praadimine:
- lõikan ca 1 cm viilud (või ostan valmis viilud), pekki peab ka olema
- soola, pipart (ära esimene kord liialda, saad ju praadimise ajal lisada)
- vasardan mõlemalt poolt
- vajutan kas jahusse või riivsaia sisse
- praen üsna vähe, mõlemalt poolt pruuniks ja siis valan rõõsa koore peale ja hautan. maitsen ka, kas on vaja soola juurde või mitte. kui praen rohkem kui ühe pannitäie, siis tõstan pärast pruunistamist taldrikule, pruunistan teise pannitäie. pärast panen pannile kõik kokku ja valan rõõsa koore ja hautan natuke.
praadimisega hea, saad ju ise noaga väikse tüki lõigata ja proovia kas on küps.
ahjus1:
- samuti viilud, pekiga ja nahaga
- naha lõikan ära, maitsestan soolaga
- viilud maitsestan soola-pipraga, vasardan
- panen ahjupannile, peale panen toored kartulid, raputan soola.
- kõige peale panen naha tükid (lähevad mõnusaks krõmpsuks)
- küpsetan 1-1,5 tundi kuni kartul on, lisan ka keevat vett vahepeal põhjale.
ahjus2:
- suur tükk liha, nahaga.
- naha sisse lõikan noaga kuni lihani sisselõiked. maitsestan soola-pipraga (hõõrun liha sisse)
- panen ahju, lisan vahepeal keevat vett ja hiljem ka kartulid.
- lusikaga võtan pannipõhjast vedelikku ja niisutan aegajalt liha
need olid nüüd kõige lihtsamad tavalised eesti toidud. aga meesperele väga meeldivad.