl vett ja natuke soola. esiteks tuli selle comboga taigen vedel ja lisasin jahu, kuni oli võimalik teda üldse rullida ilma et oleks taignarulli kõik kokku mäkerdanud. siis tegin täidise , hakkliha segasin natukese veega, lisasin sibulat ja soola, pipart. mul oli veneajast kodus mingi pelmeenivorm, siuke metalljalgadel seisev asjandus . laotasin siis ühe rullitud taigna sellest üle, tegin süvendid sisse kohtadesse kus sellel asjandusel olid augud, toppisin süvendid hakkliha täis, laotasin teise kihi taigent peale ja rullisin üle vormi. mina neid pelmeene sealt süvendite seest kätte ei saanud. kõik läksid katki. taigen oli kohati aukudega ja äärte kinnimudimisel ei aidanud mitte miski, ikka vajus laiali. kahtlustan et taignas oli liialt palju jahu, et täidises oli liialt palju vett ... olen üritanud varasematel aegadel teeklaasiga teha taignast rõngaid ja sinna sisse siis hakkliha panna, no mina ei suuda sinna mahutada rohkem kui sõrmeküüne suuruse osa hakkliha. see pole ju pelmeen. imepisike osa täidist ja ülejäänu on tainas. mida ma tegin valesti. tahaks nii väga koduseid pelmeene valmistada. aidake natuke järje peale. aitäh
Lisa postitus