Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kõrvitsamahl...
 
salatist isu täis 29. jaanuar 2008, kl 10.35
Kas on võimalik kõrvitsast mahla teha? Seisavad toanurgas ja oleks vaja ära kasutada, igat moodi juba neid toidu sees kasutatud ja nüüd tuli selline mõte, et kas ja kuidas teha mahla.
 
Nänn 29. jaanuar 2008, kl 11.52
No jääb natuke mahla moodi küll. koori-puhasta ja keeda tükid väga vähese veega pehmeks, siis lase saumikseriga sodiks, tuleb selline väga ühtlane ja sametine, üsna vedel ollus. Vett juurde, saad mahla või püreesupipõhja, kaneeli ja suhkruga jne saad magustoidu. Mina ise teen moosi näiteks sellisest ollusest.
 
fee 29. jaanuar 2008, kl 12.49
Proovinud pole, aga pressiga ehk?
 
Nänn 29. jaanuar 2008, kl 13.09
Ma veidi kahtlen selles, et pressi ja aurutiga kõrvitsast midagi teha kannataks, proovinud küll pole. Korraliku elektrilise pressiga ehk tasuks isegi katsetada...
 
mann 29. jaanuar 2008, kl 13.31
olen teinud,nagu "Nänn" teeb.Seda sodi olen ka sügavkülma pannud,saab suppi ka siis teha,kui kõrvitsat parajasti pole.
 
elina 29. jaanuar 2008, kl 13.52
Mina kasutasin küll osa kõrvitsast mahla tegemiseks. Lõikasin sektoriteks ja panin külmkappi, võtsin igapäev ühe sektori ja tegin elektrilise mahlapressiga , lisasin ka õuna. Väga hea, puhastab ka organismi jääkainetest.Väga maitsvad on ka pannkoogid kõrvitsast, samuti püreesupp.
 
mäletan 29. jaanuar 2008, kl 14.46
nõukaajal oli ju müügil kõrvitsamahl. usun, et seda tehti muud moodi kui keetes.
 
huviline 29. jaanuar 2008, kl 15.48
Elina,kas panid kõrvitsa külmkappi või siis sügavkülma ja mis arvate kas sügavkülma võib üldse panna kõrvitsa kuubikuid hoiule?
 
Nänn 29. jaanuar 2008, kl 16.11
Minu meelest kannatab kõrvits edukalt külmutamist, nii kuubikutena kui eelmainit' möginana.
 
Elina 30. jaanuar 2008, kl 09.56
Need kõrvitsa sektorid, milles mahla tegin, panin külmkappi ja tegin seda mahla iga päev, niikaua kui otsa said,hea on lisada ka õuna. Sügavkülma jaoks teen kõrvitsast püree, purustan köögikombainis. Püreest teen pannkooke, suppe, saab kasutada ka igasugustes küpsetistes. Võib ka seda toorest püreet maitsestada soola, suhkruga, natuke õli ja õuna juurde riivida, täitsa hea salat. Võib lisada ka apelsini tükikesi.
Ja kindlasti kuivata ka seemned ära, need väga tervislikud.
Jüri 25. märts 2023, kl 16.52
tänase päeva seisuga olete proovinud ? Mõned aastad on juba möödas aga siiski.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!