Tee mehega üks mõnus kebab. Õigemini ljulja kebab:
hakkliha (150..200 g näkku) siga-veis sega või lammas
sibul (kahe portsu peale lapse rusika suurune mugul)
küüslauk (siia rooga panen küüs per nose) maitse järgi
vesi (..50 ml portsu - 200 g hakkliha - kohta)
sool, pipar, oregano e pune
vürtsköömen, tšillipipar
(viimase kahe asemel ka Santa Maria tšillimaitseaine)
Segan kõik kokku (mikseri taignakruvidega).
Märgade või õliste kätega teen peened (läbimööt 2cm) vorstikesed ja praen pannil.
Suvel mätsin ümber varda ja küpsetan sütel.
Kõrvale teen tsatsikit:
1 kurk
200 ml maitsestamata jogurtit (endale maitseb hapukoor rohkem)
1 küüslauguküüs
1 spl head õli
+ mingit maitsetaime isikliku eelistuse järjekorras:
piparmünt, meliss, oregano, pune
soola
Siis Zorbase plaat peale ja sirtaki läheb lahti!
NB! Kaubandusvõrgus müügil olev hakkliha tehakse enamasti puhtast pekist ja kõõlustest. Kaaluge tõsiselt omaenda hakklihamasina soetamist!