Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
loomaliha
 
leenu 12. märts 2003, kl 09.49
kuidas tuleb loomaliha valmistada nii, et see ka maitsev tuleks. praadides jääb ta mul selline vintske ja olen kohe päris murelik sest tean, et iseenesest on seda võimalik vägagi heaks küpsetada. tänan juba ette asjalike nõuannete eest.
 
Lotte 12. märts 2003, kl 10.59
Maitsesta korralikult ära ja pista küpsetuskotti. Vala sinna vett ka umbes klaasitäis, siis haudub pehmemaks. Siis ahju ja nii lihtne see ongi.
Liharullid saab ka küpsetuskotis hautada mõnusalt pehmeks.
 
ehhee 12. märts 2003, kl 11.01
loomaliha kui soovid praadida või küpsetada, peab esitek olema kvaliteetne filee. viiludena valmistamiseks praadida kiirelt kuumal pannil mõlemalt poolt 2 min ja maitsestada pärast. terve tükina kiirelt pruunistada pannil, hõõruda soola-pipra seguga ja siis u 20 min ahju, liha peks jääma keskelt kergelt roosakaks (kui sul on lihatermomeeter siis 55 kraadi)

kui tahad hautada, siis varu aega paar tundi....
 
loom 12. märts 2003, kl 12.08
Kui soovid tõeliselt head loomalihafileed pakkuda, valmista see juba paar päeva varem ette. Pane fileetükid mingisse marinaadi (neid võib kasutada mitmesuguseid, mina näit. teen oliiviõlist, punasest veinist, lisan soola, musta peent pipart, küüslaauguküüsi - marinaadi peab olema nii palju, et lihalõigud on kaetud ja teisel päeval võid lihatükke kausis ringi pöörata). Seejärel (ilma rasvata) pann hästi kuumaks, fileelõigud pannile. Kiirelt ühelt ja teiselt poolt pruuniks, siis temperatuur nõrgemaks ja praed/hautad kaane all, kuni on pehme, vahepeal valan veel veidi ülejäänud marinaadisegu ja punast veini peale. See jääb siis kastmeks. Lisandid valid vastavalt oma maitsele (mina armastan juurde praadida sibularõngaid seentega, kasutades praadimiseks ülejäänud marinaadisegu).
 
tilluke 12. märts 2003, kl 13.50
Otsi mõnest kokaraamatust (eriti nõukogudeagsetes on) retsepte sibula või kooreklopis vamistamiseks. On väga hea. Kui on veid parem tükk tee liharulle- lõika fulee tükkideks, vasarda, pane peale täidis ( ise kasuta kas singi või suitsuvotsti ribasi, porgandiribasi või muu köögivilja ribasid) keera rulli ja seo jämeda niidiga kinni, pruununista kiirelt pannil ja pane ahjupotti. Rullidele vala vedeli (vesi või lahja puljong) ja pane ahju hauduma. Lõpuks lisa hakitud tilli ja kohvikoort, võid ka jahuga paksenada.
 
Mämmu 12. märts 2003, kl 16.37
Loomalihaga on nii, et praadimiseks sobib tõesti
ainult parim liha, mis peab olema ka piisavalt laagerdunud -
seega fillest sobib see, mis on piisavalt tumedat värvi ja millel on sees näha ka veidike rasvaollust (marmorjas).
Lõika ristikiudu viiludeks (ca 2,5 cm) ja vasarda, parem kui klopid selle kirve moodi asjanduse küljega õhemaks.
Soola panna pärast praadimist, muidu kisub mahla välja.
Ise ostsin pühapäeval Kaubamajast vaakumpakendis liha.
Väga hää oli.
 
Nälg 12. november 2023, kl 14.27
Saepurust tehtud õli ja rakkudest kasvatatud liha Inimliha on ka võimalik niimoodi kasvatada siis tulevikus täitub tõesti see eestlaste ammune unistus et eestlase parim pala on teine eestlane Rakkudest kasvatatav liha võimaldab ka kannibalismi. Kuni kannibalismi täieliku normaliseerimiseni võib iga inimene süüa nt omaenda rakkudest kasvatatud liha. Reklaamlause võiks olla: "Oled see, mida sööd! Jää iseendaks!" Kui see normaalsuseks muutub, siis võib järk järgult süüa ka teiste inimeste rakkudest kasvatatud liha. Kuni täielikule kannibalismile üleminekuni. Kannibalismi tabu on ainult eelarvamuste taga kinni. Oleks ma ometi mõnikümmend aastat varem sündinud et see õudus nägemata jääks. Pane kirikusse küünal et sa ei elaks selle päevani mil oled tänulik ka tehisliha või ükskõik millise vähegi söödava asja eest ja ei küsi kuidas see on saadud. Jaan Tatikas oli Eesti idufirmanduse isa ja mina igatsen siiani paekivist sealiha. Paekivist pehme tiibadega kanapraad saepuruga nämm nämm Vanasti polnud isegi saepuru leiva sisse panna. Kommunistid rääkisid sest kui nad tulid aga värsket saepuru ikkagi poelettidele ei jõudnud. Kuidas kasutatud mootoriõlist kohvi teha Loe klassikat lambieliga kohv ei maitsenud hästi. Vaevalt et mootoriõli parem on Saksas sõid sead Trabandid ära ja sakslased sõid sead ära. Väga rohekaspunane öko värk. Praeguses kiiresti arenevas Eestis tuleks säilitada ka vanad traditsioonid, äkki on vana Euroopa nõus meile saatma kartulikoori Aga mis need krõpsud muud ongi Vägagi kartulikoored ju Okupatsiooniajal polnud poes kartulikoori saada. Eks harjutakse kõigega enne kui mullatoidule läheme
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!