Kööginõu
Parimad lihatoidud
Elise 06. jaanuar 2003, kl 20.00 |
jaanus 07. jaanuar 2003, kl 01.53 |
Tee mehega üks mõnus kebab. Õigemini ljulja kebab:
hakkliha (150..200 g näkku) siga-veis sega või lammas
sibul (kahe portsu peale lapse rusika suurune mugul)
küüslauk (siia rooga panen küüs per nose) maitse järgi
vesi (..50 ml portsu - 200 g hakkliha - kohta)
sool, pipar, oregano e pune
vürtsköömen, tšillipipar
(viimase kahe asemel ka Santa Maria tšillimaitseaine)
Segan kõik kokku (mikseri taignakruvidega).
Märgade või õliste kätega teen peened (läbimööt 2cm) vorstikesed ja praen pannil.
Suvel mätsin ümber varda ja küpsetan sütel.
Kõrvale teen tsatsikit:
1 kurk
200 ml maitsestamata jogurtit (endale maitseb hapukoor rohkem)
1 küüslauguküüs
1 spl head õli
+ mingit maitsetaime isikliku eelistuse järjekorras:
piparmünt, meliss, oregano, pune
soola
Siis Zorbase plaat peale ja sirtaki läheb lahti!
NB! Kaubandusvõrgus müügil olev hakkliha tehakse enamasti puhtast pekist ja kõõlustest. Kaaluge tõsiselt omaenda hakklihamasina soetamist!
hakkliha (150..200 g näkku) siga-veis sega või lammas
sibul (kahe portsu peale lapse rusika suurune mugul)
küüslauk (siia rooga panen küüs per nose) maitse järgi
vesi (..50 ml portsu - 200 g hakkliha - kohta)
sool, pipar, oregano e pune
vürtsköömen, tšillipipar
(viimase kahe asemel ka Santa Maria tšillimaitseaine)
Segan kõik kokku (mikseri taignakruvidega).
Märgade või õliste kätega teen peened (läbimööt 2cm) vorstikesed ja praen pannil.
Suvel mätsin ümber varda ja küpsetan sütel.
Kõrvale teen tsatsikit:
1 kurk
200 ml maitsestamata jogurtit (endale maitseb hapukoor rohkem)
1 küüslauguküüs
1 spl head õli
+ mingit maitsetaime isikliku eelistuse järjekorras:
piparmünt, meliss, oregano, pune
soola
Siis Zorbase plaat peale ja sirtaki läheb lahti!
NB! Kaubandusvõrgus müügil olev hakkliha tehakse enamasti puhtast pekist ja kõõlustest. Kaaluge tõsiselt omaenda hakklihamasina soetamist!
nännu 07. jaanuar 2003, kl 09.50 |
..täitsa hea mõte see oma hakkliha...seda ma viimasel ajal
mõtlen,et pole see,mis vanasti,ise ennast süüdistades,et ju
siis villand lihtsalt hakklihast....
Aga lihatoidust...
6-7 vasardatud viilakat sea-või loomaliha
2 suurt sibulat
3-4 küüslauguküünt
300g riivjuustu
majoneesi
pipart,soola
Pannile sorts sulavõid või õli,lihatükid läbi praadida,siis laduda pannile,siis sibularõngad ja küüslauk,siis majonees ja juust ja siis ahju..umbes 15-20 mintsa 250 juures... lisandiks keedu kartul,riis või tatar...hapukurki kah ntx.
mõtlen,et pole see,mis vanasti,ise ennast süüdistades,et ju
siis villand lihtsalt hakklihast....
Aga lihatoidust...
6-7 vasardatud viilakat sea-või loomaliha
2 suurt sibulat
3-4 küüslauguküünt
300g riivjuustu
majoneesi
pipart,soola
Pannile sorts sulavõid või õli,lihatükid läbi praadida,siis laduda pannile,siis sibularõngad ja küüslauk,siis majonees ja juust ja siis ahju..umbes 15-20 mintsa 250 juures... lisandiks keedu kartul,riis või tatar...hapukurki kah ntx.
Jaanika 07. jaanuar 2003, kl 10.25 |
Mul umbes sama retsept mis nännul.
Ainult, et liha enne ahju panemist ei prae.
Laon kihiti vormi:
1 kiht: vasardatud ja tükid tihedalt kokku surutud liha
2 kiht: sibularõngad ja seened
3 kiht: jälle liha jne
lõpuks valan majoneesi ja hapukoore seguga üle.
Kui liha on peaaegu valmis, siis riivjuust peale ja pruunikaks!
Ainult, et liha enne ahju panemist ei prae.
Laon kihiti vormi:
1 kiht: vasardatud ja tükid tihedalt kokku surutud liha
2 kiht: sibularõngad ja seened
3 kiht: jälle liha jne
lõpuks valan majoneesi ja hapukoore seguga üle.
Kui liha on peaaegu valmis, siis riivjuust peale ja pruunikaks!
mukk 07. jaanuar 2003, kl 10.36 |
Virtin 07. jaanuar 2003, kl 11.41 |
liz 07. jaanuar 2003, kl 14.30 |
Elise 08. jaanuar 2003, kl 01.14 |
juta 08. jaanuar 2003, kl 21.36 |
Määri õhukeseks vasardatud ja soola-pipraga maitsestatud loomalihatükid sinepiga, pane igale tükile pikk riba peekonit ja teine riba marineeritud- või hapukurki, keera rulli ja hambatikuga kinni. Prae pannil pruuniks, siis potti, hapukoorekaste peale ja hauta pehmeks.
Tahan endiselt Jaanusega abielluda.
Tahan endiselt Jaanusega abielluda.
Taimi 13. veebruar 2017, kl 23.59 |
ela 18. veebruar 2017, kl 08.20 |
Osta kondiga karbonaadi viilud. Maitsesta soola ja pipraga, pruunista pannil õli ja või segus. Tõsta lihalõigud poti põhja. Pannile jäänud rasvas prae suurem hakjtud sibul ja spl jahu, lisa vett ja kalla potti lihale peale. Lase podiseda, lõpuks kastmele soola maitse järgi ja tubli törts hapukoort. Kartulid ja salat kõrvale.
Sünteetiline pekk 12. august 2022, kl 20.46 |
Lisa postitus