Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kanafilee
 
kati 12. november 2001, kl 13.10
tere, tohutult tahaks midagi teha kanafileega (mida poes igatepidi ettevalmistamata müüakse). tahaksin teda nagu terve tükina (enamvähem) valmistada... aga kuidas? kuidas maitsestada, kuidas küpsetada (kas praadida võib?)
ja loomulikult... mida kiiremini valmis saaks seda parem :)
 
helen 12. november 2001, kl 13.19
kanafille lõigud, mida müüakse igal pool küll jahutatult või külmutatult, küpsevad väga ruttu.
mina teen tavaliselt nii:
võtan sulatatud fille lõigu ja keerutan seda riivsaia sees.
panen pannile natuke õli ja praen. filee küpseb ruttu. kiireminei kui tavaline liha.
kanafilees on väga vähe rasva, seega on see väga hea toit kaalus allavõtjatele.
Eriti kasulik on see muidugi ilma riivsaiata aga pikapeale muutub igavaks.
Ja maitseaineid tuleb ka panna. mina kasutan aroomisoola ja broileri maitseainet.

Teine asi mida ma fileest teen on selline:
3 fileetükki (kahele) 2 kotti riisi ja 1 väike ananassi kompott.
pruunista fille ära, kalla sinna panni peale juurde
riis ja kompott koos vedelikuga. pane maitseained ja vett, et riis pehmeks hauduks ja mingi 15 min ongi maitsev pajaroog valmis.

hmm- kõht läks nüüd kyll tyhjaks kohe ....
 
tolerant 12. november 2001, kl 13.44
mina teen nii:
filee, porgand, lillkapsa ühteb hunnikusse fooliumi peale, hunniku otsa merevaiku, soovi korral ka maitseaineid. Foolium pätsikeseks kokku keerata ja ahju. selliseid pallikesi teen vastavalt sööjate arvule, nii et igaüks saab oma portsjoni. Küpseb alla tunni, aga hea mugav, ettevalmistusaeg on väike ja kogu aeg ei pea ahju juures passima.
 
kertu 12. november 2001, kl 15.59
mõned variandid:
-kanafilee ümber peekon (soov. toorsuitsu) ja ahju. maitseaineid pole vajagi, sest peekonis piisavalt soola ja maitset
-kanafilee paneerida saia-ürdi-sinepi (või majoneesi) seguga ja jälle ahju
-kanafileed võib täita igasugu põnevate asjadega, kellele mis rohkem meeldib: sinihallitusjuust, kuivatatud ploomid, sink, tavaline juust. Eriti hea, kui veel sellisele täidetud variandile peekon üpmber keerata - elukaaslase lemmiktoit muideks. Või peale võib panna nt. brie või camembert jne.

Muidugugi kõige tervislikum on kanafilee tükid praadida, lisada mingid aedviljad (nt. mingi külmutatud segu, mis on vees ka korraks keema lastud) ja siis lisada vastavalt maitsele: sojat, äädikat, ingverit, curryt, mett, sidrunimahla jne. jne.
 
eff 20. november 2001, kl 19.01
Kui tahad lihtsalt ja noortepäraselt, siis läheb sul vaja

natukene kanafileed
1 purk Uncle Bens'i Sweet and Sour Extra Spicy kastet
Riisi või spagette

Esmalt pruunista kanafilee (ole hea pigista poole sidruni mahl kaa neile peale), pane maitseaineid (piisab lausa soolast ja piprast) kui on piisavalt valmis pane peale uncle bens ja jäta mõneks ajaks podisema kaane alla. Valmista eraldi riis või spagetid ning kui kõik on valmis vali ise, kas sa sokutad kana-anklbensi segu ning riisi/makaronid segamini või kasutad kana kastmena.

Muideks sama süsteemi saad rakendada ka Eestis valmistatud (vist Mikaado) marinaadiga. Paned kanatükid mingi paar tundi ennem marinaadi ning siis teed nendest hea kastme (pruunistad, teed kastme peale) ning sööd riisiga (soovitavalt pulkadega) saab igati mahlane ja hea.
 
Kateriina 02. jaanuar 2002, kl 16.38
sulanud kanafilee, riivsaia asemel võib paneerida seesamiseemnetes, siis kohe kuumale pannile, kui üks pool on küpse, riputada soola. Küpsetada, kuni seemned on pruunikad. Seesam annab sellise vahva omapärase maitse. Minu lastele maitseb nii väga, et määrivad leivale või asemel nö. praetud seemneid (liha küljest pudenenuid) ja vaat, et limpsivad panni ka üle!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!