Meie mõnus toit on kartulimussakas .
See on küll veidi aeganõudev ehk, aga tulemus on seda väärt.Vilunud tegutsemise korral ei lähegi eriti palju aega .
Võtan 2 suurt sibulat ja praen pannil, lisan 250 gr hakkliha ja praen pruuniks. Siis 3 küüslauguküünt, hakklihamaitseainet, pipart,estragoni, 4 tükeldatud tomatit, kõige peale poole klaasi jagu lihaleent või valget veini. Hautada 5 min.
Edasi viilutan toored kartulid ( 8-10 tk.) veidi paksemalt (1cm) ja praen kuumas õlis kiirelt pruunikaks .
Ahjuvormi panen 1 kihi kartuleid, hakklihasegu, teise kihi kartuleid. Et kartulipraadimine kiirem ja mugavam oleks, võib seda teha kahes osas.
Klopin kokku 2 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit, 3 muna, 1/2 spl jahu,soola ja valan kõik selle vormi kartulitele peale. Üle raputan riivjuustuga ning ahju.
200 kraadises ahjus tahab see mussakas olla umbes 50-60 min.
Kaalujälgijatele ehk ei sobi, aga ei peaks olema ka eriti rasvane, kui õliga mitte laiutada .Igatahes meie perele meeldib koos toorsalatiga väga. Head isu.