Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Liha
 
Mjau 31. oktoober 2008, kl 08.21
Mul on mure. Nimelt ei oska ma liha teha. Sealiha pean silmas, sest loomaliha ei meeldi ja üleüldse söön liha vähe aga perele tahaks teha. Ei oska ma teda praadida ega ahjus teha. Küsimus siis selline, et kas teil on mõni lollikindel lihtne retsept liha tegemiseks, et ka minusugune kobakäpp sellega hakkama saaks?
 
!;!;! 31. oktoober 2008, kl 09.19
lõikad sealiha viilud.
Klopid liha natuke mõlemalt poolt.
Mõlemalt poolt soola, pipart.
Paned sealiha viilud ahjuplaadile, peale eelnevalt lõigatud kuubikuteks sibul (lihale peale ~1cm. sibulat).
Sibula peale riivitud juustu ja ahju 200C ja umbes pool tundi.
Retsepti nimetus: Liha Prantsuse moodi.
Edu!
 
olli 31. oktoober 2008, kl 11.22
maitsestad lihatüki soola-pipraga, asetad küpsetuskotti, võid lisada veel sibulat(pruunistan enne pannil sibularõngad) ja ka porgandit(3-4 cm seibid),võid lisada veel u`klaasi vett, kinnitad kotisuu, lõikad koti pealepoole väikse täkke ja küpsetad 180-200 kraadises ahjus
 
x 31. oktoober 2008, kl 13.27
sellele prantsuse lihale kallan veel majoneesi peale!!
 
piii 31. oktoober 2008, kl 18.38
Hõõru kaelakarbonaadi käntsakas soola, pipra ja sinepiga üle. Lase paar tundi või rohkem toatemperatuuril seista. Keera fooliumisse või pista küpsetuskotti. Küpseta ahjus rusikareegli järgi - nii mitu kilo kaalub nii mitu tundi pluss 1 tund, s.t 2kilone tükk 3 tundi ahjus. Ahjupannil peaks olema veekiht. Ja pool tudi enne valmimist pealt lahti, siis pruunistub.
 
käkikeeraja 01. november 2008, kl 13.10
praadimine:
- lõikan ca 1 cm viilud (või ostan valmis viilud), pekki peab ka olema
- soola, pipart (ära esimene kord liialda, saad ju praadimise ajal lisada)
- vasardan mõlemalt poolt
- vajutan kas jahusse või riivsaia sisse
- praen üsna vähe, mõlemalt poolt pruuniks ja siis valan rõõsa koore peale ja hautan. maitsen ka, kas on vaja soola juurde või mitte. kui praen rohkem kui ühe pannitäie, siis tõstan pärast pruunistamist taldrikule, pruunistan teise pannitäie. pärast panen pannile kõik kokku ja valan rõõsa koore ja hautan natuke.

praadimisega hea, saad ju ise noaga väikse tüki lõigata ja proovia kas on küps.

ahjus1:
- samuti viilud, pekiga ja nahaga
- naha lõikan ära, maitsestan soolaga
- viilud maitsestan soola-pipraga, vasardan
- panen ahjupannile, peale panen toored kartulid, raputan soola.
- kõige peale panen naha tükid (lähevad mõnusaks krõmpsuks)
- küpsetan 1-1,5 tundi kuni kartul on, lisan ka keevat vett vahepeal põhjale.

ahjus2:
- suur tükk liha, nahaga.
- naha sisse lõikan noaga kuni lihani sisselõiked. maitsestan soola-pipraga (hõõrun liha sisse)
- panen ahju, lisan vahepeal keevat vett ja hiljem ka kartulid.
- lusikaga võtan pannipõhjast vedelikku ja niisutan aegajalt liha

need olid nüüd kõige lihtsamad tavalised eesti toidud. aga meesperele väga meeldivad.
 
olli 01. november 2008, kl 22.43
EI, ära küpseta kahekilost liha ahjus kahesaja kraadi juures 3 tundi!!!, nagu piii soovitas. ta jättis mainimata , et esimene tund läheb täiskuumusel(180-200) ja ülejäänud tunnid 12o kraadiga.
 
Mjau 02. november 2008, kl 05.02
Aitäh teile :)
 
Nälg. 12. november 2023, kl 14.23
Saepurust tehtud õli ja rakkudest kasvatatud liha Inimliha on ka võimalik niimoodi kasvatada siis tulevikus täitub tõesti see eestlaste ammune unistus et eestlase parim pala on teine eestlane Rakkudest kasvatatav liha võimaldab ka kannibalismi. Kuni kannibalismi täieliku normaliseerimiseni võib iga inimene süüa nt omaenda rakkudest kasvatatud liha. Reklaamlause võiks olla: "Oled see, mida sööd! Jää iseendaks!" Kui see normaalsuseks muutub, siis võib järk järgult süüa ka teiste inimeste rakkudest kasvatatud liha. Kuni täielikule kannibalismile üleminekuni. Kannibalismi tabu on ainult eelarvamuste taga kinni. Oleks ma ometi mõnikümmend aastat varem sündinud et see õudus nägemata jääks. Pane kirikusse küünal et sa ei elaks selle päevani mil oled tänulik ka tehisliha või ükskõik millise vähegi söödava asja eest ja ei küsi kuidas see on saadud. Jaan Tatikas oli Eesti idufirmanduse isa ja mina igatsen siiani paekivist sealiha. Paekivist pehme tiibadega kanapraad saepuruga nämm nämm Vanasti polnud isegi saepuru leiva sisse panna. Kommunistid rääkisid sest kui nad tulid aga värsket saepuru ikkagi poelettidele ei jõudnud. Kuidas kasutatud mootoriõlist kohvi teha Loe klassikat lambieliga kohv ei maitsenud hästi. Vaevalt et mootoriõli parem on Saksas sõid sead Trabandid ära ja sakslased sõid sead ära. Väga rohekaspunane öko värk. Praeguses kiiresti arenevas Eestis tuleks säilitada ka vanad traditsioonid, äkki on vana Euroopa nõus meile saatma kartulikoori Aga mis need krõpsud muud ongi Vägagi kartulikoored ju Okupatsiooniajal polnud poes kartulikoori saada. Eks harjutakse kõigega enne kui mullatoidule läheme
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!