Kööginõu
mesi
,,, 05. oktoober 2014, kl 23.02 |
kullake 06. oktoober 2014, kl 05.51 |
tahsin 06. oktoober 2014, kl 05.53 |
ostja 06. oktoober 2014, kl 10.21 |
tiia 06. oktoober 2014, kl 10.23 |
MV 06. oktoober 2014, kl 10.39 |
Kord 06. oktoober 2014, kl 10.53 |
Olen ise meespetsialist, aga ka päris ühest nõu anda ei oska. Vedel mesi on uuesti üles sulatatud mesi. Kui sulatatakse õigesti, siis ei juhtu midagi. Üksikutel juhtudel sulatatakse valesti s.t. kuumutatakse üle ja siis mee omadused halvenevad. Halvema mee saad ka siis kui ostad eelmise aasta mett, aga Eestis enamasti vanemat mett ei müüda. Teistes riikides küll.
Ise tuleks sulatada võimalikult madalal temperatuuril u. 40 kraadi ja võimalikult lühikest aega.
Rapsimees on veidi rohkem glükoosi ja sellest see kiire tahkumine ja valkjas värv. Mõnedes riikides pidi just tahetama rapsimett (mingi ravitoime?). Pealegi on tihti rapsi segameed s.t. on teiste taimede mett ka kõvasti hulgas. Seedimise seisukohast on ka parem, kui on rohkem glükoosi, sest glükoosi ei lagundata maksas nagu fruktoosi.
Ise tuleks sulatada võimalikult madalal temperatuuril u. 40 kraadi ja võimalikult lühikest aega.
Rapsimees on veidi rohkem glükoosi ja sellest see kiire tahkumine ja valkjas värv. Mõnedes riikides pidi just tahetama rapsimett (mingi ravitoime?). Pealegi on tihti rapsi segameed s.t. on teiste taimede mett ka kõvasti hulgas. Seedimise seisukohast on ka parem, kui on rohkem glükoosi, sest glükoosi ei lagundata maksas nagu fruktoosi.
haaa 06. oktoober 2014, kl 20.09 |
vedelat, parimat mett saad vaid otse vurrist suvel. hangi endale tuttav mesinik, see on seda väärt.
mesi seisab vedelana mõnda aega... see on igal aastal erinev ja oleneb ... kesteab millest. sellel aastal tahkus ikka väga kiiresti. juba kärjekannus oli tahkunud mett, mida mina pole oma mesiniku elu jooksul (~15 aastat (ainult)) näinud).
parim mesi on ilus, ühtlaselt kristalliseerunud, vähem või rohkem kollakas,, hea lõhnaga.
mesi on väga õrn. ta ei talu solgutamist, korduvat sulatamist jne. (kuigi müügimesinikud väidavad midaiganes) tahkumise vältimiseks segatakse mett või lausa kuumutatakse.... et kliendile meeldida.. aga mesi pole enam see..
rapsimesi on kõva, valge, väga peeneteraline. meenutab tõesti searasva ja tundlikum nina tunneb ka kerget rõikalõhna. puhast rapsimett saab, kui tarud on rapsipõldude (nii tali- kui suviraps) vahetus läheduses.
enamasti on siiski kas tali- või suviraps ja kuna raps pm ei õitse suviläbi, siis saab ikkagi segumett.
rapsimesi on maitseasi. kellele meeldib, kellele mitte.
tervislikuse üle vaieldakse ja jäädaksegi vaidlema.
mina olen vastu. õli ka ei osta.
mesi seisab vedelana mõnda aega... see on igal aastal erinev ja oleneb ... kesteab millest. sellel aastal tahkus ikka väga kiiresti. juba kärjekannus oli tahkunud mett, mida mina pole oma mesiniku elu jooksul (~15 aastat (ainult)) näinud).
parim mesi on ilus, ühtlaselt kristalliseerunud, vähem või rohkem kollakas,, hea lõhnaga.
mesi on väga õrn. ta ei talu solgutamist, korduvat sulatamist jne. (kuigi müügimesinikud väidavad midaiganes) tahkumise vältimiseks segatakse mett või lausa kuumutatakse.... et kliendile meeldida.. aga mesi pole enam see..
rapsimesi on kõva, valge, väga peeneteraline. meenutab tõesti searasva ja tundlikum nina tunneb ka kerget rõikalõhna. puhast rapsimett saab, kui tarud on rapsipõldude (nii tali- kui suviraps) vahetus läheduses.
enamasti on siiski kas tali- või suviraps ja kuna raps pm ei õitse suviläbi, siis saab ikkagi segumett.
rapsimesi on maitseasi. kellele meeldib, kellele mitte.
tervislikuse üle vaieldakse ja jäädaksegi vaidlema.
mina olen vastu. õli ka ei osta.
Mesila 19. juuli 2019, kl 12.16 |
Meil ka Asulas pidas siin üks olid tal mesilased kes olid päris saatana käsilased. Raisad olid dreseeritud. Mesipuus oli kaks sektsiooni. Ühte tegid müügi jaoks suhkrust käisid aga inimeste suhkrutopsidest lahtisest aknast suhkruteri toomas. No mis kuraditega teed sellistele ei saa suhkrutrahvi ka väänata. Teises osakonnas tegid siis pererahva jaoks korjasid kanapersete pealt. Aga no lõpuks keemia tegi õigust saatis nad igavestele korjemaadele
Amatöör Luulutaja 19. juuli 2019, kl 12.17 |
need mesilased
on saatana käsilased
ta tunneb oma mesilaste üle uhkust
ei nad pea puhkust
teevad mett suhkrust
erilised
geneetilised
mesilased
nad suhkrumett toodavad
ja lolle hanesi ootavad
ta mesilstel on kummikud jalas ja tundlad blondeeritud
bersseaugud läikima poleeritud
jääb karu sellest suhkruhaigeks
suhkrusisaldus on seal räige
saad sa sellest aru
et sellest meest jääb suhkrutõppe karu
on saatana käsilased
ta tunneb oma mesilaste üle uhkust
ei nad pea puhkust
teevad mett suhkrust
erilised
geneetilised
mesilased
nad suhkrumett toodavad
ja lolle hanesi ootavad
ta mesilstel on kummikud jalas ja tundlad blondeeritud
bersseaugud läikima poleeritud
jääb karu sellest suhkruhaigeks
suhkrusisaldus on seal räige
saad sa sellest aru
et sellest meest jääb suhkrutõppe karu
Ristviide 03. veebruar 2020, kl 18.00 |
Lisa postitus