Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
liha praadimine
 
lihasööja 26. oktoober 2004, kl 15.58
Palun öelge kui mitu minutit peab karbonaadi pannil praadima et jääks hea mahlane ja läbiküpsenud, pean silmas poest ostetud marinaadis lihatükke.Mul läheb koguaeg äärmusest äärmusesse.Ja kui palju peab rasvainet panema või üldse mitte?
 
ka lihasööja 26. oktoober 2004, kl 16.27
lihapeab toorelt sööma
 
marii 26. oktoober 2004, kl 16.30
teemaalgataja küsimusele lisaks - kuidas praadida liha nii, et ei pritsiks? Mul iga kord pool kööki ja ise ka rasvapritsmeid täis.
 
jaa 26. oktoober 2004, kl 17.13
võib ju kaane all praadida. mina ei prae kunagi tagumistel plaatidel, siis ei pritsi seinale ka.
ja karbonaadi panen pärast praadimist potti vähese vee ja maitseainetega kaane alla hauduma, tuleb maitsev mahlane liha. igas peres omad harjumused.
 
una 26. oktoober 2004, kl 17.37
Mina praen tasasel tulel ja kaane all, samuti pruunistub ja köök puhas.Olen alla pannud sutsu õli, et ei oleks kuiv pann.
 
Heino 27. oktoober 2004, kl 12.59

Aastaid tagasi üks elukutseline kokk õpetas karbonaadi (sobib ka harilikule lihapraadimisele) tegemist järgmiselt:
Lihalõigud läbi vasardada, juurde sool, pipar ja veidi aega tõmbamist, siis riivsaias püherdamine ja klopitud muna sees uputamine. Edasi pannile, kus õlis – rasvas lihalõike mõlemast küljest kergelt pruunistatakse.
Samas olgu Teil valmis pandud keedupott ja asetage sinna supi, või dessert taldrik tagurpidi (niisuguse läbimõõduga , et põhi enam-vähem kaetud oleks), klaasitäis vett põhja ja laduge sinna peale kergelt pruunistatud karbonaadid-lihalõigud, olgu neid palju. Kui pott täis, siis kaan peale.
Umbes tund aurutamist ja söö või ennast lõhki.
Märkus.
Soolaliha kohta vist ei kehti.
 
kaspi 27. oktoober 2004, kl 19.50
See muna värk ja riivsaias püherdamine ehk ikka vastupidi ? !
 
kök-mök 28. oktoober 2004, kl 16.48
tundub jah, et loogiline oleks munas enne, aga tegelikult tuleb sai-enne-muna-pärast parem, tõesõna.
 
Juku 29. oktoober 2004, kl 10.45
Segan õli võiga pannil (1:1) ei pritsi (kui siis minimaalselt)
 
Juku 18 29. oktoober 2004, kl 14.53
Karbonaadi praadimise ajal teen lihatükki sisselõike. Kui on roosa praen edasi, kui valge lõpetan kohemaid praadimise, et jääks mahlane.
Muna ja riivsai käib loomulikult asja juurde.
 
helion 29. oktoober 2004, kl 22.34
et rasv ei pritsiks selleks on müügil rasvapüüdjad, selline metallist sõela olekuga, aga lame, ise pole veel ostnud, aga üks kasutaja väega kiitis...
 
Sünteetiline pekk 02. september 2022, kl 15.54
https://etv.err.ee/1608682132/innovaatiline-kalts
Inimliha on ka võimalik niimoodi kasvatada siis tulevikus täitub tõesti see eestlaste ammune unistus et eestlase parim toit on teine eestlane
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!