Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
quiche
 
Merit 22. november 2001, kl 13.38
Tean, et hiljuti (max pool aastat tagasi) oli mingis ajakirjas hulk quiche'i retsepte, aga ei meenu, kus, ja ei leia ka kusagilt. Äkki keegi teab?

Või äkki keegi teab kohe siiasamasse quiche'i retsepti kirjutada?
 
olen proovinud 22. november 2001, kl 14.09
Pole just spetsialist, aga mulle tundub, et quiche’i puhul on umbes nagu pitsaga: et on mõned “kohustuslikud” komponendid (pitsal nt tomat ja juust), ülejäänus on “võimalikud variandid”.

Quiche’i rusikareegliks paistab olevat: muretaigna (vms-) põhi, täidiseks kas liha, kala, vorsti, sinki vms tükeldatud ollust pluss tükeldatud juurikalisi, mille peale valatakse segu lahtiklopitud munadest (keskmise suurusega pirukale u. 2-4 tk), rõõsast või hapukoorest (või piimast või maitsestamata jogurtist), kogus ca 200 g, ja riivjuustust, mida erinevalt pitsast ei puistata peale, vaid segatakse sisse. Mögin valatakse täidise peale ja ahju, kus see muna-koore-juustusegu kenasti kobedaks küpseb. Maitseaineteks (peale soola-pipra) soovitatakse nt basiilikut, ilmselt sobib ka pitsamaitseaine.
Paar konkreetset retsepti ka (kahjuks mitte eesti keeles):
http://koal.kpedu.fi/europeanmenu/menu/qwithc.htm
http://www.valintatalo.fi/reseptit/Broileritaytteinen_Quiche.html
 
tikk 22. november 2001, kl 14.45
Sain ühest ajakirjast retsepti, mis oli tehtud lehttaignaga.Tegin ka.Oli parem kui pizza.Ainult lehttaigen tuleb enne mingi 15 min.ilma täidiseta küpsetada, muidu ei lähe kihiliseks.Sobib hästi õhtusöögiks.
 
Crissu 26. november 2001, kl 11.36
Quiche'd on jubedad. Peab olema täitsa põrund, et seda süüa - ei tea, mida te selles leiate.
 
crissu 26. november 2001, kl 12.46
Mina tahaks küll täpsemalt teada,
kuidas seda rooga õigesti valmistada
pole kunagi proovinud
esimese katsetusega ei tahaks õhtusööki ära ka rikkuda
 
lu 26. november 2001, kl 15.52
need retseptid olid "Anne"s, kahjuks millise kuu omas ei mäleta.
 
Tiramisu 20. detsember 2001, kl 17.58
Crissule -

Quiched ei ole jubedad, on tegelikult väga head. Aga probleem on see, et Eestis ei osata neid teha - kõik need, mida siin proovinud olen, on olnud kohutavad. Kasvõi nt Café Anglais quiche oli nii vastik, et jätsin selle järgi. Quiched on head Prantsusmaal, kus nad on hästi väikesed ja hästi kallid. Eriti hea on näiteks forelliga või spargliga quiche. Inglismaal on sama probleem mis Eestiski - seal oli ka quiche jälk.
Kahjuks ei ole quiche ainuke, mida Eestis krooniliselt teha ei osata. Teine asi on veel croissant. Need on Eestis igal pool vastikud, tuimad ja mõnikord koguni juustuga - brr!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!