mul on keldris omatehtud õunamahla. kaanetatud metallkaanega purkidesse. näeb välja selge. kaan on seestpoolt kole aga ei puutunud mahlaga kokku. keetsin läbi peale seda kui vähese pruunika sade, mis nägi välja nagu rooste, kallasin ära. seda oli ehk pool teelusikatäit. vahtu ei tulnud keetmise ajal. kas tapan ennast ära kui seda tarvitan. joogiks ja tarretise tegemiseks. nüüd tuleb see kõige huvitavam koht. vanust sellel mahlal , pakun et 20 aastat.
Ära muretse, kõlbab küll. Mina olen sellisest vanast mahlast ka mannavahtu teinud, sobib ikka. Väga vanad moosid oleme leidmisel veiniks teinud, sest nendes on palju suhkurt (kui pole tegemist pohla- või astelpajumoosiga, mis lihtsalt ei kääri).
Igast mahlast saad mannavahtu teha. Eks ta jääb naa kahvatu värvusega, kuid võid ju arooniat lisada, et saada punast tooni, kui ta peab just punakas olema. Vaht on vaht, värvist olenemata.